Otteluraportti | Jymy teki selvää jälkeä

Sotkamon Jymy – Siilinjärven Pesis 2-0 (10-2, 9-1)

Tasoero ehjän ottelun pelanneen sarjan kärkipään joukkueen ja jumbon välillä tuli selväksi torstaina Hiukassa. Violettipaitainen kotijoukkue teki lähes mitä tahtoi ja takoi taululle 19 juoksua viimeisen lyönnin laittomien jälkeen tarkistetun kärkilyöntiprosentin ollessa 68. Tehoja jakaantui pitkin lyöntijärjestystä ja lopulta vain lukkarina vauhdikkaasti pelannut Aapo Komulainen numerolla 8 jäi ilman tehopisteitä.

Ensimmäisen juoksun ottelussa teki vierasjoukkue. Viimeisenä lyöjänä Eino Puustinen iski välilyönnillä Juho Keinäsen kotiin. Tasoittavasta SiiPe ei kuitenkaan meinannut selvitä takaisin sisävuoroon, sillä Jymy teki peräti kuusi juoksua. Kotiutusta yritti seitsemän eri pelaajaa, joista Antti Korhonen, Konsta Kurikka, Lauri Rönkkö, ensimmäistä Superpesisotteluaan pelannut Niko Tuikka ja Riku Niemi käynnistivät lyönneillään Get Onin pauhun.

Aapo Komulainen vääntyi pienten haussa eriskummallisiin asentoihin.

Antti Kiiskinen löi kakkospesän päältä tyhjään kenttään kunnarin. Loppujaksosta jäi pelailun maku, vaikka isännät eivät vielä nostaneet jalkaa kaasulta. Toisessa vuorossa Jymy teki Möken, Roope Korhosen ja Rönkön iskuilla vielä neljä juoksua lisää. Joni Rytkönen oli käynnistää viimeisessä vuorossa erittäin harvinaisen kolmen palon ulkopelisuoritusketjun, mutta askel ei aivan osunut kolmospesään ja paloja tuli vain kaksi. Teemu Kinnunen löi SiiPelle yhden kavennuksen, joten jakso päättyi 10-2.

Sunnuntaista sisuuntunut Jymy ei jättänyt toiseen jaksoon sattuman varaa. Heti jakson alkuun neljästä peräkkäisestä ajosta Möke, Kurikka, Roope ja Rönkkö löivät juoksun mieheen ja SiiPelle luun kurkkuun. Jymy pyöritteli jaksolla kolmessa sisävuorossa lyönnit toiselle kierrokselle asti ja teki yhdeksän juoksua. Siilinjärvi sai ottelussa kasaan 10 kolmostilannetta, mutta ne hajaantuivat siten ettei missään vuorossa ollut kahta enempää. Kotijoukkueen ulkopelissä palojen tekijöitä löytyi tasaisesti ja räpylävirheet jäivät minimiin. Antti Korhonen heitti neljä kääkkää ollen tehokkain polttaja.

Niko Tuikka debytoi onnistuneesti.

Parhaina palkittiin kuusi juoksua lyönyt Rönkkö ja kunnarin sivaltanut ja kolme paloa tehnyt Kiiskinen. Niko Tuikka saa debyytistään erityismaininnan kahdesta hienosta kotiutuslyönnistä. Rytkönen löi eniten kärkilyöntejä ja toi neljä juoksua.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Sunnuntaina Hiukassa pelataan runkosarjan viimeinen kotimatsi, kun vastustajaksi saapuu Seinäjoen JymyJussit. Runkosarja puolestaan päättyy Kiteellä tiistaina.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen