Otteluraportti | Kopla kellisti vaisun Jymyn

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 2-0 (3-0, 7-5)

Sotkamon Jymyn vierailu Kouvolaan kartutti perjantaina ainoastaan kokemusta, kun illan isäntä Pallonlyöjät piti kaikki sarjapisteet itsellään jaksoin 2 – 0. Koplan kotivoittoa 27 asteen helteessä todisti vajaat 1900 katsojaa. Sotkamolaisten ainoaksi voitoksi jäi kapteeni Roope Korhosen kymmenes hutunkeittovoitto yhtä monesta yrityksestä.

Sisältä aloittanut KPL avasi juoksutilinsä jokeri Ossi Meriläisen 2-jatkekumuralla. Pieniä vaihtolyöntejä paljon pelinrakentelussaan käyttänyt kotijoukkue sai vuorossa myös kaksi estämisvapaata, kun lukkari Aapo Komulainen singahteli liian innokkaasti pienten perään. Jymyn vaisun vastauksen jälkeen Kouvola tuplasi johtonsa. Meriläinen-Matti Saukko onnistui toistamiseen, kun keskisaumasta olisi mahtunut menemään isompikin pallo. Myös sotkamolaisten toinen sisävuoro jäi vaisuksi (ei 2-tilannetta) ja samaan tapaan sujuivat molempien yritykset kolmannessa vuoroparissa. Vuoron parasta antia olivat lukkareiden Komulainen ja Elias Pitkänen ottamat kärpäset.

Viimeisen alussa kotijoukkue karkasi kolmen juoksun johtoon takatilanteen yllätysotolla. Juho Hacklinin saumayritys painui Konsta Kurikan räpylää hipoen väliin. Kurikka esitti vuorossa vieraiden komeimmat räpyläsuoritukset polttamalla peräkkäin etenijät kolmospesälle. Neljännen tasoittavalla Jymy sai lopultakin kärjestä perusajon, mutta aikalisän jälkeen tuloksena oli kärpänen kolmospesältä ja viimeinen painostus kuihtui käytännössä siihen. Vaisusti sisällä pelanneet oranssit saivat jaksolla etenijän kolmoselle vain kahdesti.

Toiselle jaksolle Jymy paransi huomattavasti sisäpeliään ja kotiutustilanteita syntyi joka vuorossa. Johtojuoksussa tosin auttoi kotijoukkue, kun selkeä palo kolmoselta muuttui Kalle Kuosmasen tuomaksi harhapinnaksi. Lisäjuoksut esti lukkari Pitkänen syöttöliikekärpäsellä. Kotijoukkueen heikon vuoron jälkeen oranssipaidat rakensivat palottoman ajolähdön kärjestä. Kotiutus jäi linjaan ja jatkossa 1-3-tilanteesta tuli halpa toinen palo. Jokeri Roope Korhonen onnistui kuitenkin välilyönnissään ja Joni Rytkönen toi Jymylle 2-0.

Jymy paransi peliään rutkasti toisella jaksolla.

Kouvolan juoksutilin avaus oli pahinta myrkkyä vieraiden kannalta, kun hankittu johto lipesi yhdellä lyönnillä käsistä. Matti Saukko yllätti pystärillään vieraiden takakentän ja kunnarin lisäksi Tommi Mäentausta ehti kotiin. Kolme jatkoyritystä eivät tuottaneet mustapaidoille johtojuoksua. Kolmannessa sotkamolaisten kärki rakensi palottoman tilanteen, josta Lauri Rönkkö ja Komulainen veivasivat pienillä juoksut mieheen. Tasoittavalla Jymy sai kaksi paloa alle ja kolmanteen oli eväitä oikeaan paikkaan vaihtotilanteessa osuneen taktisen väärän myötä, mutta isännät rakensivat ajolähdön illan sankarille Ossi Meriläiselle. Meriläinen onnistui viimeisellään puhkaisemaan takakentän ja oranssipaidat menettivät toistamiseen hyvän asemansa yhdellä lyönnillä, nyt vieläpä kerralla kahden juoksun tappioasemaksi. Jymyn linja pomputteli vielä lisäjuoksun, joten viimeiseen vuoroon jäi liikaa kirittävää. Kosmeettisen kavennuksen löi R. Korhonen, kun KPL otti suosiolla takapalon 3-pesältä.

Jymyn esitys Kouvolassa oli epätasainen. Avausjaksolla ei toiminut sisäpeli, mutta toinen jakso olisi ollut otettavissa tarkemmalla ulkopelillä. Toisen jakson hyvän sisäpelaamisen ansiosta 3-tilanteita kertyi kohtalaiset 14. Sotkamolaisten parhaiksi arvioitiin sisäpeliansioillaan Niilo Piiponniemi (kl. 7/9) sekä toista kertaa urallaan Superpesiksessä esiintynyt 19-vuotias etenijäjokeri Joona Kinnunen (kl 3/4). Kotijoukkueen parhaita olivat pelin ratkaissut Ossi Meriläinen ja Ruututähti, lukkarina erinomaisesti esiintynyt ja näillä otteilla ykköslukkarin paikan pian valtaava Elias Pitkänen. Matti Saukko sai kakkospalkinnon.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Jymy ei jouda pitkään kauden kolmatta nollatappiota murehtimaan, sillä jo sunnuntaina tulee uusi mahdollisuus kärkijoukkuetta vastaan. Hiukkaan saapuu viime kaudesta rajusti vahvistunut, erinomaisesti sarjan aloittanut Manse PP Tampereelta. Huippuottelu alkaa klo 16:00. Hanki liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Teksti: Petri Lindsberg
Kuvat: Olli Korhonen