Otteluennakko | Jymy matkaa lakeuksille

Jymy kohtaa Seinäjoen JymyJussit Kotijoukkue Areenalla tänään torstaina. Jussien alkukausi on ollut mukiinmenevä, sillä joukkue on saalistanut viidestä ottelustaan neljä voittoa ja pisteitä sarakkeessa on 11. Jymyllä pisteitä on 15, mutta otteluja yksi enemmän.

Vaikka kotijoukkueen alkukausi on ollut pisteiden valossa positiivinen, niin pelissä on ollut nähtävissä myös tietynlaista ailahtelevuutta, eritoten sisäpelissä. Tämän päivän osalta voidaan kuitenkin luottaa siihen faktaan, että kainuulaisten vierailu Seinäjoella saa aina pelifiiliksen tappiin.

Joukkueet eivät ole kohdanneet sitten viime kesän, mutta JymyJussien rosteri pitää sisällään pesiksen ystäville tuttuja pelimiehiä ison liudan. Alkukauden vakuuttavista otteista kiitosta saanut Jymyn ulkopeli saa huomenna vastaansa parhaimmillaan laadukkaan sisäpelijoukkueen, mutta kolikon kääntöpuolena myös JymyJussien sisäpeli saa Ville Väliahon johdattamasta ulkopelistä hyvän mittarin.

JymyJussien kärkipelaajat ovat pelanneet laadukkaan alkukauden, mutta erityisen tärkeää heidän sisäpelin kannalta on se, että Tuomas Raunio pääsee 0-tilanteessa kärkietenijäksi, jotta vaihtolyöntispesialisti Ville Viita pääsee optimaaliseen tilanteeseen. Heidän harteillaan lepää paljon, sillä juoksijoita seinäjokisilla ei ole loputtomasti. Keskipalkki puolestaan on vahva ja kun siihen lisätään ehkäpä vaarallisin lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää, niin sisäpelipotentiaali on korkea.

Ville Väliahon lukkarityöskentely on ihastuttanut monia, tänään Seinäjoella on jälleen vastassa kovia lyöjiä.

On myös mielenkiintoista nähdä millaiseen vireeseen seinäjokisten lukkarina häärivä viime vuosina myös syöttövaikeuksista kärsinyt Henri Itävalo äityy. Moni Jymy-fani muistaa syksyn 2017 puolivälieräsarjan, jossa Itävalo laittoi Jymyn melkein yksin ahtaalle.

Jymy jatkaa tutulla sapluunalla JymyJussien kaatoon. Tänään päästään heinäkuussa ensimmäistä kertaa ainakin lähelle hellelukemia, niin myös Seinäjoella, joten odotettavissa todellakin on viihdyttävä pesäpallonäytös.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Seinäjoen JymyJusseista keväällä kausiennakoissa.

Seuraa heitä!

Ville Viita: Jokerina pelaava Viita on JymyJussien päävaihtaja ja koko sisäpelikoneiston priimusmoottori. Se, mikä erottaa Viidan esimerkiksi Jymyn Rytkösestä on se, että Rytkösen takaa löytyy vielä kosolti uskottavia juoksijoita sisäpeliin toisin kuin kotijoukkueella. Viidan harteille asetettava viitta on toisin sanoen hieman raskaampi kuin hänen virkaveljensä.

Konsta Kurikka: Koko alkukauden positiivisia otteita esittänyt ja tiistain kotiottelussa pankinkin räjäyttänyt Konsta Kurikka on ollut kovassa vireessä. Tiistaina saldo näytti 2+8 lyötyä juoksua, mikä on hänen uransa paras noteeraus yhdessä ottelussa. Siinä sivussa mies toi neljä juoksua ja siirtyi heittämällä sekä lyöjätilaston että tehotilaston piikkipaikalle.

Joukkueiden asetelma: Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden hyvin, ja JymyJussit ovat kohdanneet Jymyn tavoin Vimpelin Vedonkin jo kahdesti. Eroa joukkueilla on vain neljä pistettä, kun huomioon ottaa vielä, että seinäjokisilla on yksi ottelu vähemmän pelaamatta. Luvassa ehdottomasti huippupeli ja varmasti molemmille hyvää peliä esittäneelle joukkueella sopiva mittari toistensa ”kisakunnosta”.

Pääseekö Joni Rytkönen tuulettelemaan Kotijoukkue Areenalla tänään? Kaksi edellistä peliä pesäpallotaituri on tahkonnut 100% sisäpelillä ja kärkilyöntejä on kertynyt mojovat 16.

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy tänään torstaina 16. heinäkuuta klo 18. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun fanikameralähetyksenä.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jami Ivanoff & Olli Korhonen