Onnistumisia laajalla rintamalla

Oulun Lippo— Sotkamon Jymy 0-2 (3-7, 1-10)

Ottelun tilastot

Jymy päätti viikkonsa vierailemalla Oulussa. Tuulinen ja pilvinen sää odotti joukkueita Oulun Mustapekka Stadionilla. Jymyn sisäpeli oli railakasta läpi ottelun, mistä osoituksena muun muassa kotiutusprosentti, mikä oli lähes 70 (17/25).

Ottelu alkoi Jymyn kannalta erinomaisesti, sillä paluun kentille ja kokoonpanoon tehnyt Antti Hartikainen tykitti ensimmäisestä vaihtotilanteesta pallon 2-rajasta läpi. Tilanteesta syntyi yksi juoksu ja hetkeä myöhemmin Lauri Rönkkö onnistui vielä kertaalleen. Lippo kavensi toisessa vuorossa, mutta Jymy vastasi oman tasoittavan kolmella tikillä.


Antti Hartikaisen paluu oli tehokas: kaksi lyötyä, yksi tuota ja kärkilyönnit 8/11

Kolmannessa vuorossa Lipon Tapani Piri löi kunnarin ja yhden tavallisen, mutta Roope Korhosen ja Markus Tuikan sivallukset takasivat lopulta jaksovoiton kainuulaisille lukemin 7-3.

– Saatiin molemmille jaksoille lentävät lähdöt, mikä helpottaa huomattavasti sisäpelin rullaamista, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen ilakoi.

Niin Jymy todellakin sai — toinen jakso käynnistyi Niilo Piiponniemen tyhjään kenttään lyömällä kunnarilla, jonka myötävaikutuksesta hetkeä myöhemmin lyömään astelleen Rönkön painava siivu tyhjensi pajatson. Jymy takoi aloittavallaan seitsemän juoksua!


Niilo oli Jymyn kakkospalkittu viidellä tuodulla 73% sisäpelitehoilla (8/11)

– Kotiutustehoon olen erittäin tyytyväinen. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla ja Lauri (Rönkkö) on koko ajan menossa siihen suuntaan, missä on parhaimmillaan.

– Tarpeeksi kun saadaan lyöntejä kenttään, niin se altistaa vastustajan myös virheille. Tänään oltiin hyviä, Komulainen jatkoi.

Rönkkö onnistui kotiutuksissaan tänään seitsemän kertaa kahdeksasta, joskin ainokainen tahra tilastoissa syntyi taktisen väärän osuttua kohdalle.

Toinen jakso päättyi lopulta Jymyn voittolukemiin 10-1.

Kevätkauden tärkein viikko edessä!

Jymy huilaa alkuviikon, mutta tositoimiin päästään torstaina. Tuolloin Jymy suuntaa Mehtimäen uudistetulle stadionille Joensuun Mailan vieraaksi. Hiukassa puolestaan kuohuu heti perjantaina, kun vieraaksi saapuu ei enempää, eikä vähempää kuin Vimpelin Veto.

Pesäpallokarkelot jatkuvat siis Jymyn osalta todella herkullisilla mittelöillä, joita ei missään nimessä kannata missata. Peli Joensuusta on kuultavissa Aito Kajauksen taajuuksilla ja puolestaan perjantaina pelipaikkana on tuttu ja turvallinen kotistadion.

Jymyn ja Vimpelin välinen ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19!

Lehdistötilaisuus Oulusta katsottavissa alta.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen