Otteluennakko | Pistejahtiin Mantulle!

Sotkamon Jymy on nostanut pelaamisen tasoa kierros kierrokselta, mutta miten käy tänään Siilinjärvellä, jossa on totuttu siihen, että ottelut eivät lähtökohtaisesti ole sisäpelivoittoista. Jymy kuitenkin mielii jatkavansa voittojen tiellä.

Kotijoukkueen alkukausi on pitänyt sisällään kaksi tappiota ja supervuoroparin jälkeen voiton Kempeleen Kiristä. Mainittakoon myös, että tappioiden sekaan mahtuu myös yksi jakson tasaus Pattijoen Urheilijoiden kanssa. Viimeisin mainituista oli juuri kotiottelu ja Mantun pesäpallokentälle tyypillisesti ottelussa nähtiin ainoastaan seitsemän juoksua, vaikka kyseessä olikin superpesiskesän avauskierros.

Siilinjärvelle on kuitenkin luvattu mukavaa pelikeliä ja vaikka Mantun kentän vieressä oleva monttu antaakin mahdollisuuden usealla juoksulle läpilyönnin sattuessa, niin vastaavasti 3-puolella oleva jyrkkä seinämä antaa mahdollisuuden ulkopelille painottaa kakkospuolen tukkimista.

Keskeisessä roolissa Siilinjärven ulkopelin onnistumisessa tänään on heidän lukkarinsa Teemu Kinnunen, joka on ollut kotijoukkueen noustua Superpesikseen piristävä yllätys kotipesässä ykköspesisvuosien jälkeen.

Konsta Kurikka on tuonut kotiutusrintamalle leveyttä.

Jymyn sopimuspelaajiin lukeutuvat Matias Litmanen ja vaarallinen vasuri Tommi Piirainen pelaavat tällä hetkellä lainasopimuksella Siilinjärvellä. Muutoin Siilinjärvellä ei isoja muutoksia viimevuotiseen joukkueeseen ole nähty, vaikka Vainikaisen (Simo) veljeksistä nuorempi vaihtoi maisemaa Joensuun Mailan ja Pohjois-Karjalan punamustaan.

Jymy suuntaa Mantulle viime otteluista tutulla sapluunalla. Vain Topi Korhonen on vaihtunut Kalle Kuosmaseen, joka tulee pelaamaan isoa tonttia Jymyn polttolinjassa kakkospolttajana.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Siilinjärven Pesiksestä keväällä kausiennakoissa.

Katso Pesis Talk Show -ennakko Siilinjärven Pesiksestä.

Seuraa heitä!

Roope Korhonen: Harjoitusotteluissa kuumassa vireessä ollut Roope ei ole vielä esittänyt parastaan virallisissa sarjaotteluissa. Osittain tämä on selitettävissä sillä, että Jymyn kotiutusrintama on erinomaisesti mailanvarressa operoineiden Lauri Rönkön, Antti Korhosen ja Konsta Kurikan myötä aiempia vuosia laajempi, mutta toisaalta voimme vain odotella sitä milloin Roope äityy hänelle tyypilliseen kotiutusvireeseen. Tapahtuuko se jo tänään?

Kalle Kuosmanen: Jymyn omiin kasvatteihin lukeutuva 19-vuotias Kalle Kuosmanen on murtautumassa violettioranssien kokoonpanoon. Vastuullisella 2-polttajan paikalla pelaava nuorukainen on paitsi nopea myös erittäin suoritusvarma ja kovakätinen ulkopelaaja.

Teemu Kinnunen: Savolainen lukkarismies on noussut miesten Superpesiksen kärkilukkareiden kannoille. Ykköspesiksessä vuosikausia marinoitu 28-vuotias Kinnunen on Siilinjärven tärkein pelaaja ulkopelin johtajana. Juoksunlyöntikilpailuun kotijoukkueen ei kannata lähteä, mutta erinomaisella ulkopelillä heillä on mahdollisuus raapia pisteitä altavastaajankin roolissa.

Jymyn tiivis ulkopeli johtaa usein siihen, että Antti Kiiskinen pääsee tuulettamaan kakkospesällä.

Siilinjärven Pesis – Sotkamon Jymy tänään torstaina 9. heinäkuuta klo 18. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun fanikameralähetyksenä.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jami Ivanoff & Olli Korhonen