Nollaus lakeuksilla – Jymy ei antanut mahdollisuuksia

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 0-2 (0-4, 0-8)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Seinäjoen uudistuneella Unico Areenalla ei torstai-iltana nähty suurta vääntöä pisteistä, sen verran hyvässä kuosissa oli vierailleen Sotkamon Jymyn peliesitys. Joukkue jätti isännät nollille, tehtaili sopivasti juoksuja ja vei täydet sarjapisteet Kainuuseen.

Aapo Komulaisen vietyä huttuvoiton aloittivat seinäjokiset sisältä. Jymy napsi kärjen yrityksistä palot takapesille ja tämän jälkeen JymyJussit tyytyi pyörittelemään vuoron mahdollisimman pitkälle. Jymy nakutteli kolmella ensimmäisellä lyöjällä vastustamattoman ajon ja lyömään Roope Korhonen. Superjokerin sivallus läpäisi polttolinjan ja Elmeri Purmonen syöksyi johtojuoksun. Jussi Parvi käytti tilanteessa heti aikalisän, joka auttoi isäntiä sen verran, että seuranneista kolmesta jatkoajosta ei syntynyt lisäjuoksuja.

Seinäjoki jäi ilman kolmostilannetta myös toisessa. Jymy taas järjesti kakkoskärjestä palottomat ajot ja Roope lyöntipaikalle. Siivu keskelle taakse kantoi kopiksi ja tilanne purkautui. Ykköskeula toimi kuitenkin kuin rasvattu ja pian uusi tilanne oli päällä. Niko Korhosen näpy-yrityksen perään ryntäsi Seinäjoen lukkari Miika Keski-Petäjä ja ennätti täpärästi syöksykilpailussa ennen Purmosta – Jymy olisi tosin tuomion haastanut, jos se olisi mahdollista. Jatkotilanteessa Hannes Pekkinen esitteli upean yhden käden kopautuksen kakkospussiin ja Kuosmanen kiiti 0-2. Seinäjoen ulkopeli otti mitä pystyi, eli takapalon kolmoselle ja uutta tilannetta ei vuorossa syntynyt.

Juho Keinäsellä ja Jymyllä oli aihetta tuuletteluun.

JymyJussien kolmas vuoro eteni samaa rataa kuin aiemmat. Kakkostilanteen teko onnistui, mutta ykköstä ei pystynyt kukaan täyttämään ja kun merkkipaikka kolmoselle koitti, otti Komulainen kärpäsen Antton Peltomäestä. Nyt ei Jymykään enää saanut tilannetta tuosta vaan. Rakentelu meni viimeisiin lyöjiin asti, kun Pekkinen ja Juho Keinänen hankkiutuivat jaloiksi kentälle. Roope Korhonen löi takatilanteen päälle ja vastustamattomalla lämärillä keskeltä kolmannen juoksun. Lauri Rönkkö esitteli jälleen venymiskykyään ja viimeisen lyöjän viimeisellä lyönnillä iski väliin: Keinänen kotiin ja tilanteeksi 0–4.

Seinäjoki teki neljännessä lopultakin kolmostilanteen. Kotiutusyritys jäi haaveeksi, kun Veeti Kettusen oli pakko pyrkiä toiseksi viimeisenä lyöjänä kentälle ja hänestä syntyi jakson päättänyt kolmas palo.

Tauon jälkeen kainuulaisten ykköskeulan yrityksestä palo ja haavoja. Kakkoskärki avasi juoksuhanat: Seinäjoki heitti harhaan sekä Jere Vikströmin että Komulaisen vaihtolyönneistä ja jälkimmäisellä Iivari Vihanto kiiruhti pinnan. Jatkotakasesta Roope Korhonen halkaisi keskisauman ja Vikström ennätti toisen juoksun. Rönkön ja Ville Kotron lisähaut eivät onnistuneet. Seinäjoen ensimmäinen sisävuoro sisälsi lähinnä koppilyöntejä.

Jymy ratkoi pelin toisessa vuorossa. Purmonen paloi kentällemenoyrityksessä, mutta Kalle Kuosmasen pystymailalyönti tuotti tulosta – Viljo Sillanpää oli kiinniotossaan huolimaton ja pallo karkasi takaa mainosaidoille: 1+0. Tulitus jatkui heti Niko Korhosen lyöntivuorolla: Oskari Salmela ei saanut kakkospuolen paukkua kiinni ja Kuosmanen tuplajuoksuun. Hetkeä myöhemmin Pekkisen lyönti kakkospesän taakse painui upeasti maisemaan ja kotiutti N. Korhosen ja Vikströmin. Pekkiselle itselleen kunniaa ja taululle jo 0–7. Lyöjämörköjen ajolähtöyrityksistä palot kotipesään.

Elmeri Purmonen nautiskeli auringossa.

Loppupelin jännitettävät asiat olivat lähinnä siinä, saako isäntäjoukkue lisää tilanteita ja kenties avattua juoksutilinsä. Oransseissa pelannut Jymy ei löysännyt räpylän remmejä, mutta Kettusen ylitysnäpyllä isännät saivat takasen ja ajot käyntiin. Markus Hallasuon ja Aapo Hiltusen kotiutuksista Kuosmanen ja Pekkinen polttivat varmasti. Jymy teki pelissä vielä yhden juoksun: Rönkön keskikummelilla Keinänen kolmannessa kotiin. Neljännessä Hallasuo sai vielä kerran miehen kolmoselle, mutta paloi itse kopinnostolla ykköselle ja Jymy otti sarjapisteet puhtaasti.

Seinäjoella oli pelissä vain neljä kolmostilannetta, kun sotkamolaisilla niitä oli 22. Vieraiden tehokkaimmat olivat 10 kärkilyöntiä, kunnarin, kolme tuotua ja neljä tehtyä paloa saalistanut Kuosmanen ja kärkilyöntitehoilla 6/11 saaliin 1+3/2 ja kolme tehtyä paloa tilastoinut Pekkinen. Roope Korhonen oli kolmella lyödyllä energisin pelaaja ja paras ulkopelaaja raadin mielestä lukkari Komulainen (2 tehtyä paloa, useampi avustus Seinäjoen sutimiin laittomiin). Jussien parhaat olivat 2-polttaja Kettunen (kl 2/2) ja sieppari Atte Kontio (kl 3/6).

Katso Boltin tarjoama lehdistötilaisuus alta!

Jymy jatkaa sarjajohdossa ainoana tappiottomana joukkueena. Joukkueen päästettyjen juoksujen keskiarvo putosi jo alle kahden. Seuraava haaste on edessä sunnuntaina, kun sarjakolmonen Kempeleen Kiri vierailee Marjexilla klo 16. Sääennusteet povaavat tulevalle sunnuntaille jopa hellelukemia. Hanki liput ennakkoon osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy!

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen