Niko Korhosesta on moneksi

Sotkamon Jymyn kärkipelaaja Niko Korhonen on perheenisä, yrittäjä ja menestyvää uraa tahkoava pesäpalloilija. Miten tämä kaikki mahtuu samaan kalenteriin?

Kun vielä vuosi sitten Niko Korhonen valmistautui pelipäivinä otteluun ottamalla aamutreenien jälkeen pienet nokkaunet ja ujuttamalla tämän jälkeen rokkia soittavat korvanapit päähänsä, on valmistautuminen perjantaina alkavaan välieräsarjaan muuttunut suuresti vuoden aikana.

Korhosen perheeseen syntyi maaliskuussa Kasper-poika, joka vaatii ymmärrettävästi enemmän isän huomiota kuin rokkimusiikkia rytisevät korvalappustereot.

– Kyllä pelipäivän rutiineja on joutunut muuttamaan. Ei ehdi liikaa miettiä peliä, kun saattaa olla vaipanvaihtoa vielä vartti ennen kentällelähtöä, Niko naurahtaa.

Niko on kasvattanut vastuutansa pelikentän ja isyyden lisäksi myös työrintamalla, sillä hän ryhtyi yrittäjäksi yhdessä kahden vanhemman veljensä kanssa LVI-palveluita tuottavassa yrityksessä.

– Nuorena poikana oli jo mielessä yrittäjyys ja toinen vaihtoehto oli tulla opettajaksi. Opettajaa minusta ei meikäläisen päällä tullut, niin tämä oli se luonnollinen vaihtoehto, Niko hymyilee.

Yrittäjä työssään. Tässä on esittelyssä krominvärinen suihkuletku!
Yrittäjä työssään. Tässä on esittelyssä krominvärinen suihkuletku!

LVI-Palvelu Korhonen, perhe ja pesis yhdessä on saanut Nikon hänen omien sanojensa mukaan aikatauluttamaan elämäänsä enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Tämä on ollut oikeastaan juuri sellaista kuin kuvittelinkin. Tässä saa itse määritellä ja sovittaa aikataulut pesiksen kanssa, joten tietyllä tavalla tämä on helpomaa, kuin jos olisi vaikka hankalampi työnantaja, Niko kertoo.

– Tuo myös hyvää vastapainoa, kun ajatuksia saa pois urheilusta ja tietenkin päinvastoin, jos haluaa saada työstä happea.

Pesis on tuonut myös yhden selkeän etuuden työelämään.

– Kun on pelannut pesiksessä isoja pelejä, niin stressinsietokyky on kasvanut. Huomaa välillä veljistä, etteivät he ole olleet urheiluelämässä mukana, 1-vahdin paikkaa pelaava Niko virnistää.

Perjantaina alkavaa välieräsarjaa Niko odottaa innolla. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut välierävastus Joensuun on Maila on pelannut kauttaan nousujohteisesti.

– Joensuu on ollut otteluissaan paljon takaa-ajoasemassa ja nousseet sieltä vielä ottelun voittoon, joten he voivat missä tahansa tilanteessa tulla tasoihin ja ohi. Pitää asennoitua siihen, että sarja voi mennä vaikka viidenteen peliin.

Nikon tyylinäyte syöksystä.
Nikon tyylinäyte syöksystä.

Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan ottelut ovat olleet lisäksi varsin kiihkeitä ja tunteikasta sarjaa povaa myös Korhonen.

– Runkosarjan peleissä ei aivan niin riehakasta ollut kuin tavallisesti, mutta odotan, että välierissä he lähtevät nyt haastamaan ja hakemaan fiilistä omaan peliinsä tunnepuolella, Niko aprikoi.

– Toivon, että kotiyleisö antaa playoff-tyylisen tuen ja katsomoon tulee hieman kovempaa huutelua.

Perjantai-ilta näyttää, vastaako kainuulainen yleisö tämän yritteliään ja urheilullisen perheenisän huutoon.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo

Sotkamon Jymy ja Joensuu Maila aloittavat välieräsarjan perjantaina 26.8. klo 17.30 Hiukan pesäpallostadionilla. Muut välieräsarjan ottelupäivät löytyvät otteluohjelmasta.

Välierälippuja voi ostaa ennakkoon Jymykaupasta. Lippuja myydään myös seuraavissa paikoissa:

Sotkamo: Intersport Piipponen
Vuokatti: Holiday Club Katinkulta, Sokos Hotel Vuokatti
Kajaani: K-Citymarket Kajaani