Otteluennakko | Perinteikäs taistelupari kohtaa Mantulla

Sotkamon Jymy ja Siilinjärven Pesis kohtaavat Mantun perinteikkäällä pesäpallokentällä. Runkosarja hätyyttelee loppuaan ja jaossa on edelleen arvokkaita pisteitä. Aika tarkalleen 30 vuotta sitten samaiset joukkueet kinastelivat huimassa puolivälieräsarjassa ja tuohon sarjaan palataan vielä tämän päivän aikana.

Siilinjärven Pesis on vaipunut sarjan hännille, mutta poikkeuksellisen pesäpallokauden vuoksi putoamisuhkaa heillä ei ole, sillä tänä vuonna yksikään joukkue ei tipu sarjasta. Siitäkin huolimatta SiiPen kotiottelut ovat olleet monille joukkueille tahmeita ja pistemenetyksiäkin on sadellut.

Siilinjärvelle on kuitenkin luvattu mukavaa pelikeliä ja vaikka Mantun kentän vieressä oleva monttu antaakin mahdollisuuden usealla juoksulle läpilyönnin sattuessa, niin vastaavasti 3-puolella oleva jyrkkä seinämä antaa mahdollisuuden ulkopelille painottaa kakkospuolen tukkimista.

Tänäänkin Siilinjärven avainpelaajiin lukeutuva Teemu Kinnunen on paljon vartijana, mitä tulee kotijoukkueen ulkopeliin.

Roope Korhonen lämpenee, vaikka kelit viilenee.

Jymyn rosterissa Matias Litmanen tulee mukaan ulkopeliin, kun Kalle Kuosmanen on huilivuorossa. Tämän myötä Jymyn jokeriosasto on varsin lyöntivoimainen, kun Roope Korhosen ja Lauri Rönkön kaveriksi tulee Aapo Komulainen. Muuten sapluuna on tuttu.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Siilinjärven Pesiksestä keväällä kausiennakoissa.

Seuraa heitä!

Roope Korhonen: Roope on noussut Jymyn ykköspyssyksi kotiuttajana viime kierrosten aikana ja oiva osoitus miehen kunnosta nähtiin edellisen kotiottelun supervuorossa, kun mies löi kaksi yksittäistä juoksua ja vei Jymyn voittoon.

Matias Litmanen: Matias tulee tänään mukaan Jymyn ulkopeliin ja kakkoskeulaan. Jymyn kakkoskärki on saanut Litmasen myötä paljon monipuolisuutta tekemiseensä, joten tänään on mielenkiintoista nähdä minkälaiseen rooliin kakkoskeulan pelaaminen nousee.

Teemu Kinnunen: Savolainen lukkarismies on noussut miesten Superpesiksen kärkilukkareiden kannoille. Ykköspesiksessä vuosikausia marinoitu 28-vuotias Kinnunen on Siilinjärven tärkein pelaaja ulkopelin johtajana. Juoksunlyöntikilpailuun kotijoukkueen ei kannata lähteä, mutta erinomaisella ulkopelillä heillä on mahdollisuus raapia pisteitä altavastaajankin roolissa.

Ville Väliaho johtaa tänään Jymyn ulkopeliä.

Siilinjärven Pesis – Sotkamon Jymy tänään sunnuntaina 23. heinäkuuta klo 17. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun fanikameralähetyksenä.

Teksti: ja kuvat Olli Korhonen