Otteluennakko: Sotkamo ja Vimpeli kamppailevat runkosarjan voitosta

Miesten Superpesiksen runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta ja mittelö sarjasijoituksista käy kuumimmillaan. Torstaina Hiukan pesäpallostadionilla panokset ovat katossa, sillä kolmen pisteen voitolla Jymyllä olisi mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto ja taas päin vastoin Vimpelin suora voitto tietäisi sitä, että joukkue nousisi pisteen päähän Jymystä, jolloin ratkaisu lankeaa runkosarjan kahden viimeisen kierroksen varaan.

– Yksittäisten tilanteiden tekeminen korostuu. Kokonaisuudessaan pelissä tulee olemaan paljon ”yksi vastaan yksi” -tilanteita, olivan ne sitten lyönti- tai ulkopelisuorituksia, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen uskoo.

elklassikko_2014_elokuu_pieni

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet muutoinkin nykypesäpallon yksiä mielenkiintoisimmista kohtaamisista viimeisimpien kausien aikana. Vaikka joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet parin viime vuoden aikana varsin vähän, oleellisia muutoksia löytyy, myös Vimpelin puolelta.

– Isoketo-Kanala kärkikaksikko on vieläkin etenemisvoimaisempi kuin kaksikko Haapakoski-Puputti. Tämän lisäksi Vimpelin kotiutusarsenaali on monipuolisempi kuin edellisinä vuosina, Korhonen summaa.

Yksi lisä Vimpelin kotiutusosastossa on Henri Puputin siirtyminen kotiuttajaksi numerolle neljä. Lyötyjä on 27:ssä ottelussa kertynyt 5+37 ja kokonaisonnistumisprosentti miehellä on 71 % ja kotiuttamisprosenttikin 62.

– Ensimmäisen vuoden kotiuttajaksi lyöntimäärä ja -prosentti ovat kovia lukemia, sitä ei käy kieltäminen, Korhonen myöntää.

Sormivammasta kärsinyt Jere Vikström palasi Jymyn kokoonpanoon tiistaina Kiteetä vastaan onnistuen mallikkaasti!
Sormivammasta kärsinyt Jere Vikström palasi Jymyn kokoonpanoon tiistaina Kiteetä vastaan onnistuen mallikkaasti.

Oli sarjatilanne ottelun jälkeen mikä hyvänsä, toinenkin asia on varma: tässä ottelussa rakennetaan asetelmia jo mahdollisia pudotuspelikohtaamisia varten.

Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat torstaina 7.8. Hiukan pesäpallostadionilla klo 18.

Liput ennakkoon:

Sotkamo: Intersport Piipponen
Vuokatti: Holiday Club Katinkulta, Break by Sokos hotel Vuokatti
Kajaani: K-Citymarketin infopiste

-AH