Nollapelillä kolme pistettä

Kankaanpään Maila – Sotkamon Jymy 0-2 (0-2, 0-4)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy matkusti keskiviikoksi Kankaanpään Mailan vieraaksi. Tällä kertaa matka ei ollut niin kivulias kuin maantieteellisesti katsottuna se voisi olla – Jymy nimittäin matkusti jo eilen Jyväskylään, jossa pelataan huomenna viimeisen kerran Hippoksen nykyisellä pesäpallostadionilla. Pelikeli Kankaanpäässä oli pilvipoutainen ja lämpöinen.

Ottelu oli 3-tilanteiden (7-12) osalta niukka, joskin lukemat ja kenttätapahtumat olivat selkeämmät.

– Tämä oli ulkopelin voitto. Etenkin toisella jaksolla etukenttä nosti vielä tasoaan, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Ensimmäisen jakson ratkaisevat juoksut syntyivät Jymyn ykköspalkitun, Lauri Rönkön sivalluksilla. Rönkkö sivalsi kahdesti vastustamattomasti merkistä pallon kolmoskopparille saakka.

Toisella jaksolla Jymy nakutti yksittäiset juoksut toisessa sekä kolmannessa vuorossa ja onnistui vielä neljännnen aloittavalla kahteen kertaan. Juoksuista yksi syntyi harhaheitolla, Roope Korhonen löi kaksi ja tänään 25-vuotispäiviään vietellyt Markus Tuikka yhden.

Komulaisen mukaan syyt olivat selkeät vain 12 3-tilannetta tuottaneeseen sisäpeliin.

– Sisäpeli ei lähtenyt rullaamaan tänään oikein missään vaiheessa. Lyötiin tuhottoman paljon laittomia ja huonoja lyöntiratkaisuja. 


Markus Tuikka onnistui etukentällä ja löi yhden juoksun.

Vielä viimeisen kerran Hippoksella

Sotkamon Jymy kohtaa Alajärven Ankkurit huomenna Jyväskylän Hippoksella pelattavassa omassa kotiottelussaan. Ottelu järjestetään yhteistyössä Jyväskylän Kirittärien kanssa, jonka tavoitteena on tarjota viimeisen kerran miesten Superpesistä nykyisellä ja perinteikkäällä pesäpallostadionilla.


Pelinjohtaja Komulainen saattelee Jymyn vielä viimeisen kerran Hippokselle.

Sotkamon Jymyn ja Alajärven Ankkureiden välinen ottelu Hippoksella 14. kesäkuuta klo 18!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen