Otteluennakko: Pysyykö Joukainen aisoissa?

Kouvola pisteitä vailla

Perjantaina 8.6. Helsingissä vastaan asettuva Kouvolan Pallonlyöjät on viime vuosina vahvistanut paikkansa Superpesiksen eliitissä, josta osoituksena neljän parhaan joukkoon sijoittuminen neljänä edellisenä kautena, joista kahtena kertana tuloksena hopeamitali. Tälle kaudelle Kouvola kävi läpi nuorennusleikkauksen, kun lukkari Riku Rantanen palasi Hyvinkäälle, etumies Sami Partanen ja joukkueen tilanteenrakentamisen kivijalka Matti Latvala suuntasivat Kiteelle ja Matin vanhempi veli Jukka Latvala taas Kankaanpäähän.

Pelipaikat on tilkitty omilla, sekä Haminan Palloilijoiden nuorilla pelaajilla, joilla on edessään varmasti menestyksekäs ura Superpesiksessä, mutta tällä kaudella tasaisuudessa on vielä petrattavaa. Tähän mennessä voitot ovat tulleet Alajärvestä ja Nurmosta, sekä yksi jaksovotto Kiteeltä. Edellinen Pallonlyöjien peli päättyi suoraan tappioon Joensuusta ja joukkue on tällä hetkellä kipeästi pisteitä vailla taistellakseen playoff-paikasta. Koplan kausi on alkanut hieman köhien ja päänahka Jymystä tulisi varmasti oivalliseen paikkaan.

Jymyn peli löytänyt jyvän

Jymyllä on takanaan voitokas kamppailu Pattijoesta, mutta sen lisäksi, että neljästä edellisestä pelistä on tarttunut voitto matkaan, ovat sisäpelin pienet virheet vähentyneet huomattavasti, joka taas on näkynyt tulostaululla lisääntyneiden juoksujen muodossa. Kahdessa viimeisessä mittelössä Jymy on lyönyt yhteensä 26 juoksua.

Sotkamo on päästänyt kaikista joukkueista tällä kaudella keskiarvolta vähiten juoksuja (3,25 juoksua per ottelu), mutta erikoista tilanteessa on se, että päästettyjen juoksujen vähäisestä määrästä huolimatta ennen viimeisintä kotipeliä kauden seitsemässä ensimmäisessä ottelussa Jymyä vastaan lyötiin vähintään yksi läpilyönti ja kuudessa pelissä läpilyönti johti myös kunnariin asti. Tämä putki katkesi kuitenkin edelliseen peliin, kun Jymyn ulkokenttä piti Pattijoen Urheilijoiden kotiuttajat aisoissa. Sonera stadionin olosuhteet tekevät pelin luonteesta hieman erilaisen ja Jymy lähtee pelaamaan Helsinkiin omien vahvuuksien kautta, joka tarkoittaa tiukkaa ulkopeliä ja vastustajan 3-tilanteiden minimoimista.

Jymyn kapteeni Jani Komulainen on aloittanut kauden väkevästi.

Tiesitkö tätä?

Kouvolan kotiuttaminen henkilöityy kaikkien aikojen lyöjätilaston kolmosena (32+909=941) majailevaan Sami Joukaiseen, joka on tälläkin kaudella vastannut suurimmasta osasta kymenlaaksolaisten juoksuja. Kouvola on lyönyt tällä kaudella yhteensä 29 juoksua, joista 17 on tullut Joukaisen mailasta. Muita onnistujia kotiutuksissa ovat Ismo Ankkuri, Juho Hacklin, Sasu Toikka sekä Mika-Matti Ojala, joiden yhteenlaskettu juoksumäärä on 10 lyötyä juoksua.

Kun tätä statistiikkaa verrataan Jymyyn, niin huomataan, että sotkamolaisten joukkueessa kaikki paitsi Niko Korhonen ja Saku Hakkarainen ovat merkkauttaneet itsellensä vähintäänkin yhden lyödyn juoksun.

Tarkkaile heitä

Täksi kaudeksi jokeripaidan päälle pukenut Jani Komulainen on äärimmäisen vaarallisessa kunnossa. Jokerin rooliin tarttuminen on hankalaa sen jälkeen, kun on tottunut koko ikänsä pelaamaan myös ulkopelissä, mutta Jani ei tunnu olevan roolinvaihdoksesta moksiskaan. Mies johtaa sekä etenijä-, että kärkilyöntitilastoa ja on onnistunut puhkaisemaan kentän jo kolme kertaa kunnarin arvoisesti.

Kuten jo mainittua, Kouvolan joukkueen ehdoton selkäranka on Sami Joukainen ja hänen lyöntikuntonsa. Joukainen pääsee poikkeuksetta lyömään ajolähtöön ensimmäisenä, ja kotiutusyrityksiä tulee keskiarvolta noin kuusi ottelua kohden. Jotta Kouvola taistelee pisteistä, on Joukaisella oltava edessä etenijöitä ja lyönnin osuttava keskelle keppiä.

Peli alkaa Sonera Stadionilla Helsingissä 8.6. klo 18.30.

-AH