Otteluennakko: Jymy hakee revanssia Jymy-yllättäjästä

Hiukan pesäpallostadionille saapuu tiistai-iltana kauden todellinen yllättäjäjoukkue; Koskenkorvan Urheilijat. Alun alkujaan pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain taistelemaan povattu joukkue on nyt kaikessa hiljaisuudessa noussut sarjassa neljänneksi, tasapisteisiin kolmantena olevan Kiteen kanssa. Kossun vire on ollut yksi kuluvan Superpesiskesän suurista yllätyksistä, sen myöntää myös Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen.

– Kyllä minä olen positiivisesti yllättynyt. On hyvä, että tulee tällaisia nousukkaita, jotka käyttävät omia vahvuuksia ja luottavat niihin. Pitkässä juoksussa se tuottaa tulosta, tämä joukkue on osoitus siitä, Korhonen kehuu.

Kuten viime viikon Polttolinjassa Mikko Kuosmanen mainitsi, Kossu on ottelua kohden päästänyt huomattavasti vähemmän juoksuja tällä kaudella edelliseen verrattuna, mutta myös samalla tehnyt niitä enemmän. Kauden alussa kovin moni kokoonpanoa paperilla tuijottanut ei tätä osannut ounastella.

– Kossun sisäpeliä kuin miettii, niin kotitusosasto ei ole leveä, mutta sitäkin kovempi. Dahlströmin harteille voi kyllä viitan antaa, minkä lisäksi pomputtajat ovat onnistuneet hyvällä prosentilla ylipäätään luomaan tilanteita, Korhonen kertoo.

– Tämän lisäksi kakkoskotiuttajajokeri Mikko Mahlamäki on yksi ”yllättäjäkossun” ilmentymistä. Näitä yllättäjiä on joukkue täynnä, kuten Antti Pukkinen ja selkeästi kehittynyt lukkari Henri Itävalo, hän jatkaa.

Pelinjohtaja Korhosen mukaan ulkopelin on kestettävä kesäkuista Kossu-peliä paremmin.
Pelinjohtaja Korhosen mukaan ulkopelin on kestettävä kesäkuista Kossu-peliä paremmin.

Jymyn ja Kossun edellinen kohtaaminen päättyi ilmajokelaisten puhtaaseen 2-0 -voittoon. Mikko Korhosen mukaan Jymyn suunnitelma ottelun voittamiseksi on selvä.

– Kliseehän se on, mutta läpi ei kärsi lyöntejä päästää. Viimeksi annoimme kuusi läpilyöntiä Kossua vastaan, joten siinä on parantamisen paikka.

– Oli peli mikä tahansa, kaikki lähtee liikkeelle hyvästä valmistautumisesta. Tässä otteluruuhkassa se on koetuksella, mutta nämä ovat nimen omaan niitä juttuja mihin voi itse vaikuttaa paljon, Korhonen muistuttaa.

Sotkamon Jymyn ja Koskenkorvan Urheilijat kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla tiistaina 29.7. klo 18.

Liput ennakkoon:

Sotkamo: Intersport Piipponen
Vuokatti: Holiday Club Katinkulta, Break by Sokos hotel Vuokatti
Kajaani: K-Citymarketin infopiste

-AH