Otteluraportti | Aurinko paistoi Jymylle – Roope Korhonen iski Kempeleen nurin

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 0-1 (3-7, 4-4)

Ottelun tilastot

Perjantai-ilta, erinomaisessa säässä pelattu viihdyttävä pesäpallo-ottelu ja Sotkamon Jymyn voitto. Oransseissa tänään esiintyneillä sotkamolaisilla oli tuuleteltavaa, vaikka yksi piste jäikin matkasta Kempelettä vastaan pelatusta pelistä. Merkillepantavaa oli, että joukkueiden kotiutukset olivat tänään pääasiallisesti vastustamattomia lyöntejä.

Joukkueet laittoivat heti alussa tuulemaan. Jymyn ulkokenttä avusti Markus Keski-Petäjän 2-puolen läpilyönnissä, jolla Jani Lassila toi avausjuoksun. Hetkeä myöhemmin Keski-Petäjä juoksi Jonne Luhtavaaran lyönnillä toisen tikin. Jymyn vastaus näytti jäävän sanomatta, kun kempeleläiset saivat nitistettyä ykköskeulan yrityksen. Kakkoskärki kuitenkin rykäisi kurkkuaan ja vastaus oli tyly: etutilanne pystyyn kahdella palolla, Roope Korhonen vaihtoi takatilanteeksi ja Lauri Rönkkö sekä kokoonpanoon palannut Topi Korhonen löivät vastustamattomilla lyönneillä Kalle Kuosmasen ja Antti Kiiskisen sisään. Jymy pääsi näin pelaamaan toista kierrosta ja siinä nollatilanteesta alkaen Antti Korhonen, Kuosmanen, Riku Niemi ja Kiiskinen löivät kaikki vuorollaan pallon väliin. Viimeisin näistä kotiutti Möken ja Jymy oli mennyt johtoon.

Kahdessa seuraavassa Kempeleen sisävuorossa esiin nousivat Ville Väliaho, Joni Rytkönen ja Topi Korhonen, joiden voittavat suoritukset jättivät KeKin juoksuitta. Oranssien toinen sisävuoro jäi tilanteista huolimatta tuloksettomasti, mutta kolmannessa paukkui taas. Rönkön 2-luukkukotiutus ei tarttunut isäntien räpylöihin ja Rytkönen toi neljännen juoksun. Roope Korhonen sivalsi kumuraa väliin, eikä Valtteri Kleemolan syöksykoppiyritys onnistunut. Jussi Korhonen joutui hieman varomaan vastaantuloaan, jonka tuloksena pallo rullasi mainosaitoihin – ja osui aidan tolppaan. Niko Korhonen kotiutui, mutta Roope joutui tanssahtelemaan ykköspesän lähistöllä välttääkseen osumasta pesään ja kiiruhti takaisin lyömään. Seuraavalla lyönnillä saumaveto halkaisi KeKin keskikentän ja Antti Korhonen toi 2-6. Muutamaa lyöjää myöhemmin Roope oli siirrelty kolmoselle ja Kiiskinen jatkoi kakkoskärjen vahvaa esitystä lyömällä pystärin Korhosen eteen: 2-7. Matti Korhonen löi KeKille yhden lohdutuspinnan neljännessä. Jakso Jymylle 7-3.

Niilo Piiponniemi lönkyttelee kolmoselle tuulettaen.

Toinen jakso alkoi peilikuvalla ensimmäisestä. Jymylle ajot keulasta, Rönkkö ja Roope lyömään ja kaksi juoksua taululle Niilo Piiponniemen ja Niko Korhosen tuomina. Sitten Kempele teki omalla sisävuorollaan kolme. Marko Pelkonen näpytti itselleen takatilanteen ja vetäisi 2-puolelle väliin, Onni Määttä toi 1-2. Matti Korhonen löi ajoista pystymailan 2-saumaan, Keski-Petäjä jolkutti tasoituksen. Sitten rankaisi Pekka Hepokangas 3-jatkeelta ja Kempeleen kentän lyhyen jatkeen takia Riku Niemellä ei ollut mahdollisuutta katkaista: Heikki Savikoski toi isäntien johtojuoksun.

Jymyn sisäpeli oli solmussa, eikä joukkue saanut tilannetta toisessa vuorossa. Valtteri Kleemola lisäsi isäntien hurmosta lyömällä kunnarin tyhjään kenttään 3-rajaleikkuripompulla. Kun ykköskärjestä ei ollut tekemään tilannetta myöskään kolmannessa vuorossa tarvittiin kakkoskeulan onnistumisia. Kalle Kuosmanen ja Riku Niemi täyttivätkin etupesät. Lassilan napattua Kuosmasesta kärpäsen piti kainuulaisten raottaa mäihäpurkkia. Seuraava Lassilan polttoheitto viuhuikin 2-pesästä ohi ja takatilanne oli valmis. Roope Korhonen pudotti vapaan keskikumuran väliin ja Niemi toi kavennuksen 4-3:een.

Tasoittavalla Väliaho onnistui sotkemaan isäntien kotiutuspelin ja viimeiseen vuoroon lähdettiin KeKin johtaessa yhdellä. Jymy kehitti yhden palon ajot ja Roope asteli ratkaisemaan. Onni Määttä haistoi hyvin kotiutuspussarin, mutta heitti huonosta tasapainosta sivuun ja Niilo ehätti tuomaan tasoituksen Lassilan jalan irrottua kotipesästä. Jatkoyritykset eivät Kempeleen ulkokenttää narranneet, joten isännät saivat yrittää voittojuoksua. Yritystä ei kuitenkaan nähty, kun joukkue teki kaksi kopinnostopaloa ja Kalle Kuosmanen hyvän suorituksen ykköselle. Loppu oli siten sinipaidoille pettymys, mutta Jymy pääsi tuulettamaan yhdeksättä perättäistä voittoa.

Yleisö eli vahvasti mukana pelissä ja taiston tauottua myös Ryde sai ottaa ylesönsä.

Palkintoraadilla ei ollut vaikeuksia huomata Roope Korhosen (5/1) mainiota virettä ja kakkoskärjestä erinomaisesti tänään vastuuta kantanut Antti Kiiskinen (2/1) oli kakkospalkittu. Etukenttä Väliaho-Rytkönen-Korhonen kirjautti pelissä 11 paloa, aina silloin kun Kempele ei lyönyt pystäreitä väliin. Isäntien paras oli vaihdoissaan vain kerran epäonnistunut Markus Keski-Petäjä. Kunnarin lyönyt ja kolme paloa tehnyt Kleemola oli kakkonen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Seuraava ottelu pelataan Hiukassa sunnuntaina, kun Pattijoen Urheilijat saapuvat vieraaksi. Lippuja ei ole juurikaan enää jäljellä, joten muista hankkia liput ajoissa ennakkoon osoitteesta: www.jymykauppa.fi!

Tiistain ottelu Joensuun Mailaa vastaan on jo loppuunmyyty, mutta saatamme vapauttaa lippuja myyntiin maanantaina klo 15.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen