Otteluennakko: ”Kauden kovin peli tulossa”

Paikallispari Sotkamo-Pattijoki kohtaa nyt toisen kerran runkosarjassa torstaina 14.6. Ottelu on Sotkamolle vieraspeli, mutta se pelataan silti poikkeuksellisesti Oulussa Raksilan pesäpallostadionilla. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Jymyn suoraan 2-0 voittoon. Pattijoen tilanteet saatiin tuolloin pidettyä kurissa, kolmostilanteet menivät Sotkamon hyväksi 19-7 ja kun Jymyn kotiuttajat löysivät jyvän, yhteisjuoksut merkittiin ottelun lopuksi niin ikään kotijoukkueen eduksi 10-3.

Sotkamon Jymy on tuon voitokkaan Pattijoki-pelin jälkeen pelannut kaksi ottelua, Kouvolaa vastaan Helsingissä ja Kankaanpäätä vastaan vieraskentällä. Kouvolaa vastaan pelatussa ottelussa kotiuttaminen takkusi, ja toisen jakson lopussa paikkansa hyödyntänyt KPL sai käännettyä lopputuloksen nimiinsä. Tilanteiden rakentelu ei missään nimessä ollut Helsingissä Jymyn ongelma, kolmostilanteita kun syntyi 24 kappaletta.

– Joukkueen vireystila on hyvä tällä hetkellä. Olen tyytyväinen peli-ilmeeseen, tilanteiden määrään sekä ulkopeliin, mutta keskittymisen on säilyttävä kaikki kahdeksan vuoroparia. Emme saa herpaantua parin vuoron ajaksi, sillä Pattijoki ja Vainionpää käyttävät nämä tilanteet varmasti hyväkseen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen näkee.

Kankaanpäätä vastaan pelattavassa ottelussa mielenkiinnon herättävä seikka oli se, että alkukauden jokerina pelannut Jani Komulainen vaihdettiin yhdeksikköön. Tulevan Pattijoki-pelin järjestystä Kuosmanen kommentoi pilke silmäkulmassa.

– Seuraavan pelin kokoonpano on ymmärtääkseni nähtävissä Ylen teksti-tv:ssä torstaina klo 15, Kuosmanen naurahtaa.

Jani Komulainen on ollut alkukaudesta hyvässä vireessä. Siitä osoituksena piikkipaikka etenijätilastossa ja jaettu kärkisija kärkilyöntitilastossa Henri Puputin kanssa. Taustalla Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö.

”Pelirohkeus tärkeää”

Ennakkoasetelmat ovat tähän joukkueiden toiseen kohtaamiseen äärimmäisen mielenkiintoiset. Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö huomautti Jymy-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että vaikka peli on ollut muuten hyvää, joukkue ei ole pystynyt voittamaan Sotkamoa tai Vimpeliä, mikä olisi loppupelejä ajatellen tärkeää.

– Tästä on tulossa kauden kovin peli ja ehdottomasti mielenkiintoinen kamppailu. Pattijoella on allaan häviö meistä, joten ottelu on varmasti tärkeä heille niin kuin meillekin, Kuosmanen ennakoi.

Kuosmanen painottaa ratkaisevina tekijöinä torstain ottelussa ulkopelin pitävyyttä ja pomppupelaajien, mutta myös pomppua käyttämättömien pelaajien, kuten Topi Kososen kiinni saamista. Kosonen on tällä kaudella saanut tililleen yhteensä 49 kärkilyöntiä reilun 66 prosentin teholla. Sotkamoa vastaan Kosonen pelasi sataprosenttista sisäpeliä saalistaen 7 kärkilyöntiä, ollen samalla Pattijoen ykköspalkittu.

– Pitää muistaa, että Kosonen on pelannut kärkijoukkueita vastaan hyvin. Kestämme takatilanteet Mäkelälle ja Vainionpäälle, jos saamme jo vaihtotilanteissa epäonnistuneista lyönneistä tehtyä alle paloja. Kenttä on myös hieman erilainen kuin Hiukassa, joka mahdollistaa erilaista ulkopeliä, huomauttaa Kuosmanen.

Omassa sisäpelissä Kuosmanen korostaa pelirohkeutta ja nostaa myös esille Kankaanpäätä vastaan neljä juoksua lyöneen Aki Oravan lyöntikuntoa. Aki on tällä kaudella lyönyt yhteensä 1+10 juoksua.

– Pelirohkeus on tärkeää. Tilanteiden tekeminen on pidettävä samalla tasolla ja nyt saamme myös vaihtotilanteissa hyödynnettyä rohkeita ratkaisuja, mikä Helsingissä ei ollut mahdollista. Kotiutusosastolla Aki Orava on selkeästi pelisuorituksia ja harjoituksia silmälläpitäen tekemässä tuloaan ja saamme näin Roopen ja Tonin kaveriksi kotiuttamiseen leveyttä, Kuosmanen kertoo.

Pattijoen ja Sotkamon välinen ottelu alkaa Raksilan pesäpallostadionilla klo 18.

-AH