Otteluennakko: Kovalyöntinen Kiri vieraaksi Itä-Lännen aattona

Itä-Länsi –viikonloppu saa lähtölaukauksen jo torstaina, kun Hiukan pesäpallostadionilla pelataan Miesten Superpesisottelu Sotkamon Jymyn ja Jyväskylän Kirin välillä. Kotijoukkue Jymy on tällä hetkellä runkosarjassa kärkipaikalla voitettuaan edellisessä pelissä Vimpelin Vedon, mutta tuudittautumiseen ei ole varaa, sillä Veto on ainoastaan kolmen pisteen päässä toisella sijalla, saman ottelumäärän pelanneena.

Vierasjoukkue Jyväskylän Kiri on runkosarjan lopun häämöttäessä kipeästi pisteiden tarpeessa, sillä joukkue on tällä hetkellä kahdeksantena, joka vielä oikeuttaisi pudotuspelipaikkaan. Luottamusta vierailla varmasti löytyy, sillä huolimatta Hiukan maineesta vaikeana vieraskenttänä, on sieltä kaksi joukkuetta onnistunut tällä kaudella pisteet noutamaan: tällä hetkellä 11. sijalla oleva Alajärven Ankkurit sekä kauden positiivinen yllättäjäjoukkue Joensuun Maila, joka on runkosarjassa tällä hetkellä viidennellä sijalla. Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen korostaakin ottelun tärkeyttä myös Jymyn kannalta.

– Kiri oli kyllä kevätkauden etenemisvoimaisin porukka koko sarjassa. Heillä on erittäin positiivinen kausi alla. Kirillä toisaalta on myös todella hankala sarjaohjelma nyt loppukaudesta, joten joukkue haluaa varmasti taistella pisteistä. Meidän pitää olla myös tarkkana, jos aiomme runkosarjan voittaa, sillä kohtaamme vielä vieraskentällä Koskenkorvan Urheilijat, Kuosmanen muistuttaa.

Kunnaria kuvassa keskellä tuulettava Roope Korhonen hätyyttelee tänäkin vuonna lyöjätilaston kärkeä. Listalla kolmantena viidelläkymmenellä lyödyllä oleva Roope on kärkisijaa pitävästä Jere Dahlströmistä vain kuusi lyötyä juoksua jäljessä.

Kuosmanen: ”Kiukkosella läpilyönnin uhka”

Mielenkiintoisen joukkueen Kiristä tekee se, että se on lyönyt sarjassa kolmanneksi eniten juoksuja (141), heti Vimpelin (213) ja Sotkamon (155) jälkeen. Tämän kauden yllätysonnistuja Jyväskylän Kiriltä on ollut lyöjäjokeri Mikko Rantalahti, joka on tällä kaudella lyönyt 46 juoksua ja on lyöjätilastossa neljännellä sijalla. Rantalahti on ohittanut tuossa tilastossa jopa kohutun, viime aikoina loukkaantumisista kärsineen Pattijoen Jukka-Pekka Vainionpään. Rantalahti onkin pelaaja, jonka otteita Kiriltä kannattaa seurata.

– Kirin lyöntivoima on otettu huomioon. Vaihtotilanteissa meidän on oltava tarkkana, sillä Hannu Kiukkosella on läpilyönnin uhka olemassa. Tilannemäärä on myös saatava Kiriltä pysymään pienenä, jottei hyvän kumuran omaava Rantalahti pääsisi joka vuorossa yrittämään kotiuttamista. Kunhan itse vain saamme parikymmentä 3-tilannetta aikaan, olemme vahvoilla, Kuosmanen summaa.

Valovoimaisin pelaaja tällä hetkellä kotijoukkue Jymystä on tällä hetkellä huimassa lyöntivireessä oleva Roope Korhonen, joka on paukutellut kolmessa edellisessä pelissä yhteensä 1+12 lyötyä juoksua. Vimpelin Saarikentällä pelatussa kärkikamppailussa Korhonen sai pallon joukkuetoveri Toni Kohosen lyönnistä käteensä, mutta kykeni silti jatkamaan ottelun loppuun asti ja oli vielä joukkueen ykköspalkittu. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, sillä Mikko Kuosmasen mukaan vakavampaa haveria ei sattunut ja Roope on pelikunnossa.

Ottelu Hiukan pesäpallostadionille torstaina klo 18. Tervetuloa kannustamaan ja antamaan Itä-Länsi –viikonlopulle oikeaoppinen lähtölaukaus!

-AH