Otteluraportti | Jymy jäissä Koskenkorvalla

Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 2-1 (3-4, 3-1, 1-1, 2-1)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy koki kauden neljännen tappion Ilmajoella, kun kotijoukkue kaatoi vieraat kotiutuslyöntikilpailussa.

Ottelun aloitus lupaili ankeaa iltaa ja valitettavasti enteet olivat oikeansuuntaiset. Koskenkorva sai pari kotiutusyritystä, mutta Jymy tösi oman sisävuoronsa turhiin paloihin. Toisessa vuorossa sotkamolaisheitot jahtasivat turhaan ilmajokisia etenijöitä ja Kossu iski kolme juoksua yhdellä palolla, onnistujina mailassa Patrik Wahlsten, Jouni Mäki ja Ville-Veikko Olli. Lisää oli tulossa, kun Juho Hakomäki tarjosi lähes ottamattoman lyönnin 2-jatkeelle. Lähes, sillä Jymyn joukkueessa pelaa ulottuva Konsta Kurikka, joka venyi loistavaan kiinniottoon ja koppiin. Kenttä tyhjeni eikä Kossulla ollut pitkän vuoronsa päätteeksi jäljellä kuin viimeinen lyöjä Miika Anttila. Joka täräytti kuitenkin 2-rajasta räpylävirheellä ”Antin monttuun”, mutta jymyläisten onneksi ei tarpeeksi syvälle ja nololta kunnarilta säästyttiin.

Jymy löysi kuitenkin kirivaihteen ja sen aloittamiseen tarvittiin kakkoskärjen onnistumisia, kuten useaan kertaan aiemminkin tällä kaudella. Kuosmanen-Niemi-Kiiskinen näytti kuinka paloton ajolähtö leivotaan pystyyn ja Lauri Rönkön kumura putosi Veli-Pekka Yli-Hirvelän eteen: 3-1. Ykköskeulan päästyä vuoroon jäi tilanteen teko lopulta toiseksi viimeiselle lyöjälle, Kurikalle, joka iski 3-saumasta Joni Rytkösen kolmoselle ja heti perään kotiin tavaramerkillään keskimoukarilla. Roope Korhonen ei onnistunut yrityksessään, mutta Riku Niemi haastoi viimeisellään Koskenkorvan 3-puolta, joka vuosi tasoitusjuoksun. Violetit jättivät tämän jälkeen ryhdikkäästi jättivät Kossun ilman tilannetta ja pitivät ohjaksia. Perusajolähdön rakentaminen onnistui ja Antti Korhonen sivalsi matalan kupperin väliin. Niilo Piiponniemi toi johtojuoksun. Neljännen aloittavalla oli Koskenkorvan vuoro sortua turhiin takapaloihin ja jakso oli sillä selvä.

Antti Korhonen palkittiin tänäänkin ykköspalkinnolla.

Johtopaikan ottaminen oli Jymylle tervanjuontia toisen jakson alussa, vaikka joukkue pääsi aloittavalla vuorolla yrittämään kahdesti. Koskenkorva jyräsi toisen aloittavalla kolme juoksua vastustamattomilla välilyönneillä. Sekään ei auttanut, että Jymy pystyi torjumaan Wahlstenin. Olli, Petrus Puputti ja Aku Kettunen siirsivät isännät jälleen kolmen juoksun etumatkalle. Tällä kertaa Jymy ei tullut takaa. Viimeisellä yrityksellä kakkoskärki viritteli jälleen ajolähdön ja Rönkön merkkaamaton kotiutti Kalle Kuosmasen. Kun Hakomäki äkkäsi ottaa takapalon Niemestä kolmoselle, ei Jymy saanut enää vuorossa kuin yhden yrityksen ja sen Kossun linja torjui.

Supervuoroon violetit valitsivat aloittavan. Kärjestä Niko Korhonen ja Antti Korhonen epäonnistuivat ensimmäistä kertaa kärjen vaihdossa. Kurikan mentyä kentälle löi Kuosmanen vaihdoksi matalan pompun. Hakemaan rynnännyt Puputti yritti polttoa vaikeasta asennosta ja heitti pallon monttuun. Harhalla Kurikka toi juoksun ja Kuosmanen eteni kolmoselle. Rönkön leikkurilyönti ajoista epäonnistui ja Eero Kuitunen otti kolmosen kautta kaksi paloa. Peliajalla Ville Väliahon pihdeissä pysynyt Wahlsten tasoitti vuoron keskipompulla. Seuraava yritys kuitenkin leijasi takalaittomaksi ja Ollin yrityksestä Kalle Kuosmanen hoiti ottelun kotiutuslyöntikilpailuun.

Jymy oli valitettavan hampaaton kauden ensimmäisessä kotiutuslyöntikisassaan. Antti Korhonen, Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö käyttivät kaikki yhdeksän lyöntiä — eikä isäntien ulkokenttä joutunut minkäänlaiseen paineeseen. Kurikka tarjoili vastustamattoman 2-rajapienen ja kotiutti Kuosmasen. Kiiskisen yrityksen Kossun linja tuhosi. Wahlstenin saumaveto ei onnistunut isäntien tasoittavan alkuun. Seuraavana lyöneen Anttilan viimeisellä lyönnillä pallo poltti hyvän pelin pelanneen Kuosmasen räpylässä ja Yli-Hirvelä toi tasoituksen. Paineettomassa tilanteessa Juho Hakomäki ratkaisi pelin ylitysnäpyllä.

Kalle Kuosmanen teki tänäänkin pitkän päivätyön ulkokentällä.

– Oltiin tänään tämän verran heikompi joukkue, ihan oikea joukkue voitti, naulasi pelinjohtaja Jani Komulainen. Hän oli tyytyväinen Jymyn ulkopeliin kahta vuoroa lukuunottamatta, mutta sisäpelissä oli ongelmia.

– Pari kertaa jäi tosi huonoon paikkaan lyönnit, eikä kotiutuksissa vapaat kulkeneet.

Vastapuolella Mikko Vainionpää oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Tauolla puhuttiin että nyt ollaan aika liki. Huolellisuutta pari pykälää ja voitontahtoa yksi pykälä, niin se riittää. Oli siinä mielessä hieno loppu, että heitettiin tuonne monttuun taas, päästiin kuitenkin vielä [takaisin peliin].

Tilastofaktoista poimintana: Roope Korhoselle ottelu oli harvinainen, sillä hän jäi ilman lyötyä juoksua. Olkoonkin osansa, että edellä lyöneen Rönkön lyöntivuorolla syntyi kolmeen otteeseen kaksi paloa. Viimeksi näin kuitenkin kävi runkosarjassa 14.8.2018 Kouvolassa. Kaikkiaan Roope on tämä ilta mukaanlukien jokeriksi vuonna 2015 siirryttyään jäänyt 209 ottelussa ilman lyötyjä vain kymmenen kertaa.

Antti Korhonen oli tänään Jymyn paras viidellä tehdyllä palolla ulkona ja sisällä hän teki joukkueen eteen minkä pystyi ilman takapaloja mailassa. Kakkospytyn nappasi kaksi juoksua tuonut Kuosmanen, joka poltti neljä.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Viikonloppu jatkuu vierasottelulla sunnuntaina, kun Jymy matkaa Kempeleeseen. Seuraavaa kotiottelu Hiukassa pelataan 18. elokuuta, jolloin vieraaksi saapuu Kiteen Pallo.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen