Otteluennakko: Pistekin riittää – Voitto vaaditaan

Torstaina pelatun huippujännittävän El Klassikon myötä Runkosarjan voittokamppailu siirtyi kahdelle viimeiselle runkosarjakierrokselle. Eroa Sotkamon ja Vimpelin välissä on nyt viisi pistettä, joten Jymyllä on käytännön tasolla mahdollisuus ratkaista runkosarjan voitto ottamalla sunnuntain vieraspelissä Rännärillä Pattijoelta yksi piste.

– Se piste ei ole meidän mielessämme. Tämä joukkue ei lähesty asioita tuota kautta, vaan nimenomaan voiton kautta, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen muistuttaa.

Jymyn runkosarjavoittojahdin lisäksi vastustaja Pattijoen Urheilijat yrittää kynsin ja hampain pitää kiinni asemastaan kotiedun puolella. Pattijoki on tällä hetkellä sarjassa neljännellä sijalla takanaan Seinäjoen JymyJussit, joka on kaksi pistettä raahelaisia perässä.

– Pattijoella on ollut viime aikoina käyrä erittäin nouseva ja he ovat vääntäneet supervuorossa pelejä itselleen. Rutiinia ja lyöntivoimaa löytyy, eikä ulkopeliäkään voi moittia. Menestykseen tarvittavat lääkkeet ovat olemassa, Korhonen kertaa.

Toni Kohonen löi torstaina Vimpeliä vastaan kauden viidennen kunnarinsa. Koskaan aiemmin urallaan Kohonen ei ole yltänyt samaan kunnarimäärään runkosarjan aikana.
Toni Kohonen löi torstaina Vimpeliä vastaan kauden viidennen kunnarinsa. Koskaan aiemmin urallaan Kohonen ei ole yltänyt samaan kunnarimäärään runkosarjan aikana.

Pattijoki on osoittanut jälleen kerran olevansa mitaleista taisteleva joukkue. Lisämausteensa loppukauteen tuo Timo Kallion pelaajakontrahti Urheilijoiden kanssa; etenijämiehenä tunnettu Kallio tuo ainakin alkuvaiheessa Pattijoen ulkopeliin leveyttä.

– Timo Kallio on ulkopelin osalta tekijämiehiä ja näin Marko Pelkonen vapautuu jokeriksi ja pääsee varmasti tilanteisiin lyömään. Kallion sisäpelipanosta on vielä vaikea arvioida, Korhonen aprikoi.

Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheilijat kohtaavat sunnuntaina 10.8. Raahessa Rännärin pesäpallokentällä klo 17. Ottelua ei poikkeuksellisesti radioida.

-AH