Otteluennakko: Kausi Käyntiin Alajärvellä – ”Kovin mahdollinen aloitus”

Sotkamon Jymy aloittaa kautensa vieraspelillä Alajärven Ankkureita vastaan. Ankkurit onnistui tekemään todellisen kaappauksen syksyllä, kun Aki Orava siirtyi Jymystä vapaille markkinoille. Superpesisuransa Alajärvellä aloittanut Orava päätti osoittaa arvostustansa 80-luvun menestysseuraa kohtaan vetämällä sinikeltaisen peliasun kaudeksi 2014 päällensä.

– Mielummin minä Jymyä vastaan pelaan nyt kuin loppukesästä. Nyt meillä on paremmat yllätysmahdollisuudet kun Jymyn peli on vielä haussa, Orava painottaa.

– Enemmän jännitystä olisi kyllä Hiukassa pelatessa. Kovin mahdollinen aloitus tämä on kuitenkin, hän myöntää.

Oravan luotto oman joukkueensa tekemiseen on vahva.

– Minä uskon että avaus tulee olemaan tiukka peli. Ensimmäisten talvella pelattujen pelien jälkeen olemme ottaneet isoja askeleita eteenpäin. Meidän pitää kaiken lisäksi olla heti kauden alusta asti tarkkana ja Jymy rakentaa palettiaan kuitenkin vielä syksyä kohti, joten siinä voi piillä yllätysmahdollisuuksia, Orava pohtii.

Roope Korhonen Sotkamon Jymy
Roope Korhonen harjoituksissa menneellä viikolla Hiukassa. Aki Oravan mukaan Viime kauden tehotilaston voittajassa Olisi enemmän revittävää kuin hänessä.

”Näillä geeneillä mennään mitä on saatu”

Kauden avaus on jokaiselle joukkueelle herkullinen tilanne, eikä Jymy tee tässä poikkeusta.

– Avauksessa sitä on aina virtaa täynnä. Hevoset pääsee tallistaan kirmaamaan ja virtaa tulee pari napsua enemmän reenipeleihin verrattuna, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Korhonen myöntää Ankkureilla olevan yllätysmomentin, vaikka joukkue olikin viime kaudella sarjan häntäpäässä.

– Osa Ankkureiden pelaajista on vähemmän tunnettuja meille. Vimpeliä ja Pattijokea vastaan jos pelattaisiin, niin vastustajan pelaajat olisivat tutumpia sitä kautta, että niitä on kyllä syynätty todella tarkkaan läpi, Korhonen paljastaa.

– Ankkurit varmasti haluaa horjuttaa ennakkosuosikkia, joten meidän tulee olla valppaana ja valmiina. Rohkeita ratkaisuja heiltä tullaan varmasti näkemään ja muutamasta avainpelaajasta revitään varmasti kaikki irti, hän jatkaa.

Orava muistuttaa Korhosta kuitenkin eräästä asiasta.

– Pienenä ja sutjakkana kaverina minusta on kyllä on vähän revittävää. Jos olisin ”roopekorhosmainen” niin olisi enemmän revittävää. Näillä geeneillä kuitenkin mennään mitä on saatu, Aki lohkaisee.

20140317_KajausLive_netti uusi

Jymyn sarja-avaus pelataan huomenna sunnuntaina Alajärvellä klo 15 alkaen. Pelin kuulet suorana Radio Kajauksen aalloilta ja Kajauksen nettiradiosta. Selostajana toimii Joni lauronen. Jymyn uudistuneen joukkueen kuvat ja esittelyt löydät täältä.

-AH