Otteluennakko: Pattijoki pisteitä jallittamassa

Sotkamo ja Pattijoki kohtaavat torstaina Hiukassa toisensa neljättä kertaa tälle kesälle ja perinteisestä otteluennakosta poiketen toimitus päätti tarttua puhelimeen ja tavoittaa erään Pattijoen pelaajan, joka oli jallittamassa Vimpelin Vedon kärkietenijää Sami Haapakoskea edellisellä pesäpallokierroksella tiistaina. Tämän nuoren pelaajan nimi on Antti Korhonen.

Mitä, ettekö ole kuulleet kyseisestä tempusta? Annetaan videon kertoa kaikki oleellinen.

Ensimmäistä kauttaan Pattijoella ja miesten Superpesiksessä pelaava Oulun Lippo junioreiden kasvatti Antti Korhonen oli yksi tempauksen arkkitehdeista, kun Sami Haapakoskesta napattiin kärpänen ykköspesältä. Näyttävän heittoliikkeestä jatketun taaksepäin viskatun pallon seurauksena syntyi palo, joka on kenties yksi nokkelimmista ja hauskimmista paloista miesten Superpesiksen historiassa (on se violettioranssien lasienkin läpi myönnettävä).

Antti Korhonen, kenen ajatus tuo jippo oikein oli?

– Minähän se taisin olla se, joka sanoi että kokeillaanpa tuollaista kikkaa, Korhonen toteaa vaatimattomana.

– Olen minä sitä joskus junnupelissä kokeillut aiemmin, silloin se tilanne ei vaan päättynyt yhtä onnellisesti. Nyt saatiin kuitenkin rikottua tuota Haapakoski-Puputti akselia ja saatiin sitä kautta hyvä alku peliin, hän jatkaa.

Vasurilta lyövä Antti Korhonen kuuluu Vuoden tulokkaan tittelistä taisteleviin pelureihin.
Vasurilta lyövä Antti Korhonen kuuluu Vuoden tulokkaan tittelistä taisteleviin pelureihin. Kuva: pattijoenurheilijat.fi

Korhonen on ensimmäisellä pääsarjakaudellaan pelannut tähän mennessä 21 ottelua, joissa hän on lyönyt 22 ja tuonut 11 juoksua. Kärkilyöntejä miehelle on kertynyt noissa mittelöissä yhteensä 58 kappaletta. Siitä, nähdäänkö torstaina Jymyä vastaan kenties jonkinlaisia temppuja, pysyy 20-vuotias Korhonen salaperäisenä.

– Eihän sitä tiedä, jos vaikka jo huomiseksi jotain keksitään. Pelissähän sen näkee, Korhonen pohtii.

Yhdestä asiasta hän on varma. Jymyä vastaan on lähdettävä pelaamaan rohkeasti.

– Kyllä tässä on rohkeammalla pelillä lähdettävä voittamaan ottelua. Palloa merkistä vaan väliin, peruspelillä ei Sotkamon Jymyä kaadeta, Korhonen huomauttaa.

Sotkamo ja Pattijoki kohtaavat toisensa huomenna torstaina 25.7. Hiukan pesäpalostadionilla klo 18. Ennakkolippuja saa ostettua Sotkamossa Intersport Piipposesta ja Kahvila Murusesta, Vuokatissa Sokos Hotel Vuokatista, Holiday Club Katinkullasta ja Angry Birds Activity Parkista sekä Kajaanissa K-Citymarketin infopisteeltä.

-AH