Onnistumisia laajalla rintamalla

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 0 – 1 (3-3, 2-6)
Ottelun tilastot

Jymy päihitti Kempeleen halli-SM-karsinnan avausottelussaan. Kaksi aiempaa Jymyn selvästi voittamaa kohtaamista tammikuussa ja tappio Pattijoelle viikko sitten eivät näkyneet KeKin otteissa, vaan joukkue aloitti pirteästi. Valtteri Kleemolan kotiutettua läpilyönnillä ja välilyönnillä sekä Juhani Ojalan upotettua myös pallon väliin piti Kiri johtopaikkaa koko avausjakson. Jymy sai tilanteen paloitta kahteen ensimmäiseen yritykseensä, mutta vain Konsta Kurikan keskikumura tuotti tulosta, tuojana Joni Rytkönen.

Kolmannen tasoittavan oransseissa pelannut sotkamolaisjoukkue aloitti kahdella palolla peräpäästä, mutta pystyi vääntämään kavennuksen. Ville Väliaho löi Kalle Kuosmasen keskipompulla kotiin ja viimeiseen vuoroon edettiin Kempeleen juoksun johdossa. Isännät rakensivat kahden palon tilanteen Joona Sunille, jonka välilyönnistä Niilo Piiponniemi poltti Markus Keski-Petäjän kotiin.

Jymyn kärkimiehistä kentälle pääsi vain Rytkönen, joka paloi Roope Korhosen yrityksestä kotipesään, mutta seuraavana yrittänyt Antti Kiiskinen löi tärkeän tasoitusjuoksun 2-pussista kotiuttaen Kurikan.

Antti Kiiskinen löi ensimmäisen jakson tasoitusjuoksun.

Lautasen äärellä mainiosti esiintynyt Väliaho väläytti mailassa toistamiseen tarjoilemalla viimeisenä lyöjänä kovan pommin kakkosluukkuun, mutta Eera-Matti Karppinen syöksyi sen kopiksi ja jakso meni tasan.

Kahden viikon takaisen Joensuu-harjoituspelin tapaan avausjaksolla tehopisteittä jäänyt Roope oli vedossa toisella jaksolla. Ensimmäisessä sisävuorossa viimeisenä lyöjänä Niko Korhonen kotiin ja toisessa sisävuorossa kahdella takakentän puhkaisulla kolme lyötyä lisää (tuojina Korhoset ja Kurikka), ja Jymy otti tahtipuikon. Lähes 160 km/h palloa lennättävää heittokättään neljän tehdyn palon arvoisesti ottelussa esitellyt Konsta Kurikka ratkaisi pelin lopullisesti viimeisessä sisävuorossa kakkosjatkeen läpilyönnillä, jolla kotiutuivat Piiponniemi ja kolmannen kerran Niko Korhonen. Pekka Hepokankaan lyömä lohdutusjuoksu toi loppunumeroiksi jaksolla 6-2.

Jymy voitti 3-tilanteet 22-18 ja lyöntivuorot 74-69. Ulkopelissä onnistumiset jakaantuivat tasaisesti, kun ykköspalkinnon saaneen Kurikan jälkeen eniten paloja tekivät Joni Rytkönen, Niko Korhonen, Antti Korhonen ja Kalle Kuosmanen (kaikki 3). Ykköskärjessä Piiponiemi-Rytkönen-Korhonen voivat olla tyytyväisiä kärkilyöntisaaliseensa.

– Hyvä esitys meille ja vaikka sinne sekaan muutama virhe sattuikin, niin se kuuluu tähän hommaan. Huomiseksi tarkennetaan ja varmaan muutama muutoskin tehdään, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

– Pakko nostaa esille kyllä meidän nuoret miehet. Kurikka on lyönyt läpi talven painavia siivuja ja Kuosmanenkin pelaa isoa roolia takalukijana erinomaisella tasolla, Komulainen jatkoi.

Huomisaamuna klo 9 lopputurnauspaikan ratkaisevassa ottelussa Jymy kohtaa Pattijoen ensimmäistä kertaa tälle talvelle. Tasapisteissä voittojen määrä ratkaisee lopputurnauspaikan, joten vain voitolla on merkitystä siihen, kumpi jatkaa pelaamaan hallimestaruudesta Kuortaneelle 14.-15. maaliskuuta.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen