Osat vaihtuivat Hiukassa

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 2-0 (6-1, 7-1)

Voitot loppuottelusarjassa tasan 1-1, suomenmestaruuteen tarvitaan kolme voittoa

Ottelun tilastot

Paljon voi tapahtua yhden yön aikana. Vimpelin Saarikentällä alisuorittanut Sotkamon Jymy laittoi ohitusvaihteen silmään kotikentällä ja jätti vierasjoukkueen varsin ymmyrkäiseksi: jaksot päättyivät Jymyn eduksi 6-1 sekä 7-1 ja osat vaihtuivat totaalisesti.

Toni Kohonen kurottamassa palloa tyynen rauhallisesti. Palohan siitä tuli.

Toni Kohonen kurottamassa palloa tyynen rauhallisesti. Palohan siitä tuli.

– Erittäin vahva esitys tänään. Molempien jaksojen alkuun päästiin johtoon ja sen jälkeen yleensä onnistumiset ruokii onnistumisia, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertasi.

Sisäpelissä jymyläisten tasonnosto oli huomattava: kärkimiehet Niilo Piiponniemi ja Antti Hartikainen olivat vaihtotilanteissa loistavia, Roope Korhonen iski kolme juoksua (enemmänkin oli tarjolla, mutta tällä kertaa mainosaita esti lisäjuoksut) ja Jymyn parhaana palkittu Jani Komulainen saalisti Vimpelin ulkokentästä peräti viisi lyötyä juoksua.

Pallo kenttään, nyrkki pystyyn, nimi lehteen. Sekä seuran nettisivuille.

Pallo kenttään, nyrkki pystyyn, nimi lehteen. Sekä seuran nettisivuille. Hyvät naiset ja herrat: Jani Komulainen!

Kun peli kulkee, on onni myös myötä. Toisen jakson alussa Jymyn johtaessa ensimmäistä vuoroa juoksuin 3-0, karkasi Mikko Kanalan heitto 1-tilanteessa 2-pesän yli harhaan. Yleensä pallo pysähtyy juoksuradan takana olevaan verkkoaitaan, mutta nyt se otti kimmokkeen aidan edessä olevasta kummusta nousten verkkoaidan yli jatkaen matkaansa aina stadionin vieressä sijaitsevan huoltoaseman parkkipaikalle. Sanomattakin selvää on se, että Markus Tuikka ja Jussi Korhonen saivat juosta kiireettä kotiin 2-puolen katsomon ohjeistaessa etenijöitä käsiään villisti heiluttaen.

Pallo löytyi nököttämästä viemärinkannen päällä!

Pallo löytyi nököttämästä viemärinkannen päällä…

– Minä olen vain kerran aiemmin nähnyt vastaavaa vuoden 2004 ensimmäisessä välierässä Tahkoa vastaan. Heitimme pallon Nesteelle ja Tahko kävi ottamassa voiton, Jymyn peliä viime kaudella johtanut Mikko Korhonen muisteli.

...ja Jussi Korhonen hymyili jo kotitaipaleella!

…ja Jussi Korhonen hymyili jo kotitaipaleella!

Jymynalle riensi ensimmäisenä onnittelemaan pelaajia!

Jymynalle riensi ensimmäisenä onnittelemaan pelaajia!

Loppuottelusarjan voitot ovat nyt tasan 1-1. Finaalit jatkuvat lauantaina 17.9. Vimpelissä klo 16 ja Hiukassa pelataan 4. loppuottelu sunnuntaina 18.9. niin ikään klo 16.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen, (Antti Haapasalo)