Niko Tuikka lainasopimuksella Puijon Pesikseen

Viime kaudella ensimmäiset kosketukset miesten Superpesikseen ottanut Niko Tuikka siirtyy vuoden lainasopimuksella Ykköspesiksessä pelaavan Puijon miehistöön.

18-vuotias Niko Tuikka siirtyy tulevaksi kaudeksi lainasopimuksella Kuopioon. Etukentällä koluava ja vasemmalta pallolle kyytiä antava Kajaanin Pallokerhon kasvatti on pelannut menestykkäästi Jymyssä jo useamman vuoden. Aiemmat kaudet pääosin Jymyn junioreissa ja ykköspesisjoukkueessa pelannut Tuikka pääsi kokeilemaan Superpesiksen vauhtia viime kaudella kahden ottelun verran.

Tuikka on harjoitellut läpi talven Jymyn superpesisjoukkueen harjoitusryhmässä. Nyt lahjakas pesäpalloilijan alku siirtyy hakemaan isoa roolia ja kokemusta Puijon Pesiksen divarijoukkueesta.

Tuikka onnistui heti superpesisdebyytissään mailan varressa.

Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen näkee, että tuleva siirto on omiaan kehittämään Tuikasta tulevaisuuden huippupelaajan.

– Nikolla on kaikki potentiaali olla tulevaisuuden huippupelaaja Superpesiksessä. Vastuullinen rooli Puijon nousua tavoittelevassa joukkueessa on juuri sellainen asia, mikä vie häntä urheilijana kohti tätä tulevaisuutta.

Muistatko tämän?

Niko Tuikan superpesisdebyytti kesällä 2020 onnistui täydellisesti: kaksi lyötyä juoksua ja ennen kaikkea tyylikkäästi.

Katso video täältä!

Teksti & kuvat: Olli Korhonen