Otteluraportti | Kivenkova ulkopeli toi voiton

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 0-2 (1-3, 1-2)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy vieraili perjantaina Kempeleessä paikallisen Kirin vieraana. Säävälät Oy -areenalta tarttui mukaan täysi pistepotti jaksoin 2 – 0. Näin sotkamolaisten voittoputki kasvoi jo kuuden ottelun mittaiseksi. Hallitsevan mestarin vierailua seurasi Kempeleessä kotijoukkueen kauden yleisöennätys, yli 1600 katsojaa.

Jymy esitteli kokoonpanossaan uuden pelaajan, kun loukkaantumisestaan toipunut Aatu Saastamoinen palasi violetteihin. Saastamoisesta tuli 16. pelaaja tämän kauden edustusjoukkueessa.

Avausjaksolla pelattiin tarkkaa ulkopeliä ja tilanteiden teko osoittautui haasteelliseksi. Kempeleen avaus oli pääasiassa kentällemenon harjoittelua. Jymy puolestaan sai palottoman ajolähdön Roope Korhoselle. Saumayritys viimeisellä jäi kuitenkin kopiksi ja vuoro kuihtui siihen. Toisen alussa kotijoukkue sai yhdellä palolla tilanteen ja tasoitus oli lähellä. Koppari Riku Niemi joutui torjumaan vartalollaan jokeri Marko Pelkosen välilyönnin, mutta pallo pomppasi suoraan Konsta Kurikan käsiin ja Onni Määttä paloi niukasti. Tasoittavalla R. Korhonen löysi kolmossaumasta tilaa ja Niilo Piiponniemi toi johdon.

Kolmas vuoro meni molemmilta vähän ohi, mutta viimeisessä nähtiin juoksuja. Kiri sai halvan tasoituksen, kun etenijäjokeri Heikki Savikosken kentällemeno pelkässä kakkostilanteessa karkasi takakentältä. Yhden palon ajolähdöstä jokerit Pelkonen ja Matti Korhonen pääsivät yrittämään, mutta tuloksena kahden vapaan yrityksen jälkeen oli laiton ja koppi. Viimeisen tasoittavalla Jymy oli jo sillassa, kun taululla oli kaksi paloa ja Joni Rytkönen ykköspesällä. Korhosten Niko ja Roope lyönneillä Rytkönen saatiin kuitenkin kaksi pesänväliä eteenpäin ja lopulta Lauri Rönkkö viimeisenä lyöjänä kiskaisi kakkosjatkeelta jakson ratkaisun, lopulta vielä kunnarin arvoisen.

Konsta Kurikka osoitti jälleen kerran heittokättään ja tuuletti raivoisasti.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli paikkansa avausvuorossa. Vieraiden johto oli lähellä, mutta Rytkönen paloi äärimmäisen niukasti Rönkön kakkospuolen yrityksellä. Kirin yritykset palottomasta ajosta jäivät puolestaan vaisuiksi. Jymyn toinen vuoro meni nopeasti, kun kakkoskärjestä syntyi nopeasti kaksi paloa ja vuoro oli jätettävä kärkeen. Kempele sai tilanteen, mutta Pelkosen yritys kakkosrajasta meni laittomaksi. Kolmannen vuoron alussa oransseissa pelanneet vieraat saivat ottelun ainoan perusajolähtönsä kärjestä. Palon ja takavaihtojen jälkeen R. Korhosen kakkospussi riitti juuri ja juuri Rytköselle. Jatkotilanteesta Rönkön yritys jäi tappimiehen räpylään. Myös Kempele rakensi vuorollaan palottoman ajon ja Matti Korhosen merkkikupperilla Määttä kipitti tasoituksen. Jatkotilanne mureni, kun kolmospesältä oltiin hämylähdöllä irti ja lyönti tuli koppina kolmosvahti Rytköselle. Neljännessä Jymyn oli siis pakko tehdä juoksu voittaakseen puhtaasti. Aikalisän jälkeen Konsta Kurikka purki etutilannetta, josta Kiri otti takapalon. Toinen lyönti meni väliin, Jussi Korhonen hieman pomputteli palloa ja Rytkönen karkasi kotiin. Uutta paikkaa ei enää tullut, mutta ulkopeli oli lopussa virheetöntä, eikä kotijoukkue saanut etenijää ykköspesää kauemmaksi.

Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa ulkopeliä eikä tilanteilla isommin juhlittu, kolmostilanteet isännille 10–9. Ja kuten tasaisessa ottelussa yleensä, ero syntyi juoksujen lyömisessä. Sotkamolaiset kotiuttivat 5/9 jokereiden R. Korhonen ja Rönkkö onnistuessa kahdesti. Kotijoukkueen vastaava lukema oli 2/8 sekä kaksi viimeisen lyönnin laitonta. Illan onnistujia violeteista olivat jälleen kolme juoksua tuonut Joni Rytkönen ja vaihtotilanteet vakuuttavasti (7/8) hoitanut Niko Korhonen. Isäntien parhaat olivat lukkari Jani Lassila ja Jymy-kasvatti Onni Määttä. Parhaan ulkopelaajan palkinto vieraspelissä jäi edelleen tältä kaudelta Jymyltä saamatta. Palkinnon ansaitsi varmasti pelannut isäntien 2-vahti Markus Keski-Petäjä.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Jymyn seuraava vastustaja on kauden ehdoton yllättäjä Imatran Pallo-Veikot. Häntäpäähän veikattu Reds keikkuu sarjassa komeasti viidentenä heti sotkamolaisten takana. Joukkueet kohtaavat kahdesti peräkkäin, sunnuntaina Sotkamossa ja tiistaina Imatralla. Hiukassa pelataan sunnuntaina klo 16:00. Hanki liput ennakkoon osoitteesta www.jymykauppa.fi!

Teksti: Petri Lindsberg & Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen