Niukkajuoksuinen ottelu Pattijoen nimiin

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 0-1 (1-2, 0-0)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy koki ensimmäisen tappion ”talvikaudelle”, kun Pattijoen Urheilijat voitti niukkajuoksuisen ottelun aurinkoisessa Hiukassa 1-0. Päivät eivät selvästikään olleet veljeksiä keskenään, ei sään, eikä pelin osalta.

Viikonlopun toista, tällä kertaa aurinkoisessa säässä pelattua harjoitusottelua saapui seuraamaan 462 silmäparia. Lehtereille saapunut yleisö ei kuitenkaan nähnyt kotijoukkueelta yhtä tylyä peliesitystä kuin vuorokautta aiemmin. Eilen jalkaansa hieman loukannut Jussi Korhonen oli poissa pelaavasta kokoonpanosta. Kopparin korvasi Niilo Piiponniemi ja jokerinuttuun nousi Samuel Huotari.

Pattijokiset voittivat hutunkeiton ja aloittivat ulkovuorolla. Jymy sai ajolähdön pystyyn yhdellä palolla, mutta Roope Korhosen kotiutusyritys leijaili kopiksi ja Hannes Pekkisestä napattiin takapalo kakkospesältä. Häntäpäästä Jymy sai vielä etupesät täyteen, mutta tällä kertaa myös Aapo Komulainen vaihtolyönti kantoi kopiksi saakka.

Tasoittavalla pattijokiset saivat tilanteen päälle, kun nopeakinttuinen Mikael Mäkelä raivasi tietä kärjessä. Jymy torjui ensimmäiset yritykset, mutta Martti Viitasalon kumura napsahti keskimailaan ja tippui aivan takarajan tuntumaan ylittäen tänään kolmoskopparina pelanneen Iivari Vihannon. Lyönti tuotti lopulta kaksi juoksua. Kolmas oli lähellä syntyä, kun Ville Veittikosken viimeinen lyönti oli huti ja pallo kimmahti lautasen reunasta ulos kotipesästä: lukkari Komulainen oli kuitenkin terhakka liikkeissään, eikä lyöjäjokeri Juuso Keski-Koukkari ehtinyt tuomaan onnekasta juoksua.

Hannes Pekkinen esitti etukentällä muutaman maailmanluokan ulkopelisuorituksen.

Jymy ei saanut sisäpeliä rullaamaan, mistä sulan voi hattuunsa ottaa myös pattijokisten lukkari Topi Still. Jymyn kavennusta jouduttiin odottamaan aina kolmannen lopettavalle saakka, jolloin Roope Korhonen tykitti kumuran väliin Elmeri Purmosen kirmatessa kotipesään. Tilanne kuitenkin purkaantui, eikä Jymy saanut enää tilannetta. Neljännen vuoron Jymy puolusti jälleen kerran ansiokkaasti, mutta sisäpeli ei ottanut tuulta alleen edellisen vuoron onnistumisen myötä ja näin jaksotauolle siirryttiin keltamustiin pukeutuneen joukkueen juhliessa.

Monet varmasti olettivat, että toisella jaksolla koneet käynnistyvät, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Pelin kokonaiskuva tulee hyvin ymmärretyksi perkaamalla 3-tilanteiden määrää (Jymylle 8-6). Toisella jaksolla ei lopulta nähty juoksuja lainkaan, eikä kumpikaan joukkue saanut luotua jatkuvaa painetta ulkokentälle tai peräkkäisiä onnistumisia.

Kalle Kuosmanen oli Jymyn ykköspalkittu ja pelasi 71-prosenttista sisäpeliä.

Kolmannessa vuorossa Jymy teki teknisen palon ja ramasi pitävään ulkopeliin sekä ykköskärkeen viimeisen tasoittavalla. Purmonen haavottui, mutta Kalle Kuosmanen kirmasi kärkeen. Niko Korhonen saatteli Kuosmasen kakkoselle, mutta vetosi viimeistä syöttöä vääräksi väärin perustein. Pelinjohtaja Mikko Kuosmasen ottaman aikalisän jälkeen Pekkinen täytti ykköspesän ja Roope Korhonen siirteli takapesät täyteen. Viimeisellä hyökättiin, mutta lainasopimuksella Pattijoella pelaava Antti Kiiskinen suoritti varmasti. Kahden palon tilanteessa Lauri Rönkkö pääsi vielä yrittämään ajolähtöön, mutta viimeinen yritys jäi lopulta polttolinjaan ja vierailijat pääsivät nauttimaan voitosta. Jymyn osalta voidaan tuudittautua perinteiseen sanontaan: ”huono kenraali, parempi ensi-ilta!” ja kääntää katseet kohti ensi viikonlopun sarja-avausta Tampereella.

Jymyn ykköspalkittu oli Kuosmanen, Pekkinen puolestaan pokkasi Jymyn kakkospalkinnon. Entiselle kotikentälle palannut Kiiskinen nappasi kakkospalkinnon ja vierailijoiden ykkönen oli hyvin kotipesässä pelannut Still.

Miesten Superpesis käynnistyy tulevana viikonloppuna ja Jymy aloittaa oman urakkansa kutkuttavalla kohtaamisella Tampereen Kaupissa. Kotiotteluiden makuun päästään helatorstaina 18. toukokuuta, kun Koskenkorvan Urheilijat tulevat vierailemaan JymyHyvä-ilmaisotteluun.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen