Otteluennakko | Kutkuttava kärkimatsi Saarikentällä

Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto iskevät yhteen Saarikentällä toistamiseen tällä viikolla. Edellinen kamppailu Hiukassa oli Jymyn näytöstä, joten nyt kotikentällä pelaavat vetolaiset ovat varmasti sisuuntuneita tiistaisesta.

Vimpelin Vedon alkukausi on ollut monivivahteinen, sillä joukkue on kokenut tappioita ja voittoja, mutta ennen kaikkea ulkopeli on ollut joukkueen akilleen kantapää avauskierroksilla. Vielä tiistaina Sotkamossa Jymyn sisäpeli alisti Vedon ulkokenttää, mutta ehtymisen merkkejä oli nähtävissä jo torstaina, kun vetolaiset kellistivät Seinäjoen JymyJussit vierasottelussa päästäen vain kaksi juoksua.

Jymy ja Veto pelaavat tänään jo kuudennen kerran vastakkain tälle kesälle, sillä joukkueet kohtasivat kesäkuussa harjoitusotteluiden merkeissä peräti neljästi, joten joukkueet ovat varmasti tietoisia toistensa peluutuksesta.

Vimpelin Vedon sisäpelaaminen kulminoituu 99% siihen, miten kärkimiehet Jere Saukko, Olli Heikkala ja Mikko Kanala saavat tilannetta keskipalkille ja jokerikotiuttajille. Jymyn kannalta ulkopelin keskiössä on luonnollisesti eliminoida kärjen pelaaminen, jolloin myös takapalojen merkitys korostuu.

Jymyn kärki toimi Hiukassa mallikkaasti.

Vimpelin Vedon joukkueessa mielenkiintoinen elementti on edelleen se, että miten Perttu Ruuskan sisäpelipotentiaali saadaan ulosmitattua, kun 19-vuotias supertalentti pelaa lukkarina ja numerolla.

Jymyn rosteri sunnuntaille ei ole kokenut muutoksia sitten edellisten kierrosten.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Vimpelin Vedosta keväällä kausiennakoissa.

Seuraa heitä!

Perttu Ruuska vs Ville Väliaho: Lukkarina pelaava Perttu on Vedon ulkopelin rytmittäjä. Miten hän onnistuu pysäyttämään vahvasti alkukauden pelanneen Jymyn ykköskärjen. Toisaalta, miten Veto saa rakennettua tilannetta vaarallisimmalle lyöjälleen?

Jymyn leiristä Väliaho loi eroosiota tiistaina Vedon sisäpeliin omalla rytmittämisellään ja taktisuudellaan. Tänään on mielenkiintoista nähdä pääseekö Väliaho samaan iskuun lautasen äärellä?

Konsta Kurikka: Jymyn kotiutusosasto on saanut 19-vuotiaasta Kurikasta tarvittavaa lisävoimaa, kun neljään otteluun on syntynyt kahdeksan lyötyä juoksua. Liki 180 km/h palloa sivaltava ja voimakkaat kumurat omaava Konsta kykenee lyömään tärkeitä juoksuja tiukoissa paikoissa.

Jymyn etukenttä: Joni Rytkösen, Antti Korhosen ja Väliahon muodostama etukentän kolmio höystettynä sumppupelaaja Niko Korhosella on löytänyt vireen pienten vaihtolyöntien siivoamiseen. Miten kovasti Veto luottaa tänään etenijöiden nopeuteen ja pudottaa pieniä etikenttään siirtäen suoritusvastuun Jymyn etukentälle?

Kurikka on ollut vahva mailan varressa ja kotiutustilanteissa.

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy tänään sunnuntaina 12. heinäkuuta klo 16. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun monikameralähetyksenä sekä ilmaiselta JIM-kanavalta.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jami Ivanoff & Olli Korhonen