Otteluraportti | Jymy kuskin paikalle – Roope ratkaisi trillerin!

Sotkamon Jymy Joensuun Maila 2-1 (4-3, 4-7, 3-0)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan puolivälieräsarja jatkui tutun tasaisena Hiukan tiistai-illassa. Isäntäjoukkue Jymy piti kotietunsa niukalla voitolla supervuoron jälkeen ja siirtyi myös ottelusarjassa johtoon 2–1. JymyHyvä-ilmaisottelua seurasi paikan päällä kauniissa syysillassa 2500 katsojaa.

Molempien joukkueiden kokoonpano oli hieman elänyt viime tapaamisesta. Kotijoukkueesta Niilo Piiponniemi tuli koppariksi ja jokeripaidassa nähtiin Matias Litmanen. Vierailla keskipalkin tärkeä Mikko Kemppainen pelasi numerolla 9 lyöden ottelussa vain yhden lyönnin. Punapaidat saivat otteluun loistoalun jokeri Aleksi Rautiaisen kahden juoksun arvoisella kakkosrajan läpilyönnillä. Jatkoajosta toinen jokeri Patrik Wahlsten ja Erkka Gröhn eivät kuitenkaan lisänneet juoksutiliä. Violettien punnersivat omalla vuorollaan pelin tasoihin. Yhden palon ajosta Roope Korhosen kakkossaumalyönnistä olisi pitänyt tulla palo, mutta polttoheitto putosi JoMa-lukkari Ville Väliaholta ja Niko Korhonen oli turvassa. Uudesta ajosta Matias Litmanen tasoitti kakkospussilla, kun Niilo Piiponniemi eteni todella lujaa. Joensuun toinen meni ilman yrityksiä ja tasoittavallaan Jymy meni ohi. R. Korhonen purki kahden palon kakkostilanteen läpilyönnillä kakkosrajasta ja Joni Rytkönen toi johdon. Litmanen järjesti ajolähdön ja Lauri Rönkön kakkospuolen nuoliaisella Konsta Kurikka pääsi tuulettamaan neljättä juoksua.

Niilo Piiponniemi palasi yhdeksikköön ja ulkopeliin.

Kolmannen alussa vieraat painostivat palottoman ajolähdön. Rautiainen kavensi sopivan mittaisella keskipienellä, mutta toisesta yrityksestä kuten myös Wahlstenin kahdesta yrityksestä Jymyn ulkokenttä suoritti palot kotiin. Tasoittavalla Jymylle paloton perusajo ja neljä miestä pääsi yrittämään lisäjuoksua, mutta lisäjohtoa ei syntynyt. Viimeisen alussa vieraat saivat vielä kolmostilanteen, mutta ykköseltä vaihdettaessa Jymy otti takapalon ja aikalisän jälkeisestä hyökkäyksestä Rytkönen suoritti varmasti Rautiaisen pienestä.

Toisen jakson avausvuoro meni molemmilta nopeasti. Kotijoukkue jäi ilman kakkostilannetta ja vieraille 2–3-väli oli liian pitkä. Toisen alussa Jymy sai peliä auki Rytkösen läpilyönnillä nollatilanteessa. Paloton ajolähtö järjestyi lopulta R. Korhoselle ja kakkossaumasta löytyi tilaa johtojuoksulle. Rönkön ja Riku Niemen yrityksistä ei pinnoja tullut ja omalla vuorollaan Joensuu siirtyi johtoon. Kotijoukkue puolusti palot Rautiaisen ja Wahlstenin yrityksistä, mutta Samuel Tirkkosen vasuripystäri kaarsi väliin ja viimeisenä lyöjänä Konsta Saarilehdon välilyönnillä Topi Hurskainen toi vierasjoukkueelle johdon.

Aapo Komulainen pääsi sekoittamaan punanuttuisten sisäpeliä.

Kolmannen alussa violetit käänsivät pelin uudelleen. Rytkösen ykköstilanteen läpilyönnillä järjestyi ajo, josta R. Korhonen tasoitti kakkosjatkekupperilla, Rytkönen itse tuojana. Uusi tilanne järjestyi Rönkölle, joka otti ensin kakkossaumasta johtojuoksun (N. Korhonen) ja päälle kolmosluukkuun suunnatulla kudilla Kurikan kotiin, kun pallo putosi taas Väliaholta. Tilanne oli 4–2. Mailan kolmannen loppu oli kuitenkin tyrmäävä. Konsta Kettunen löysi ykköstilanteessa aivan liian helposti tilaa 3-luukusta 1+1 juoksun verran ja peli tasoihin. Kunnari oli Kettuselle jo sarjan toinen ja joensuulaisten neljäs kolmeen otteluun. Jymy ei ole onnistunut kunnarissa vielä kertaakaan. Syntyneestä palottomasta ajosta Wahlsten iski välilyönnillä Kettusen tuplajuoksuun, kun pallo poltteli nyt vuorostaan kotijoukkueen kiinniotossa. Sikermää jatkoivat kakkosrajapienillä Tirkkonen–Henri Litmanen ja Iiro Kuosa, jonka veivauksella Wahlsten toi vieraille 7–4. Sotkamolaisten viimeinen yritys oli vaisu, ja 1–3-tilanteen takapalo päätti jakson jo ennen kotiutusyritystä.

Supervuoroon Jymy valitsi sisävuoron ja valitsi oikein. Paloton ajo järjestyi R. Korhoselle ja vapaalla kakkospuolen välilyönnillä Rytkönen toi ensimmäisen juoksun. Seuraava pommi iskeytyi samaan paikkaan ja livahti läpi, kun Hurskainen yritti syöksykoppia. Kunnaria ei aivan syntynyt, mutta Niko Korhonen ja Kurikka lisäsivät etumatkan kolmeen. Uusi hyökkäys kärjestä ei onnistunut, mutta ulkokenttä puolusti mallikkaasti jättäen vieraat ilman kolmostilannetta tasoittavallaan.

Roope Korhonen oli supervuorossa mies paikallaan – katso video alta!

Sotkamolaisille toinen kiinnitys tasaisena jatkuvassa ottelusarjassa. Johtopaikka vaihtui tänäänkin vinhaan: sarjassa on pelattu kuusi täyttä jaksoa ja molemmat joukkueet ovat pitäneet johtopaikkaa jossain vaiheessa kaikkien jaksojen aikana. Joukkueiden tilannemäärä nousi suureksi (3-til. 21–18), mutta jokereiden tehokkuudessa isäntien ruutupaidat olivat tänään edellä. Jymyn R. Korhonen-Rönkkö kotiuttivat 10/13, kun taas vieraiden Rautiainen-Wahlsten tehoiksi jäi 4/10. Ulkopelissä molemmille joukkueille jäi parantamisen varaa, käsistä lipsahti useampi juoksu. Kotijoukkueen illan sankareita olivat tutun kovassa syysvireessä oleva, peräti seitsemän juoksua lyönyt Roope Korhonen (koko sarjassa jo 15 lyötyä) sekä neljä tuonut ja kärkilyönnit 10/11 kerännyt Joni Rytkönen. Kalle Kuosmanen raatoi ulkokentällä seitsemän tehdyn palon verran. Mailan palkintomiehet olivat 1+1 lyönyt Konsta Kettunen sekä 3/6 kotiuttanut Aleksi Rautiainen.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Ottelusarja jatkuu torstaina Joensuun Kerubi stadionilla ja mikäli kotivoitot jatkuvat silloin, pelataan viides ottelu heti perjantaina 3.9. Sotkamossa. Sarjan loput ottelut pelataan klo 17:00.

Teksti: Petri Lindsberg
Kuvat: Jussi Korhonen
Videot: Olli Korhonen