Otteluennakko: Pattijoki saapuu Hiukkaan ”playoff”-otteluparissa

Välisarjan toisessa pudotuspelimäisessä back to back -otteluparissa Jymyä vastaan tulee Pattijoen Urheilijat. Pattijoki majailee tällä hetkellä sarjan äärimmäisen tasaisessa keskikastissa (sijalla 6), jossa joukkueet sijoilla 3-6 ovat pisteen sisällä ja vielä joukkueet seitsemän ja kahdeksan vain neljän pisteen päässä sijasta kuusi. Pattijoki matkustaa ensin Hiukaan tänään tiistaina ja Sotkamo vastavuoroisesti Rännärille torstaina.

– Huomattavaa Pattijoessa on se, että heillä on toiseksi vähiten annettuja juoksuja. Pattijoki on tiukka ulkopelijoukkue, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen tuumii.

Pattijoella päästettyjä juoksuja on tosiaan saman verran kuin Sotkamon Jymyllä: 79 kappaletta. Vähiten juoksuja on tällä hetkellä päästänyt Kiteen Pallo, yhteensä 77 kappaletta.

Kultakypärä asetetaan tänään Jymystä Roope Korhosen päähän. Hän löi sunnuntaina Vimpelissä kaksi juoksua ja on tällä hetkellä lyöjätilaston viidennellä sijalla. Lyötyjä Roopella on 0+46 kappaletta.

Kultakypärä asetetaan tänään Jymystä Roope Korhosen päähän. Hän löi sunnuntaina Vimpelissä kaksi juoksua ja on tällä hetkellä lyöjätilaston viidennellä sijalla. Lyötyjä Roopella on 0+46 kappaletta.

– Mielenkiintoiseksi Pattijoesta tekee myös heidän sisäpelitaktiikkansa, hän jatkaa.

Pattijoki on nyt pelannut muutaman ottelun ennalta pohdittuna mielenkiintoisella sisäpelikuviolla. Topi Kosonen on vaihdettu numerolle neljä ja Jussi Kemilä ja Pertti Mäkelä majailevat numeroilla kaksi ja kolme.

Hienoinen yllätys on ollut myös lyöjäjokeri Jarmo Viittasen vire, sillä Superpesiksestä muutaman vuoden tauon pitänyt Viittanen on lyönyt sarjassa tähän mennessä 1+29 juoksua ja johtaa näin Pattijoen sisäisessä lyöjätilastossa. Tuota tilastoa johtaa Marko Pelkonen, hänellä saldona on 3 kunnaria ja 30 tavallista lyötyä juoksua.

– Jalkanopeudessa he antavat ehkä tällä hetkellä eniten tasoitusta, mutta kovia mailamiehiä heillä on kuitenkin olemassa kosolti, Korhonen huomauttaa.

Sotkamon Jymyn ja Pattijoen Urheilijoiden välinen ottelu pelataan tänään 8.7. Hiukan pesäpallostadionilla klo 18. Lippuja saat ostettua ennakkoon seuraavista paikoista:

Sotkamo: InterSport Piipponen
Vuokatti: Break by Sokos Hotel Vuokatti, Holiday Club Katinkulta
Kajaani: K-Citymarketin infopiste

-AH