Otteluennakko: Kevätkausi päättyy klassikkokärkikamppailuun

Alkukausi saa Jymyn osalta kutkuttavan päätöksen, kun juhannustauolle siirrytään kärkikamppailun Sotkamo-Vimpeli myötä. Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tälle kesälle Vimpelissä, jossa tasainen peli päättyi lopulta Jymyn voittoon jaksoin 1-0 (2-2, 4-3). Tiistain koitoksesta on myös odotettavissa ennalta käsin tiukkaa ja tulista, tämän allekirjoittaa Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen.

– Vimpeliä vastaan pelattavat pelit ovat erikoislaatuisia ja sen osoitti myös ensimmäinen peli Saarikentällä. Tästäkin on odotettavissa hieno kamppailu, Korhonen ennakoi.

Molemmat joukkueet ovat tehneet kuluneen kauden aikana rostereihinsa muutoksia, joista osa on tehty loukkaantumisten takia. Selkäänsä loukanneen Jymyn koppari Janne Hyvösen tilalle tuli jokeripaidasta nopeakinttuinen Niilo Piiponniemi ja hän onkin täyttänyt roolin takakentällä mainiosti onnistuen myös mailan varressa.

Vimpelillä sivussa on ollut kaksi ottelua kärkimies Teemu Isoketo.

– Vimpelilläkin on ollut kokoonpanossa loukkaantumisia ja poissaoloja, joten meidän on tarkkailtava vielä mikä heidän lopullinen kokoonpano tulee olemaan. Isokedon mahdollinen puuttuminen vaikuttaa tietysti heidänkin peliin, Korhonen tuumaa.

Jymyn kultakypärää Vimpeliä vastaan kantaa edellisessä ottelussa Tampereella lähes pitelemätön ollut Jani Komulainen. Komulaisen saldo tuossa ottelussa oli kolme lyötyä, kolme tuotua ja kymmenen kärkilyöntiä.
Jymyn kultakypärää Vimpeliä vastaan kantaa edellisessä ottelussa Tampereella lähes pitelemätön ollut Jani Komulainen. Komulaisen saldo tuossa ottelussa oli kolme lyötyä, kolme tuotua ja kymmenen kärkilyöntiä.

Korhonen: ”Pelaajat pelaa”

Molempien joukkueiden ulkopeli on ollut kuluneen kauden aikana raudanlujaa. Päästettyjä juoksuja Jymyllä on 46 kappaletta ja Vimpelillä taas 49, molemmilla siis alle 5 per ottelu.

– Ei Vimpelillä sellaisia kohteita, aukkoja tai sijoittumisvirheitä ole, vaan itse ne pinnat on lyötävä, Korhonen kertoo.

– Ken tässä nyt pelirohkeuden löytää ja uskaltaa tehdä rohkeita ja voittavia suorituksia, on vahvoilla, hän jatkaa.

Kahden kärkijoukkueen kohtaamisia on ollut menneiden vuosien aikana sen verran, että metkut ja taktiikat ovat tulleet molemmille tutuksi. Korhonen korostaakin sitä, että nyt ei ole sekoittaa pelaajien päitä.

– Ei tässä auta pelitapoja nyt liikaa korostaa, vaan luottaa yksilöiden koviin suorituksiin ja pelin sisällä reagointiin; pelaajat pelaa, Korhonen lataa.

Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat huomenna tiistaina Hiukan pesäpallostadionilla klo 18. Ennakkolippuja myy Sotkamossa InterSport Piipponen, Vuokatissa Break by Sokos Hotel Vuokatti sekä Holiday Club Vuokatti ja Kajaanissa K-Citymarketin infopiste.

-AH