Otteluennakko | Pistejahtiin Karjalaan – Jymy kohtaa Jussilan Imatran

Jymy kohtaa tänään tiistaina Imatran Ukonniemi Stadionilla Tuomas Jussilan tähdittämän Pallo-Veikot. Karjalaiset majailevat sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla yhdeksän, mikä on linjassa myös ennakkoarvioihin kauden alla.

Toisin kuin ennakoissa puitiin, Imatran Pallo-Veikkojen isoin ongelma tällä kaudella on ollut sisäpeli, kun taas ulkopeli on osoittanut tiiveyden merkkejä alkukauden otteluissa. Avauskierroksella karjalaiset jopa peittosivat Joensuun Mailan Kerubi Stadionilla kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Toki myös sisäpeli on esittänyt piristymisen merkkejä, kun joukkue tahkosi Hyvinkäätä vastaan peräti 16 juoksua kotistadionillaan.

Jymyn kokoonpanossa nähdään tänään luontaista rotaatiota, kun Ville Väliaho palaa lautasen äärelle ja puolestaan isossa roolissa niin sisä- kuinulkopelissä häärivä Joni Rytkönen esiintyy jokerinutussa.

Pallo-Veikkojen kärki on parhaimmillaan erittäin kova, etunenässä Tuomas Jussilan myötä, mutta kärkietenijänä rouhiva Teemu Nurmio etenee kentälle liki 80% teholla. Kärkimiesten onnistuessa IPV:n kotiutusvastuu lankeaa akselille Sami Partanen, Mikko Kosonen ja Juho Toivola. Nostaako tämä kolmikko osakkeitaan loppukautta silmällä pitäen, sillä alkukauden lyötyjen juoksujen keskiarvo 6,6 per ottelu voi ahdistaa.

Joni Rytkösen kuormaa nipistetään tänään ulkopelistä.

Jymyn ulkopeli on pitänyt vastustajat kurissa. Tänään on mielenkiintoista seurata myös, miten Jymyn etukenttä säpisee, kun Konsta Kurikka tuo oman heittokätensä etukentälle ja tekee samalla paluun Ukonniemeen, jossa edusti redsejä vielä viime kaudella.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Imatran Pallo-Veikoista keväällä kausiennakoissa.

Seuraa heitä!

Tuomas Jussila: Viime syksyn kohutuin seurasiirto. Suomen parhaana pesäpalloilijana pidetty Jussila siirtyi Etelä-Karjalaan hallitsevana Suomen mestarina. Jussilan rooli Imatran pelissä on valtava, miten hän onnistuu tänään, kun vastaan asettuu viime kauden finaalivastus Sotkamon Jymy?

Konsta Kurikka: Alkukauden virkeitä otteita violettioransseissa esittänyt Kurikka palaa vanhalle kotistadionilleen Ukonniemeen. Samalla hän esiintyy Jymyn etukentällä, kun Rytkönen on poissa ulkopelistä. Minkälaisen paluun Kurikka järjestää?

Jymyn ulkopeli: IPV:n kotiutusarseenali joutuu kovaan testiin, kun se saa vastaansa kainuulaisten rutinoituneen takatilannepelaamisen. Minkälaisilla konsteilla ja yllätyksillä redsit lähtevät purkamaan takatilannetta kotikentällään? On kuitenkin selvää, ettei heidän kotiuttajakaarti ole maan levein, eikä terävin.

Antti Korhosen onnistumisprosentti sisäpelissä on ollut alkukauden aikana 64.

Imatran Pallo-Veikot – Sotkamon Jymy tänään tiistaina 21. heinäkuuta klo 18. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun fanikameralähetyksenä.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen