Otteluraportti | Jymy hiukan Kiriä kovempi

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 1-2 (0-3, 3-2, 1-0)

Ottelu pöytäkirja raportin pohjalla.

Sotkamon Jymy ja Kempeleen Kiri ottivat mittaa toistensa pelikunnostaan näin helmikuussa Kempeleen Ojan Rauta Areenalla. Harjoitusottelu päätti samalla Jymyn leirimäisen harjoitusjakson. Ottelu oli erioten sisäpelivirheiden sävyttämä, mutta pehmeällä alustalla Jymy oli lopulta napsun verran parempi voittamalla ottelun supervuorossa.

Avausjaksolla Jymy oli hallitsevampi osapuoli ja piti kotijoukkueen sisäpelin tiukasti nuhteessaan, eikä kempeleläiset päässeet edes yrittämään miestä kotia. Jymyn sisäpeli haki niin ikään uomiaan ja erityisesti merkkivirheet sävyttivät koko ottelua. Kolmannessa vuorossa Lauri Rönkkö ratkaisi ensimmäisen jakson ja kuritti takakenttää kahdellan painavalla kumurallaan. Tästä syntyi lopulta kolme juoksua.

Lauri Rönkkö oli avausjakson hahmo.

Toisella jaksolla Jymy avasi juoksuhanat ulkokentän avustuksella, kun Atte Kuosmanen löi avausjuoksun. Kempeleen Kiri tuli kuitenkin tasoittavallaan rinnalle ja ohi Antti Korhosen ja Marko Pelkosen lyönneillä. Tämän jälkeen Jymy tiivisti ulkopeliään, mutta hukkasi hetkensä sisällä merkkivirheisiin.

Neljännessä vuorossa Rönkkö iski jälleen tyylilleen uskollisesti sillä hetkessä, kun Jymy metsästi yhtä juoksua. Viuhuva veto ajolähdön viimeisellä toi Jymyn rinnalle, mutta Pelkonen onnistui tasoittavallaan siirtämään ratkaisun supervuoroon.

Supervuorossa Jymy nollasi Kirin sisävuoron täydellisesti ja rakensi lopulta Niilo Piiponniemen ja Niko Korhosen onnistumisilla etutilanteen Toni Laaksolle. Laakso löi erinomaisen varsiohituksen, mutta kärki ei edennyt. Toisella kääntöohitus, mutta sama lopputulos. Viimeisellä Tono löi uudelleen varsiohituksen, joka riitti vaihtoon. Samalla kun ajolähtötilanne näytti varmalta Kirin ulkokenttä heitti harhaan yrittäessään polttaa ykköselle hipsinyttä Laaksoa. Tämän seurauksena Piiponniemi karkasi kolmospesältä hymyssä suin kotipesän turviin ja Jymyn voittoon!

Ottelun tilastot ja pöytäkirja.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen