Otteluennakko | Kovalyöntinen Kiri isännöi Jymyä

Jymyn vierastaival jatkuu tänään Kempeleen Kirin vieraana sinisellä laguunilla. Samaan paikallislohkoon kuuluvat joukkueet kohtaavat nyt jo kolmannen kerran tällä kaudella ja ennen tätä iltaa voitot ovat tasan 1-1.

Kahdeksan ottelun voittoputkessa seilaava Jymy pyrkii ottamaan lisää tuulta purjeisiinsa, kun joukkue matkaa Kempeleen Säävälät Oy Areenalle Sarkkirantaan. Vastus on tänään erittäin kovalyöntinen Kiri, joka on pelannut ajoittain erinomaisesti ja majaileekin sarjataulukossa sijalla yhdeksän.

Kempeleen Kirin ongelmaksi on koitunut erinomaisen ja kovalyöntisen sisäpelin vastapainona toimiva, ailahteleva ulkopeli. Joukkue on käytännössä takonut juoksuja saman määrän kuin toisaalta ovat myös päästäneet. Ehdottomasti suurin onnistuja sisäpelin ja pisteiden osalta on jokerinutussa operoiva Matti Korhonen, joka on omilla otteillaan mahdollistanut paljon Kirin pelissä.

Jymyn kokoonpanossa nähdään tänään luontaista rotaatiota, kun Konsta Kurikka on sivussa ja Topi Korhonen palaa kokoonpanoon parin viikon tauon jälkeen.

Edellisessä ottelussaan Kiri vei pidemmän korren kotiutuslyöntikilpailun jälkeen alkukauden komeettaa, Kiteen Palloa vastaan, eikä tänäänkään Jymy saa mitään ilmaiseksi siniseltä laguunilta.

Matti Korhonen on ollut erinomaisessa vireessä Kempeleen Kirin jokerina.

Kurikan poissaolo tulee tänään näkymään Jymyn pelissä siinä mielessä, että jos aiemmissa otteluissa Jymyn pääkotiuttajia ovat olleet numerolla Antti Korhonen ja Kurikka sekä jokerit Lauri Rönkkö ja Roope Korhonen, niin nyt tuo nelikko kutistuu kolmeen. Kakkoskeulan vikkeläkinttuisena kärkimehenä toimii puolestaan jo numerolla viisi pelaava Kalle Kuosmanen.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Kempeleen Kiristä keväällä kausiennakoissa.

Seuraa heitä!

Matti vs Antti: Veljekset ovat molemmat esittäneet alkukauden aikana erinomaisia otteita ja ehkä jopa nostaneet tasoaan potentiaalin suomalle tasolle. Veljeksiä on turha verrata suoraan tilastojen valossa, koska Antti Korhosen rooli on paljon monipuolisempi Jymyn koosteessa, mutta tänään on mielenkiintoista nähdä kumpi veljeksistä on kuumana tiukoissa paikossa.

Riku Niemi: Alkukauden ajan Jymyn takakentillä hyviä otteita esittänyt Niemi pelaa tänään numerolla kuusi. Edessä viilettää Kalle Kuosmanen, jonka nopeus takaa myös kakkoskeulan aktiivisen peluuttamisen. Tiedämme, että Kirin virkaveljen Jussi Korhosen heittokäsi on kuin hevosenpotku, mutta miten Niemi vastaa tänään kolmoskoppareiden keskinäiseen polttoheittokissailuun?

Jymyn sisäpeli: Imatralla Jymyn sisäpeli hieman yskähteli. Tähtihetkiä oli ensimmäisen jakson avausvuoro sekä toisella jaksolla Antti Korhosen sivaltama 2-jatkelyönti. Pitkälti niiden ansiosta Jymy vei pisteet mennessään, mutta muissa vuoroissa IPV:n mallikas ulkopeli söi Jymyn peliä. Nouseeko Jymyn sisäpelin taso tänään Kempeleen vieraana?

Topi Korhonen palaa Jymyn kokoonpanoon pienen huilin päätteeksi.

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy tänään perjantaina 24. heinäkuuta klo 18. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun fanikameralähetyksenä.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen