Otteluraportti | Jymy joutui taipumaan Saarikentällä

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (8-2, 4-3)

Sotkamon Jymyn kolmen ottelun voittoputki rapsahti poikki Vimpelin keskiviikkoillassa. Kotijoukkue Veto pääsi tuulettamaan lähes täyden (2627) kotikatsomonsa edessä ansaitttua 2–0-voittoa.

Veto aloitti ottelun vahvasti rakentamalla perusajon pääkotiuttajilleen. Perttu Ruuskan laittoman yrityksen jälkeen Matias Rinta-aho pyöräytti keskipienellä valkopaidat johtoon. Tasoittavallaan myös vieraat saivat kärjestä tilanteen ja tasoituksen. Toni Laakso iski väliin ja Oskari Lukkari ehti vaivatta. Uutta 3-tilannetta ei kuitenkaan syntynyt. Ottelussa paljon kovia vaihtolyöntejä käyttänyt kotijoukkue teki toisessa vuorossa taas kärjellään Ruuskalle ajotilanteen. Aapo Komulainen otti ensin kärpäsen, mutta jatkotilanteesta toinen palo kolmoselle muuttui harhaheittojuoksuksi ja uudeksi tilanteeksi. Rinta-aho kiitti lyömällä takaa keskeltä tilanteeksi 3-1.

Toisen lopussa Roope Korhonen otti 2-pussista kavennuksen, mutta painostus loppui Lauri Rönkön linjakoppiin ja tuplapaloon. Jakson ratkaisut nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Juho Heikkala riuhtaisi kakkostilanteessa pallon kolmosjatkeelta Savonjokeen, 4-2. Seuranneesta ajolähdöstä Janne Mäkelän kakkosjatkeyritys jäi linjaan, mutta pallo ohjautui 2-vahdin räpylästä ohi vastaan tulleen 2-koppari Niilo Piiponniemen ja vieri keskeltä takaa läpi, tuloksena neljä lisäjuoksua. Kaiken lisäksi perään lähtenyt Riku Niemi loukkasi jalkansa pahannäköisesti pallon haussa ja joutui jättämään jakson kesken. Tauolla tapahtui ihmeparaneminen ja Niemi palasi yhdeksikköön. Jymyn kaksi viimeistä sisävuoroa eivät tuottaneet edes 3-tilannetta. Vimpeli sai viimeisen alussa jälleen perusajon, joka päättyi kuitenkin Ruuskan koppiin ja kahteen paloon.

Riku Niemi koki kovia, mutta palasi kokoonpanoon jaksotauolla.

Toisen jakson alkuun sotkamolaiset saivat aikaan palottoman etutilanteen, mutta tuplapalon jälkeen vuoro loppuikin neljän lyöjän jälkeen. Ulkovuorossa Niemi poltti upeasti kotiin Rinta-ahon välilyönnistä. Vieraiden toinen vuoro hyytyi lukkari Ruuskan kahteen kärpäseen ykköspesältä. Toisen lopussa puolestaan Kalle Kuosmanen suoritti hienosti Elmeri Anttilan 2-rajanäpistä, kun kotijoukkue yritti yllätyskotiutusta. Painostus loppui Aapo Komulaisen nykäisykärpäseen kolmospesältä.

Jakson kaikki juoksut nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Aloittavalla Niilo Piiponniemi käytti kentällemenolyöntinä takakentän läpilyöntiä, kun muu ei oikein onnistunut (0-til. 2/7), kunnari tyhjään kenttään. Kahden palon 3-tilanteesta vähillä töillä ollut Rönkkö löi kakkosjatkeelta jokeen ja vuoron lopussa Piiponniemi tälläsi samaan vuoroon toisen läpilyönnin, jolla Antti Kiiskinen ehti kakkospesältä kotiin. Tasoittavalla Vimpeli rakensi palottoman perusajon kärjestä, neljännen kerran ottelussa. Ruuska onnistui lopulta kiskaisemaan kolmospesän päältä kahden juoksun arvoisen läpilyönnin, vaikka violetti räpylä oli riittävän hyvin pallon kohdalla. Tasoituksesta vastasi Veli-Pekka Yli-Hirvelä sopivan mittaisella kakkosrajan kahvanäpillä. Voittojuoksun löi Teemu Isoketo välilyönnillä. Jymyn viimeinen yritys oli ponneton: ykköspesää pitemmälle ei etenijä päässyt.

Kärkijoukkueiden viihdyttävässä koitoksessa nähtiin useita läpilyöntejä ja vastapainoksi paljon hienoja ulkopelisuorituksia. Isännät rakensivat kolmostilanteen jokaisessa sisävuorossaan, kaikkiaan peräti 23. Jymyn sisäpeli jäi vaisuksi, peräti viidessä vuorossa joukkue jäi kokonaan ilman tilannetta. Kokonaissaldo oli kahdeksan kolmostilannetta, eikä jatkuvaa painostusta syntynyt missään vaiheessa. Ulkopelissä muutama juoksu olisi ollut torjuttavissa, mutta isolla tilannemäärällä tulee väkisin juoksuja jossain vaiheessa. Sotkamolaisten parhaaksi arvioitiin Niilo Piiponniemi tehoilla 1+1/1, 8 kl. Joni Rytkönen toi kaksi juoksua, kasassa on yhdeksän ottelun jälkeen jo 27 tuotua. Kotijoukkueen paras oli kovilla vaihtotilannetta purkanut Mikko Kanala.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Jymy pääsee nyt pienelle treenitauolle, seuraava ottelu pelataan vasta 9.7. Kouvolassa. Kotikentällä Hiukassa violetit esiintyvät 11.7. jolloin saapuu vieraita Tampereelta. Hanki liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Teksti: Petri Lindsberg
Kuvat: Olli Korhonen