Otteluennakko: Välisarja jatkuu Joensuun Mehtimäellä

Pesiskansa kohahti välisarjan ensimmäisellä kierroksella tiistaina, kun runkosarjan ykkönen Sotkamon Jymy ja kakkonen Vimpelin veto molemmat hävisivät ottelunsa, vielä suoraan jaksoin 2-0. Sotkamo hävisi pelinsä Seinäjoella JymyJusseja vastaan. Jymyn sisäpeli ei ottanut onnistuakseen tiistaisessa pelissä laisinkaan.

– Tuon pelin mahalasku toimii tähän peliin kyllä kovana katalysaattorina. Sen verran kova ylpeys ja kunnianhimo tällä porukalla on, että kahta kertaa peräkkäin ei niin huonoa pelaamista nähdä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen vannoo.

Vimpelin Veto koki oman tappionsa Jymyn tämän päiväistä vastustajaa Joensuun Mailaa vastaan. Joensuun Maila löi ottelussa peräti 12 juoksua Vimpelin ulkokentästä, kun Veto oli siihen mennessä päästänyt peliä kohden juoksuja keskiarvolta reilun viisi.

– Moni varmaan alkukauden otteiden perusteella piti tuota tulosta yllätyksenä, mutta on ollut vain ajan kysymys, milloin nuo joukkueet alkavat lunastaa heihin kohdistuneita odotuksia, Korhonen kertoo.

20140317_KajausLive_netti uusi

Joensuun sisäpelipaletti on selvä, se tulee esille jo joukkueen markkinointilauseessa: ”kahdella kuninkaalla, professorin johdolla”. Professorilla viitataan täksi kaudeksi pelinjohtajaksi siirtyneeseen Sotkamosta pesisoppinsa ammentaneeseen Janne Vuoriseen ja kuninkailla lyöjäjokereihin Juha Niemeen ja Sami Joukaiseen. Mörssärikaksikko löi Vimpelin Saarikentällä joukkueensa kahdestatoista juoksusta yhdeksän.

– Kahteen lyöjämörssäriin siellä ramataan, niin meidän pitää pyrkiä iskemään pelintekijöihin, jotta näille kavereille ei joka vuorossa niitä tilanteita tulisi, Korhonen ennakoi.

– Kovia poikia he kyllä ovat lyömään palloa, hän jatkaa.

Ottelu kuullaan tänään torstaina Radio Kajauksen aalloilla, sekä nettiradiosta. Selostajana toimii violettioranssi ääni Joni Lauronen. Peli alkaa klo 18.

-AH