Otteluennakko | Runkosarja paketoidaan Kiteellä

Ei niin pitkä, mutta sitäkin intensiivisempi runkosarja paketoidaan tänään Kiteen Pallon vieraana uudistetulla Rantakentällä! Vaikka ottelun lopputuloksella ei ole merkitystä kummallekaan joukkueelle, niin 2000-luvun taitteen verivihollinen peittosi Jymyn elokuussa Hiukassa. Kalavelkoja on siis maksettavana.

Kiteen Pallo on pelannut pirteää ja ennakkoluulotonta peliä läpi kesän. Joukkueesta on jopa aistittavissa hieman hurmoksellisuutta. Tästä osoituksena on useita voittoja kärkijoukkueista sekä runkosarjan viides sija. Kiteeläisethän esittivät myös Hiukassa railakasta lyöntipeliä ja pitävää ulkopeliä.

Kummallakaan joukkueella ei ole pisteiden kannalta merkitystä enää runkosarjan osalta, mutta Jymy lähtee viimeiseen otteluun ”ykkösrosterillaan”, mikä tarkoittaa varmasti sitä, että joukkue haluaa hyvän pelin alle ennen lauantaina alkavia pudotuspelejä.

Kiteen rosteri puolestaan tässä 30-vuotisjuhlaottelussa on odotetunlainen, joukkue lähtee juhlapeliin ykkösnipullaan. Kärjessä viilettävät erinomaisesti läpi kauden pelanneet Elmeri Purmonen ja myös lautasen äärellä häärivä Jesse Eskelinen.

Valiettavasti sunnuntain kotiottelussa loukkaantuneen Matias Litmasen kausi on paketissa loukkaantumisen vuoksi. Tsemppiä Matulle!

Viime torstaina pirteän debyytin tehnyt Niko Tuikka pukee jälleen jokerinutun yllensä.

Aapo Komulaisen johdattama ulkopeli on myös tänään tiukan paikan edessä, kun Kitee iskee nuoren, mutta nälkäisen sisäpelinsä johdolla juhlaotteluun. Keskipalkissa pelaavat Hannes Pekkinen, Valentin Ikonen ja Samu-Kalle Varonen ovat kaikki nostaneet tasoaan, mikä on pitkälti mahdollistanut Kiteen tämänvuotisen tarinan. Jokerinutusta löytyvät Ville Liukku ja Sami Mikkolanaho, jotka antavat tulitukea kotiutusosastolle.

Kevään aikana spekuloimme joukkueita Pesis Talk Show -ohjelmaformaatissa, joten virkistä muistiasi ja katso mitä puhuimme Kiteen Pallosta keväällä kausiennakoissa.

Ainakin runkosarjan sijoituksen osalta pesistietäjien raati oli hieman väärässä, mutta eiköhän Kiteen Pallon otteet pelikentillä ole yllättäneet monet muutkin – positiivisesti.

Seuraa heitä!

Elmeri Purmonen: Erittäin nopeakinttuinen kärkietenijä on pelannut tähän saakka häikäisevän kauden ja mennyt kentälle kovilla tehoilla. Illan osalta avainkysymyksiä on se, millä tavalla Jymyn ulkopeli pyrkii pelaamaan 0-tilannetta Purmosta vastaan?

Antti Korhonen: Antti Korhonen on kohonnut tehokkaan etukenttätyöskentelyn myötä yhdeksi eniten paloja tehneeksi pelaajaksi Jymyn joukkueessa. Antti on varmasti tänäänkin paljon vartijana, mitä tulee Kiteen sisäpelin sakkaamiseen.

Merkityksetön” juhlapeli: Vaikka pisteillä ei olekaan merkitystä, niin molemmat joukkueet haluavat varmasti kehittää peliään ja päättää runkosarjan voittoon, eikä vähiten Kitee, jolle kyseinen ottelu on 30-vuotisjuhlaottelu. Ilta näyttää mihin sfääreihin henkisen puolen lataus molemmilla joukkueilla nousee.

Tiukkaa tulee olemaan varmasti tänäänkin, kuten tovi sitten Hiukassa, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran.

Kiteen Pallo – Sotkamon Jymy tänään tiistaina 1. syyskuuta klo 17. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun fanikameralähetyksenä.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Valtteri Mulkahainen & Olli Korhonen