Otteluraportti | JoMa vahvempi Kerubilla

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 2-0 (2-0, 5-0)

Sotkamon Jymyn harjoitusotteluiden täyttämä toukokuu jatkui Kerubi stadionilla. Kotijoukkue Joensuun Maila oli parempi jaksoin 2-0. Jymy koki toisen perättäisen nollapelin sisällä, mutta onneksi pisteistä pelataan vasta kesäkuusta alkaen.

Joensuun Kerubi Stadionilla päästiin pelaamaan erinomaisessa säässä ja molempien joukkueiden ulkopeli oli sopivassa vireessä. Sen sijaan sisäpelissä joensuulaiset olivat Jymyä etevämpiä, vaikka heidänkin 3-tilanteet jäivät ainoastaan kahteentoista. Siinä missä Kerubi Stadionin savukoneet pölähti seitsemän kertaa, niin Jymyn kotiutustilastot jäivät laihaksi (0/6).

Ottelun juoksuhanat avasi toisen tasoittavalla Henri Litmanen, joka kotiutti Samuel Tirkkosen. Hetken kuluttua Aleksi Rautiainen onnistui ja Topi Hurskainen kipitti kotipesään. Erityisesti ottelun ensimmäisellä jaksolla nähtiin muutamia poikkeuksellisia tilanteita sisällä, jonka vuoksi molempien joukkueiden sisävuorot tukehtuivat.

Kalle Kuosmanen ja Kasperi Hämäläinen tuumailivat ottelua kolmospesällä.

Jaksotauon jälkeen kotijoukkue iski heti kärkeen yhden juoksun ja Jymy joutui jälleen kerran takaa-ajoasemaan. Sisäpeli ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeisiin, vaan Maila sai syötyä Jymyn sisäpelistä parhaan terän. Toisen jakson luonne oli kuitenkin lähellä muuttua, kun Roope Korhosen lyönti leijaili yli pyllähtäneen kolmoskoppari Konsta Piirosen, mutta kainuulaisten kannalta valitettavasti pallo leijaili hieman takarajan yli.

JoMa löi lisää höyryä koneeseen ja karkasi lopulta koko ottelun voittoon iskemällä kaksi juoksua sekä kolmannessa että neljännessä vuorossa. Kotijoukkueen juoksuista valtaosa oli liki täydellisiä välilyöntejä, joten hyville lyönneille on myös annettava oma arvonsa.

Toni Laakso palasi yhden huilivuoron jälkeen kokoonpanoon.

Niilo Piiponniemi, Joni Rytkönen ja Riku Niemi puuttuivat Jymyn koosteesta tänään.

– Joukkueessa on ollut pieniä vaivoja, minkä takia näissä harjoitusotteluissa ei riskeerata mitään. Tavoitteena on, että sarja-avauksessa saadaan kaikki miehet täydessä kunnossa mukaan rosteriin, pelinjohtaja Jani Komulainen valaisee ja muistuttaa myös, että Jymy on päässyt pitkin talvea ja nyt myös toukokuussa ajamaan paljon nuoria sisään, isoihin rooleihin, mikä varmasti kantaa hedelmää tulevaisuudessa.

Jymy kohtaa Kempeleen Kirin kenraaliharjoituksessa 29.5. Hiukassa!

Toukokuu huipentuu kuun viimeisenä lauantaina Hiukan stadionilla, kun Kempeleen Kiri ja Jymy iskevät yhteen kenraaliharjoituksessa klo 16 alkaen.

Alustavan suunnitelman mukaan Jymyn piti pelata myös tulevana viikonloppuna Hiukassa Joensuun Mailaa vastaan, mutta tuo ottelu on peruttu Puolustusvoimien taisteluharjoituksen vuoksi. Kummastakin joukkueesta useat pelaajat ovat tällä hetkellä suorittamassa varusmiespalvelustaan.

Tiedotamme kenraaliharjoituksen katsomojärjestelyistä lähempänä.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen