Otteluennakko: Aki is back!

Puhelun taustalta kuuluu huminaa. Vastaaja toisessa päässä on mitä ilmeisimmin auton kyydissä, jossain päin kuvankaunista Suomea.

– Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin nyt näkyy vain metsää ikkunasta. Tämä on sitä Lappajärven huonoa puolta, kuuluu hekotteleva vastaus pitkin puhelinlinjoja.

Tuo ääni kuuluu Aki Oravalle.

Kolme kautta Jymyn paidassa pelannut ja kolme mestaruutta tuona aikana voittanut Orava siirtyi talven aikana Alajärvelle pelaamaan ja palaa Hiukkaan pelihommiin nyt ensi kertaa viime syksyn jälkeen. Vai palaako?

– Täytyy tähän väliin korjata, että kävimme jo minilomallamme heinäkuussa Hiukassa pelaamassa kiihkeän pesäpallo-ottelun vaimoni ja poikani Maximuksen kanssa, Orava huomauttaa.

Aki Orava mestaruushumussa syksyllä 2013.
Aki Orava mestaruushumussa syksyllä 2013.

Naureskelevien lausahduksien väliin mahtuu myös annos haikeutta.

– On tämä tietynlainen kauden huipentuma ja haikea hetki minulle. Tiemme eroavat taas, Jymy lähtee toiseen suuntaan ja me taas toiseen, Orava huokaa.

– Olisi ollu tietysti mukavampi pelata kun panoksena olisi ollut se, että kumpi voittaa runkosarjan, Ankkurit vai Sotkamo, mutta nyt kävi näin, hän jatkaa.

Auto pysähtyy hetkeksi. On aika vaihtaa hyrysysyä ja itse kuljettajaa. Lämpimät ajatukset Kainuuta kohtaan silti säilyvät, vaikka ympärillä onkin kuulemassa sinikeltaiseen sotisopaan sonnustautuneita joukkuetovereita.

– Jymyssä kun pelasi, niin kausi alkoi periaatteessa vasta playoffseissa. Tämä on ollut tietysti henkisesti vähän raskaampi kesä, kun joka suoritus on tietyllä lailla taistelun takana, Aki myöntää.

Mukavaa on silti uusvanhassa ympäristössä ollut, sitä ei Orava kiistä. Ykköspesisurahan Akilla urkeni noin kymmenen vuotta sitten nimenomaan Ankkureissa. Onkin tietyllä tavoin rajoja rikkovaa, että ”pohjalaispelaaja” muodosti Kainuuseen näin vahvan tunnesiteen.

– Toivon vilpittömästi, että jymy menee aivan päätyyn asti. Iso osa minua jäi Kainuuseen. Vaimon kanssa on jo sovittu, että tulemme katsomaan syksyn pelejä ja idea lähti oikeastaan hänen aloitteestaan. Poikani Maximus on vannoutunut Jymy-fani, Orava paljastaa.

Jaa.

Ehkä Aki Orava nähdään sittenkin tänäkin vuonna pudotuspeleissä Hiukassa!

Sotkamon Jymy ja Alajärven Ankkurit kohtaavat tänään 14.8. torstaina Hiukan pesäpallostadionilla klo 18.

"Mä olen Sotkamon Jymyn fani. Mä olen aina Immon ja Kostin puolella." – 3-vuotias Maximus Orava tsemppasi Jymyä kesäkuussa Saarikentällä.
”Mä olen Sotkamon Jymyn fani. Mä olen aina Immon ja Kostin puolella.” – 3-vuotias Maximus Orava tsemppasi Jymyä kesäkuussa Saarikentällä.

Liput ennakkoon:

Sotkamo: Intersport Piipponen
Vuokatti: Holiday Club Katinkulta, Break by Sokos hotel Vuokatti
Kajaani: K-Citymarketin infopiste

-AH