Otteluennakko: Keskikesän klassikko Vimpelin Saarikentällä

Sarjataulukkoa kiharoittanut välisarja jatkuu tänään sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä, kun Sotkamon Jymy matkustaa Vedon vieraaksi. Joukkueet ovat kahden pisteen päässä toisistaan, Vimpeli yhden ottelun vähemmän pelanneena, joten voittava joukkue parantaa asemiaan sarjan piikkipaikalla, kun noin puolet runkosarjan otteluista on pelattuna.

– Valehtelematta kahteen viikkoon en ole sarjataulukkoa vilkaissut, mutta näissä ei taistellakaan sarjapisteistä, vaan peleissä on sellainen playoffmaailman henki ja kova tunnelataus, vain voitot ratkaisevat, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden aikana ennen tätä kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla Jymy on vienyt voiton, mutta ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia; Vimpelissä Jymy voitti jaksoin 1-0 ja kotonaan Hiukassa supervuoron kautta jaksoin 2-1. Poikkeusta tasaisuuteen ei mitä ilmeisimmin tule tapahtumaan tässäkään kamppailussa.

Lauantaina matkaan lähtenyt ja Vetelissä harjoitellut Jymyn joukkue sai jälleen Vetelin pesäpallokentälle ison lauman innokkaita katsojia.
Lauantaina matkaan lähtenyt ja Vetelissä harjoitellut Jymyn joukkue sai jälleen Vetelin pesäpallokentälle ison lauman innokkaita katsojia.

Aikaisemmin kesällä pallon päähänsä saanut Vimpelin lukkari Hannu Huuskonen on edelleen sivussa edustusjoukkueen riveistä ja lautasen äärellä työskentelee nuori Janne Heimonen. Huuskonen on kuitenkin saanut jo luvan täyspainoiseen harjoitteluun ja hän on edustanut Vedon kakkosjoukkuetta Veteliä miesten Suomensarjassa.

– Ovathan he kaksi hyvin erilaista lukkaria. Heimosen pelityyli pohjautuu kovaan vauhtiin ja väärän rajamailla olevaan matalaan syöttöön. Kaksi ottelua ollaan nyt hänen syöttämänään pelattu ja toisessa pelissä osattiin jo hänen puutteitaan hyödyntää vähän paremmin verrattuna ensimmäiseen kamppailuun, Korhonen tuumii.

Jymy oli Hiukassa valmiimpi pelaamaan lukkari Janne Heimosta vastaan. Yllä olevassa videossa Immo Rautiainen karkaa kakkospesältä kolmoselle.

Peli Vimpelin saarikentällä alkaa sunnuntaina klo 13. Ottelu kuullaan Radio Kajauksen aalloilta sekä nettiradiosta. Kamppailun selostaa violettioranssi ääni Joni Lauronen.

20140317_KajausLive_netti uusi

-AH