Otteluraportti | Jymylle ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan – Roope Korhonen tuttu ratkaisija

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit 1-0 (3-3, 7-3)

JymyJussit olivat tehneet kotiläksynsä saapuessaan Hiukkaan ensimmäiseen puolivälierään. Joukkue pystyi rakentamaan tilanteita pääkotiuttajilleen kiitettävällä teholla. Jatkoyritykset kuitenkin kuihtuivat. Kotijoukkueen vaihtajilla oli ongelmia kolmessa yrityksessä, mutta lopulta Jussit nujertuivat Jymyn tasaisiin onnistumisiin ja Roope Korhosen lyöntivireeseen.

Vieraiden alku oli räväkkä. Henri Puputin rakennettua takatilanteen oli merkki heti päällä ja Tuomas Raunio kotiutui keskipompulla. Niko Korhosen kolmoselta ottama takapalo pysäytti hyökkäyksen hetkeksi, mutta Jukka-Pekka Vainionpään lyötyä tilanteen päälle onnistui Henri Itävalo viimeisenä lyöjänä upottamaan pallon väliin. Atte Kontio toi toisen juoksun.

Onnistuneen alun myötä Seinäjoki sai pitää johtopaikkaa. Jymy toki kavensi tasoittavalla Roope Korhosen lyötyä keskisauman rikki, tuojana Joni Rytkönen. Vainionpää kuitenkin lisäsi johdon uudelleen kahteen juoksuun onnistuneella 2-puolelle nokkamiehen yli taittuneella pompulla. Jälleen Jymylle jäi vain mahdollisuus takapaloon.

Toisen tasoittavalla violetit näyttivät venymiskykyään. Niko Korhosen epäonnistuttua vaihtotilanteessa kahden palon verran joutui kakkoskärki rakennuspuuhiin. Kalle Kuosmanen ja Riku Niemi täyttivät etupesät ja Roope löi tilanteen päälle. Lauri Rönkkö pudotti kumuran keskelle ja Kuosmanen kipaisi toisen juoksun. Jymyn nollattua vieraat kolmannessa päästiin tasoitusta yrittämään kahdesti. Elmeri Lieto poltti Roopen yrityksestä Rytkösen, mutta Konsta Kurikan 2-pesän viereen suuntaama lyönti ei tarttunut Mikko Kytömäen hanskaan ja Niko Korhonen ehti kotiin. Samassa tilanteessa maskia loppuun asti tehneestä Antti Korhosesta tuli kolmas palo ja neljänteen vuoroon päädyttiin tilanteesta 3-3.

Jymyn ulkopeli oli pitävää läpi ottelun.

Jussit töhrivät kaksi ykköspaloa, mutta Vainionpää pääsi vielä hakemaan johtojuoksua. Kotiutus kantoi Riku Niemelle kopiksi ja Jymylle olisi tasoittavalla riittänyt yksi juoksu. Isännät eivät saaneet ketään edes kakkoselle. Rytkösen vaihtopystäri meni suoraan ykköspesään eikä Niko Korhonen onnistunut kentällemenossaan.

Toisen jakson alkuun kotikatsomo toivoi paikalle ilmaantuvan sisuuntuneen Jymyn. Toiveisiin vastattiin. Ajot olivat pystyssä 80 sekunnissa ja Antti Korhonen löi ensimmäisellä pallon 2-jatkeelle väliin. Niilo Piiponniemi toi jakson avausjuoksun. Roope Korhonen kotiutti Rytkösen 3-saumalyönnillä, jota Sami-Jukka Korvola ei saanut haltuunsa. Kurikka pisti omalla vuorollaan vastustamattoman näpyn 2-rajaan ja Niko Korhonen kotiutui. Vaikka kolme paloa tuli nopeasti oli Jymyllä vahva ote. Tasoittavalla Antti Korhonen haki Vainionpään saumakotiutuksen ja poltti kotiin, eivätkä Jussit pystyneet kavennuksiin.

Toisessa vuorossa Roope Korhonen heitti sangollisen kylmää vettä valmiiksi viileässä kelissä kastuneiden Jussien niskaan. Kumautus putosi 2-pesän taakse, eikä Rauniolla ollut mahdollisuuksia katkaista. Tuloksena neljä juoksua ja Roopen kauden avauskunnari. Edellisen vuoron tapaan Jymy möhli jatkot eikä lisännyt enää juoksutiliään. Vainionpää löi viimeisiin vuoroihin kaksi ja Elmeri Lieto yhden kavennuksen, mutta todellista taistelua jaksovoitosta ei enää syntynyt.

Roope Korhosen kauden avauskunnari näki päivänvalon.

Seinäjoen kärki pyöri ottelussa hyvin. Raunio (II-palkinto) meni joka kerta kentälle ja Toni Marjamäki (I-palkinto, ulkona neljä tehtyä paloa) poltti itsensä vain uhratessaan itsensä ensimmäisen jakson lopussa kun haussa oli yksi juoksu. Puputin kaksi epäonnistumista toisen jakson alussa olivat ainoat, mutta jatkuva tilanne jäi uupumaan violettien pelattua takaetenijät pois ja otettua palot oikeissa kohdissa. Antti Korhosen räpyläpeli oli erinomaista ja hän teki peräti kahdeksan paloa ulkopelissä. Niko Korhonen säesti viidellä.

Jymyn ykkönen oli kuusi juoksua iskenyt Roope Korhonen ja kakkospalkinnon sai kärkenä onnistunut Niilo Piiponniemi.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymy on nyt ottelusarjassa kuskin paikalla. Ottelusarja jatkuu huomenna Seinäjoella klo 16.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen