Niko Korhonen jatkaa Jymyssä aina vuoteen 2023 saakka!

Vastikään vuoden miespesäpalloilijaksi valittu Niko Korhonen on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Jymyn kanssa. Ennestään voimassa oleva sopimus kattoi jo kauden 2021, mutta nyt uunituoreen sopimuksen myötä Korhonen edustaa Jymyä ainakin syksyyn 2023 saakka.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Niko Korhosen jatkosopimus aina vuoteen 2023 saakka on merkittävä palanen Jymyn tulevaisuutta. Korhonen on noussut niin sisä- kuin ulkopelissäkin valtakunnan eliittiin.

– Niko on varmasti yksi kuumimmista pelaajista Superpesiksessä. Halusimme rauhoittaa tilanteen ja tarjota hänelle useamman vuoden sopimuksen kerralla, Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen taustoittaa.

– Meidän tulevaisuuden suunnitelmissa hänellä on keskeinen rooli, mikä tukee ennen kaikkea tavoitteiden saavuttamista, Kuosmanen jatkaa.

28-vuotias pelimies on yksi Jymyn kokeneimmista pelaajista. Vuonna 2010 alkanut ura miesten Superpesiksessä jatkuu kasvattajaseuran väreissä. 

– Omalla kasvatilla on merkittävä arvo koko yhteisölle. Niko on sotkamolainen ja jymyläinen, se on meille tärkeä asia, Kuosmanen kommentoi.

Niko Korhonen sai syksyllä myös henkilökohtaisia tunnustuksia.

Niko Korhoselle jatko Jymyssä oli luonteva!

Koko uransa Jymyä edustanut Korhonen teki mielellään jatkosopimuksen Jymyn kanssa, vaikka edellistä sopimusta oli jäljellä vielä tuleva kesä.

– Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Organisaatio ja toimintatavat on tutut, joten täällä on helppo touhuta. Koko elämäni on keskittynyt Sotkamoon, joten siinäkin mielessä täällä jatkaminen oli luontevin vaihtoehto, Niko Korhonen kommentoi.

– Niin kuin Kari Hakkarainen aikanaan totesi: ”Mihinkä täältä lähteä, kun näin hyvin pärjää!”, Korhonen jatkaa naurahtaen.

Karran sanoissa on varmasti totuuden siemen, sillä keskeisenä tekijä jatkopäätöstä miettiessä vaakakupissa painoi myös urheilullinen menestys.

– Jymyllä on vuodesta toiseen ollut sellainen joukkue, että ollaan voitu taistella mestaruudesta ja sellaisena se tulee myös olemaan. Ilman muuta se on iso tekijä, Korhonen vakuuttaa.

Korhonen on noussut nuorennusleikkauksen myötä yhdeksi kokeneimmista pelaajista Jymyn joukkueessa ja tunnistaa myös tämän myötä muuttuneen roolin joukkeessa.

– Meillä on paljon nuoria joukkueessa ja lisää tulee koko ajan, tietenkin haluan olla esimerkkinä nuorille pelaajille.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2021
Roope Korhonen (s. 1981)
Niilo Piiponniemi (s. -91)
Antti Kiiskinen (s. -97)
Kalle Kuosmanen (s. -01)
Joona Kinnunen (s. -02)
Aleksanteri Huotari (s. -03)
Lauri Rönkkö (s. -94)

2022
Toni Laakso (s. -87) optio 2022
Joni Rytkönen (s. -93)
Riku Niemi (s. -97)
Oskari Lukkari (s. -99)
Matias Litmanen (s. -99) optio 2022
Konsta Kurikka (s. -01) optio 2022
Niko Tuikka (s. -02)
Atte Kuosmanen (s. -02)
Aapo Komulainen (s. -03)

2023
Aatu Saastamoinen (s. -01) optiot 2022-23
Niko Korhonen (s. -92)

Valmennusryhmä
Jani Komulainen
Saku Komulainen

Katso julkaisuvideo Nikon syksyn huippuhetkistä!

Kuvat: Janne Kuronen