Otteluraportti | Kona upotti SiiPen

Sotkamon Jymy – Siilinjärven Pesis 2-0 (11-2, 9-2)

Ottelun tilastot

Lyöjätilaston kärkeen siirtynyt Kurikka iski peräti kymmenen juoksua.

Sotkamon Jymyn savolaisvahvistus Konsta Kurikka on yksi niitä pelaaja, joiden kyvyt hämmästyttävät ja kummastuttavat paitsi omia, myös vastustajia. Illan ottelussa hän vei siilinjärveläisten uskon voitonmahdollisuuksiin iskemällä molemmilla jaksoilla ajokunnarin ja lisäksi kaksi tavallista juoksua.

Kurikan ensimmäinen kotiutusyritys toisessa vuorossa meni vielä laittomaksi, mutta kolmannessa hän löi 2-pesään sellaisen laakin, ettei Siilinjärven 2-vahti Eino Puustinen edes huomannut palloa ennen kuin se viuhui jo maisemaan. Kentän rullattua taululla oli 8-1, eikä jakson voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Kurikka takoi kymmenen juoksua.

Seuraavan juoksun Kurikka löi heti tauon jälkeen. Lämäri kohti Puustista, joka joutui heittämään paikaltaan ja tänään erinomaisen pelin pelannut Joni Rytkönen ehätti ensin: 2-0. Eikä tässä kaikki: lyöntikierros lisää ja Kurikan voimakas vaakamailalyönti koppareiden väliin meni SiiPen 2-koppari Ville Pietisen yli ja pallon kadottua mainosten sekaan syntyi jälleen 1+3 juoksua. Jymy johti 7-0 ja siihen lamaantui melkein koko toinen jakso. ”Kona” pääsi yrittämään lisälyötyjä vielä kahdesti. Toisessa vuorossa Puustinen poltti, mutta kolmannessa keskipompulla syntyi ottelun viimeinen juoksu ja Kurikan illan kymmenes.

Seuraennätyksen piti hallussaan Roope Korhonen (11 lyötyä Kankaanpäätä vastaan 18.7.2018), jolla oli myös juhlittavaa: hänestä tuli ensimmäisellä jaksolla pesäpallohistorian ensimmäinen 1500 tehopisteen rajan saavuttanut pelaaja. Pussinpohjalyönti kotiutti kolmannessa vuorossa Kurikan ja toisen jakson lyödyn myötä saldo on nyt 482 ottelussa 60 + 1137 lyötyä ja 304 tuotua eli 1501 pistettä.

Jymyn sisäpeli petraantuu ottelu ottelulta. Olkoonkin, että tänään vastassa oli häntäpään joukkue, mutta kärki on tällä hetkellä varmassa kunnossa. Joukkueella ei ollut tänään käytössä etenijäjokeria, mutta Niilo Piiponniemi oli kentällä kuusi kertaa kahdeksasta ja löytyi kolmoselta viidesti. Joni Rytkönen leiskui 11 kärkilyönnin edestä ja yllätti heti ensimmäisessä vuorossa Siilinjärven 3-koppari Mikko Hakomäen 1+1 juoksun arvoisesti. Rytkönen toi ottelussa peräti seitsemän juoksua ja on etenijätilaston kärjessä yhdessä Tommi Mäentaustan kanssa. Niko Korhonen ja Antti Korhonen vaihtoivat varmasti ja saalistivat kolme tehopistettä mieheen.

Joni Rytkönen metsästi 11 kärkilyöntiä 100% teholla.

Lisämaininnan ansaitsee hallikaudella jo esiintynyt, mutta nyt ensi kertaa ulkokentillä Superpesismiehistöön päässyt Aapo Komulainen, joka onnistui debyytissään mainiosti: ensimmäinen lyöty pääsarjassa tuli toisessa vuoroparissa, kun Aapo tarjoili kierteisen koukkunäpyn kakkosrajaan ja Rytkönen pinkoi kotipesään.

Vasurin kotiutuskoukku – tämä on nähty ennenkin

Aapo Komulaisen uran ensimmäinen lyöty juoksu miesten Superpesiksessä näki tänään päivänvalon.. Kuinkas muutenkaan kuin vasurin koukkunäpäyksellä! ????????

Julkaissut Sotkamon Jymy Tiistaina 14. heinäkuuta 2020
Aapo Komulainen uran ensimmäinen lyöty Superpesiksessä.

Aivan täysiä tyylipisteitä Jymy ei saa ulkopelistään, sillä Siilinjärvi pystyi tekemään neljä juoksua, joista kaksi oli violettien karkeita räpylävirheitä. Syötönvalvoja Tapio Väisäsen linja ei miellyttänyt kumpaakaan lukkaria. Teemu Kinnusella tosin oli muutenkin huonompi päivä, sillä hän antoi isännille kaksi vapaata lautasväärillä.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Ottelutahti pysyy tiiviinä, sillä Jymy matkustaa heti torstaina Seinäjoelle. Viikonloppuna pelataan jälleen Hiukassa, kun sarja-avauksessa Jymyn peitonnut Kempeleen Kiri matkaa Kainuuseen pahat mielessään.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen