Otteluraportti | Jymylle karvasta kalkkia Kerubilla

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 2-0 (3-3, 2-1)

Sotkamolaisten saalis jäi nollaan pisteeseen hyvästä ulkopelistä huolimatta. Jaksojen loput ratkaisivat pelin Joensuun eduksi.

Jymy aloitti Joensuussa vahvasti. Kotijoukkue jäi avausvuorossa ilman 2-tilannetta ja tasoittavalla vieraat rakensivat kärjestä palottoman ajolähdön. Toisesta ajosta Roope Korhonen kotiutti Tahko-kuvion 2-saumasta Joni Rytkösen Joensuun linjan hieman avittaessa. Toisessa vuorossa kotijoukkue löi peräti kolmesti läpi sotkamolaisten kentästä, tuloksena kuitenkin vain kaksi paloa ja yksi kakkosvaihto. Tosin eivät lyönnitkään aivan ottamattomia pommeja olleet. Tasoittavalla Korhonen-Rytkönen onnistui toistamiseen.

Kolmannen vuoroparin merkittävin suoritus oli Niilo Piiponniemen polttoheitto kotipesään Aleksi Rautiaisen kotiutuslyönnistä, josta VAR-tarkistus olisi saattanut antaa toisenlaisen tuloksen. Jymyn tasoittava meni heti kärjestä rikki Piiponniemen ja Rytkösen epäonnistuttua yrityksissään. Viimeiseen vuoropariin lähdettiin kuitenkin Jymyn kahden juoksun johdossa.

Molemmat joukkueet pelasivat laadukasta ulkopeliä.

Joensuun viimeisellä yrityksellä Konsta Piironen selvisi pesänvälit Jymyn avustuksella. Ensin vaihdossa pallo putosi Toni Laaksolta ja sitten Niko Korhonen tultuaan hyvin ohitukseen viskasi pallon 3-pesästä ohi: JoMa sai pään auki harhaheittojuoksulla ja uuden takatilanteen. Jatkoista jokerit Rautiainen ja Patrik Wahlsten löivät ottamattomat pinnat ja isännät edelle.

Viimeisen tasoittavalla Jymy rakensi palottoman ajon. Laakson merkkaamaton lyönti putosi, mutta kolmoselta ei irrottu. Roopen 3-pussiyrityksellä Rytkönen tuli vähintään yhtä lähelle kuin Samuel Tirkkonen aiemmin. Tuomio oli sama eli risti tauluun. Laurin Rönkön näpystä Tirkkonen teki jakson päättäneen kolmannen palon.

Myös toisen jakson sotkamolaiset aloittivat hyvin. Rönkkö painoi pallon väliin ja Niko Korhonen juoksi Jymyn johtoon. Myös Roope Korhonen iski pallon väliin, mutta huono eteneminen esti toisen juoksun synnyn. Vähätilanteisen jakson seuraava kotiutusyritys nähtiin vasta kolmannessa vuorossa, mutta Rönkön yritys jäi ponnettomaksi. Tasoittavalla Niko Korhonen poltti Wahlstenin yrityksestä kotiin ja kun viimeinen lyönti leijaili takalaittomaksi, jäi Rautiainen käyttämättä. Viimeisen vuoron alussa kotijoukkueen 3-koppari Piironen pelasti syöksykopillaan Korhosen 3-jatkelyönnin. Tasoittavalla ottelun sankariksi nousi Joensuun Henri Litmanen. Epäonnistuneen 2-vaihdon jälkeen Litmanen riuhtaisi 1-tilanteessa komeasti keskeltä takaa läpi kunnarin ja Mikko Kemppaisen tuoman tavallisen, jotka takasivat kotijoukkueelle jaksovoiton ja samalla suoran voiton jaksoin 2 – 0.

Kerubi stadionin ilmassa oli sopivasti sähköä ja kärkimatsin tuntua

Sarjan kärkijoukkueiden kohtaaminen oli odotetun tasainen. Molemmat joukkueet saivat etenijän 11 kertaa 3-pesälle. Jymyn ulkopeli oli hyvällä tasolla: harhaheittojuoksua lukuun ottamatta selkeitä palon paikkoja ei jäänyt käyttämättä. Jos haluaa harrastaa jossittelua, sotkamolaisilla saattoi jäädä pari juoksua tekemättä, kun pallo lyötiin väliin ja etenijä jäi 3-pesälle tai otti sieltä huonot lähdöt.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Videoraporteissa kootaan yhteen illan parhaat palat ja puidaan ottelua useasta eri perspektiivistä.

Jymyn seuraava ottelu on lauantaina 19. kesäkuuta, jolloin Hiukassa vierailee vahvasti sotkamolaisväritteinen Kempeleen Kiri.

Teksti: Petri Lindsberg & Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen