Otteluennakko | Jymy ja Kiri kohtaavat neljännen kerran

Jymy päättää vieraspelientäyteisen viikonlopun Kempeleen sinisellä laguunilla, missä vastaan asettuu neljännen kerran tällä kaudella Kempeleen Kiri. Keli näyttää suosivan jälleen kerran kempeleläistä pesisyleisöä, joten odotettavissa on myös erinomaisia suorituksia pelikentän puolella.

Kauden avausmatsissa KeKi yllätti Jymyn Hiukassa, mutta tämän jälkeen Jymy on ollut kahdesti niskan päällä, vaikka edellinen kohtaaminen Kempeleessä päättyikin tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-0 vierasvoittoon. Tänään paikallisvastustajat kohtaavat alustavasti viimeisen kerran, mutta lisäkohtaamisillekin on oma saumansa, sillä edellisellä kierroksella pattijokiset peitonneet kempeleläiset ovat nousseet tiukasti kiinni pudotuspelipaikkaan.

Koko kauden Kirin sisäpelin hahmona on toiminut Antti Korhosen isoveli Matti Korhonen, joka on takonut alkukauden aikana 1+39 lyötyä juoksua. Verrokkina voidaan nostaa Jymyn puolelta eniten lyötyjä juoksuja lyönyt Lauri Rönkkö, jonka saldo on 2+35.

Sotkamolaisillekin tuttu Onni Määttä ei ole tänään kotijoukkueen kokoonpanossa, mikä näkyy varmasti kempeleläisten ulkopelissä. On mielenkiintoista nähdä millä tavalla Jani Lassila kumppaneineen saa etukenttäpelaamisen pyörimään illan ottelussa. On varmasti sanomattakin selvää, että pelinjohtaja Petri Pulliainen suojatteineen pyrkii iskemään kovasti kiinni Jymyn päävaihtajiin.

Aurinko paistoi myös edellisellä kerralla ja sitä povataan myös tälle iltaa.

Jymyn lukkarit jatkavat vuorotteluaan ja tänään on Aapo Komulaisen vuoro näyttää kyntensä kovalyöntisen Kirin kimpussa. Tämä on itse asiassa jo toinen kohtaaminen tällä kaudella, missä Komulainen pyrkii sakkaamaan juuri kempeleläisten sisäpeliä. Muuten Jymyn sapluuna noudattaa tuota varsin tuttua kaavaa, vain kakkoskärjessä nähdään muutoksia. Tämän lisäksi kuitenkin siirtorajan kynnyksellä Kainuuseen palannut vikkeläkinttuinen ja myös vaihtotilanteissa potentiaalinen Matias Litmanen nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella Jymyn väreissä jokerinutussa.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Kempeleen Kiristä keväällä kausiennakoissa.

Seuraa heitä!

Matti vs Antti: Veljeksien kohtaaminen on aina huomiota herättävä juttu. Jymyssä monipuolista roolia pelaava Antti Korhonen sekä Kirin lyöjäjokeri Matti Korhonen ovat molemmat pelanneet mallikkaasti. Kumpi on tänään sisäpelissä suuremmassa roolissa?

Matias Litmanen: Erittäin nopeakinttuinen Litmanen palasi Sotkamon Jymyyn lainakomennukselta Siilinjärveltä. Matias on sisäpelissä varsin monikäyttöinen, joten on mielenkiitnoista nähdä miten häntä tullaan sisäpelissä hyödyntämään.

Aapo Komulainen: Lukkarina tänään pelaava Aapo Komulainen pelaa ensimmäisen vieraspelinsä violettioranssien ulkopelin tahdittajana. Komulainen on noussut nuoresta iästään huolimatta pesunkestäväksi lukkariksi myös pääsarjassa, joten nuoren miehen pelaamista ja kehittymistä on aina ilo seurata.

Aapo Komulainen esiintyy tänään Jymyn lukkarina.

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy tänään sunnuntaina 16. elokuuta klo 17. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun fanikameralähetyksenä.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jami Ivanoff & Olli Korhonen