Otteluennakko: Kovalyöntinen Kossu vastaan kotiavauksessa

Sotkamon Jymy avaa kotikautensa torstaina 30.5., kun Hiukan pesäpallostadionille vieraaksi saapuu Koskenkorvan Urheilijat. Lyöntivahvana porukkana tunnettu Kossu menetti syksyn siirtomarkkinoilla lyöjäjokeriprototyyppinsä Juha Niemen, mutta tilalle saatiin täsmävahvistus Järviseudun suunnalta, kun Jere Dahlström sonnustautui jokeripaidan lisäksi Kossun punavalkoisiin pelihousuihin Vimpelin sinivalkoisten sijasta ensimmäistä kertaa sitten kauden 2008. Dahlström johtaa tällä hetkellä lyöjätilastoa neljällätoista (1+13) lyödyllä juoksulla.

– Koskenkorva on ilman muuta vahvistunut viime kaudesta ja kuuluu sarjan mitalisuosikkeihin. Yli-Hirvelä sai Mikko Haukkalasta kaveriksi jalkoja ja Dahlström vahvistaa kotiuttamista, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen analysoi.
Alkukausi ei ole osoittanut sisäpelivoittoisen pelitaktiikan hylkäämistä, sillä ensimmäisen kolmen pelin jälkeen ilmajokiset ovat lyöneet sarjassa eniten juoksuja: yhteensä 37 kappaletta.

– Kossu on todella vahva sisäpelijoukkue. Dalla (Dahlström) ja Yli-Hirvelä lisäksi menestys kulminoituu Haukkalan onnistumiseen numerolla kaksi ja Mikko Vainionpää on osoittanut aiemminkin pystyvänsä onnistumisiin ratkaisupeleissä, Kuosmanen toteaa.

Aki Orava kantaa Jymyn kultakypärää torstain ottelussa.

Aki Orava kantaa Jymyn kultakypärää torstain ottelussa.

Kuosmanen: ”Latausta ei tule puuttumaan”

Sotkamon Jymyn alkukausi on ollut odotetun varmaa. Kolmesta pelistä kolme voittoa ja ainoastaan yksi pistemenetys Hyvinkään Tahkoa vastaan Helsingissä Roadtrip-kiertueella pelatussa ottelussa. Tuossa pelissä ei juoksuilla mässäilty, mutta ei käy kyllä poikia syyttäminenkään. Tuo koleassa ja (paino sanalla) sateisessa säässä pelattu ottelu sattui sellaiselle päivälle, joka oli sateisin toukokuun päivä Helsingissä viiteenkymmeneen vuoteen.

Tampereella pelattu ottelu Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan osoitti Jymyn joukkueen mailan varressa piilevän tuhovoiman lisäksi onnistujien laajuuden. Lyötyjä juoksuja merkattiin yhteensä peräti kahdeksalle eri pelaajalle. Yksi näitä Roope Korhosen leveiden hartioiden takana piileviä onnistujia on Immo Rautiainen, joka on ottanut uuden roolin numerolla viisi vastaan mallikkaasti: viisi lyötyä juoksua kolmessa ensimmäisessä pelissä oikeuttaa Jymyn sisäisen lyöjätilaston toiseen sijaan.

– Immo on monikäyttöinen pelaaja. Hän pystyy tarvittaessa etenemään, lyömään ja vaihtamaan. Ehdottomasti erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle, Kuosmanen korostaa.

– Lähtökohdat huomiselle ovat hyvät. Peli on kotiavaus, hyvä keli on luvassa ja kova joukkue vastassa. Latausta ei tule puuttumaan.

Immo Rautainen on lunastanut itselleen myös sisäpeliroolia.

Immo Rautainen on lunastanut itselleen myös sisäpeliroolia.

Joukkueiden kohtaamiset kaudella 2012:

Sotkamo – Koskenkorva 2-1 (2-3, 3-1, 1-0)

Koskenkorva – Sotkamo 0-2 (2-4, 1-3)

-AH