Niilo Piiponniemi vuokralle Alajärven Ankkureihin

Haapajärveläiskasvatti Niilo Piiponniemi siirtyy Sotkamon Jymystä toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella miesten superpesikseen Alajärven Ankkureihin. Siirron taustalla oli Jymyssä useampaan kertaan hyväksi todettu tapa ajaa omia nuoria lahjakkuuksia sisään vastuulliseen rooliin muissa pääsarjajoukkueissa. Niilo pelasi kesän 2012 runkosarjassa Jymyn paidassa yhteensä 19 ottelua, joissa hän toi yhteensä 18 juoksua.

Tällä hetkellä olkapääleikkauksesta toipuva Piiponniemi oli siirron varmistuttua varsin hyvissä tunnelmissa.

– Tämä meni niin kuin oli suunniteltukin. Jymyllä on kasassa todella kova nippu, josta on vaikea suoraan ottaa roolia. Kun kasvoin täksi kaudeksi junnuista yli, tämä mahdollisuus päästä vastuullisempaan rooliin on tärkeää kehitykselleni, Piiponniemi tunnustaa.

Alajärven Ankkureiden pelinjohtajana toimii Jymyäkin kaudella 1999 edustanut pesislegenda Matti Iivarinen ja viime kaudeksi superpesikseen noussut joukkue yllätti monet ennakkoluulottomilla otteilla.

– Mielenkiintoista on päästä mukaan ryhmään ja Iivarisen alaisuuteen. Altavastaajana porukka varmasti lähtee kauteen jälleen, mutta yllättää monet, Piiponniemi arvelee.

niilo_kolmoselle

Kopparina ja etenijänä viihtyvän Piiponniemen lainasopimus on voimassa toistaiseksi. Se antaa Jymylle mahdollisuuden kutsua pelimies takaisin aina heinäkuun 21.päivään asti, jolloin siirtoaika umpeutuu.

– Pääasia, että mies pääsisi pelaamaan ulkopeliä superissa. Meillä olisi ollut tarjolla tässä vaiheessa vain etenijäjokerin tehtäviä ja se ei ole Niilon kehittymisen kannalta missään nimessä ideaalitilanne, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

– Sellaisen herrasmiessopimuksen olemme tehneet, että Niilon tilannetta tarkastellaan lainan aikana vain kerran – juuri ennen siirtorajan umpeutumista. Siinä vaiheessa kausi on niin pitkällä, että tiedämme ketkä ovat onnistuneet ja mikä tarve on muutenkin joukkueen kannalta. Vielä tässä vaiheessa tilanne on paras rauhoittaa niin pelaajan kuin Alajärvenkin kannalta, Kuosmanen paljastaa.

-Jani Lipsanen