Otteluennakko: Pihkalassa ei juoksuilla mässäillä

Sotkamon Jymy on aloittanut kauden kahdella voitolla, mutta kolmen pisteen voittojen sarakkeeseen ei ole vielä tullut merkintää, kummassakin ottelussa yhden jakson päätyttyä tasan. Tästä huolimatta joukkueen pelinjohtaja Mikko Korhonen ei tee asiasta stressiä huomisen lauantain pelissä Hyvinkään Tahkoa vastaan.

– Karttuu se huomenna tai ei, se tulee silloin kun sen ansaitsee. Eilinen peli oli kuitenkin jo kauttaaötaan parempaa sarja-avaukseen nähden. Pelasimme hyvällä henkisellä olemuksella, Korhonen sanoo.

– Tahko on myös meille suhteellisen tuttu, olemme päässeet heitä vastaan jo kaksi kertaa pelaamaan talven aikana. Tahkon porukka on lyöntivoimainen, mutta samalla heillä on rajallinen määrä etenijöitä, Mikko jatkaa.

Toni Kohonen palkittiin kotiavauksessa Jymyn toiseksi parhaana. Kohonen on tällä hetkellä kaikkien aikojen pesispörssitilaston kärkipaikkaa jäljessä 6,3 (!) pistettä Historiaa saatetään siis tehdä aivan lähikierroksilla!
Toni Kohonen palkittiin kotiavauksessa Jymyn toiseksi parhaana pelaajana. Kohonen on tällä hetkellä kaikkien aikojen pesispörssitilaston kärkipaikkaa jäljessä 7 (!) pistettä! Historiaa saatetään siis tehdä aivan lähikierroksilla!

Perinteet kunniaan

Tahko uuden pelinjohtajansa Sami Sirviön johdolla on terästänyt ulkopelaamista viime kausiin nähden. Tahko pelaa tällä hetkellä vaihtotilanteissa niin sanotulla ”perinteisellä” kuviolla, jossa reunat täytetään ja keskusta jätetään sitä vastoin avoimeksi. Tämä tulee vaikuttamaan ottelun juoksumäärään.

– Tuo kuvio pakotttaa ottamaan pinnat takatilanteessa. Silloin sanomattakin selvää, ettei juoksuja tulla näkemään hirveästi, Korhonen ynnää.

Tämän lisäksi Toukokuun koleissa keleissä tilanteen rakentaminen on kesähelteisiin verrattuna vielä aavistuksen hankalampaa.

– Tilanteen tekemisessä emme ole olleet vielä parhaimmillaan kahdella ensimmäisellä kierroksella, kun pomppukaan ei ole vielä kunnolla käytettävissä.

Ottelu on ensimmäinen kahden perättäisen kovan vieraspelin sarjassa, sillä Jymy pelaa heti maanantaina hallimestaruuden voittanutta Joensuun Mailaa vastaan. Seuraava ottelu Jymyllä onkin tämän jälkeen vasta vajaan viikon päästä sunnuntaina Kiteen Palloa vastaan.

– Kaksi erittäin haastavaa vieraspeliä tässä on edessä, joten nyt on saatava hyvä lataus ja tsemppi päälle. Ensi viikolla pääsemme keskittymään sitten treenaamiseen.

Hyvinkään Tahko ja Sotkamon Jymy kohtaavat huomenna Pihkalassa klo 15. Ottelua ei poikkeuksellisesti selosteta Radio Kajaukselta. Seuraava radiointi tapahtuu vierasottelussa maanantaina Joensuun Mailaa vastaan.

-AH