Otteluraportti | Kotiputki päättyi voittoon!

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 2-0 (6-2, 8-1)

Kolmen ottelun kotiavaus miesten Superpesiksen runkosarjaan tuotti Jymylle täyden yhdeksän pisteen potin. Koskenkorva kaatui perjantain hellesäässä selkeällä erolla, mutta isäntien sisäpeliotteet eivät olleet kahden edellisen ottelun tasolla.

Jymyn kantoivat avausjakson voittoon läpilyönnit. Niko Korhonen pamautti heti ensimmäisen tasoittavalla 2-luukusta pallon maisemiin, kun vieraiden ulkokentän sijoittumiset pettivät laittoman vaihtoyrityksen jälkeisessä tilanteessa. Joni Rytkönen juoksi edellä kotiin ja Gorba kipitteli kunnarin. Riku Niemi kotiutti Korhosen 2-saumasiivulla ja ottelu näytti etenevän aiempien mukaisesti eli Jymyn vankassa komennossa.

Koskenkorva onnistui kaventamaan toisessa vuorossa. Jere Dahlström järjesti ajotilanteen, josta Petteri Kortelaisen vastustamattomalla siivulla kotiutui Eero Kuitunen. Vieraiden sisävuorot jäivät kuitenkin kautta linjan lyhyiksi. Peräti kuudessa vuorossa palo syntyi viimeistään kolmannen lyöjän lyöntivuorolla ja jatkuvaan ajoon lyöminen jäi pääosin haaveeksi. Jymy olikin saanut ulkopeliään tiiviimmäksi, ja osansa siinä oli Joni Rytkösen onnistuneella paluulla etukentälle. Vaihtotilanteissa linjassa ja takatilanteessa edessä pelannut Kalle Kuosmanen kirjautti kuusi tehtyä paloa (paras ulkopelaaja—palkinto tänään) ja Rytkönen säesti kolmella.

Sisällä Rytkönen näytti neljän ensimmäisen sisävuoron perusteella saavan jälleen hirmuiset tehot kasaan. Hän löi ensimmäisen jakson lopullisesti niitanneen kunnarin kolmannen tasoittavalla heti Juuso Vuorenmäen tuotua edellisessä vuorossa härkäpaidat jo juoksun päähän. Paikka löytyi jälleen 2-luukusta ykköstilanteessa. Niilo Piiponniemi kiiruhti edellä juoksun. Toni Laakso otti Rytkösen sisään pudotuksella 3-jatkeelle ja jakson loppunumerot olivat 6—2.

Rytkönen palasi Jymyn etukentälle.

Tauolta palatessaan Jymy rummutteli heti pitkälle karkuun. Laakso avasi hanat uittamalla matalan kumuran väliin ja Piiponniemi karkasi kotiin. Roope Korhonen pääsi lyötyjen makuun iskemällä Rytkösen sisään keskisauman kohdalta. Seuraavaksi Roope sivalsi pallon 3-luukusta Hiukkaan ja saalisti 1+2 lyötyä lisää. Kun ajot rakentuivat uudestaan, asteli lyöjätilastoa ennen illan kierrosta johtanut Lauri Rönkkö päivän ensimmäiseen (!) lyöntivuoroonsa. Roopen kotiuttaminen ei ollut Laurille homma eikä mikään: maannuoliainen 2-puolelle tuotti Jymylle kuudennen juoksun. Jatkoajoista ei enää syntynyt tulosta. Tämän vuoron jälkeen Jymyn sisävuorot olivat suurimmaksi osaksi murheellista katsottavaa. Etenemisvirheitä, kopinnostopaloja ja kahden palon tilanteita, joiden myötä loppujaksolla nähtiin violettien toimesta ainoastaan kaksi juoksua, jotka molemmat löi Rönkkö.

Ottelun lopussa kotijoukkueen tunteet kiehahtivat lukkari Aapo Komulaisen johdolla tänään otteissaan epävarmasti esiintynyttä tuomariviisikkoa kohtaan. Muutama kiistanalainen aiempi tilanne oli pohjalla sytykkeenä, eikä Komulaisen huumori enää kestänyt virhetuomiota Jaakko Erkkilän oltua kenttäväärään lyömänsä hudin jälkeen irti kotipesästä. Tuloksena keltainen kortti ja turpakäräjät, jotka jatkuivat kentällä liiallisuuksiin asti.

Roope Korhonen pääsi kunnarin makuun. Jymy on lyönyt kolmessa pelaamassa ottelussa peräti kahdeksan kunniajuoksua.

Rytkönen ansaitsi otteillaan ykköspokaalin, vaikka lopussa hänenkin sisäpelistään katosi paras terä. Kakkospalkinnon saanut Laakso onnistui ulkopelissä ja kotiutuksissa. Yleisöä hellekelissä oli 1373.

Jymy pelaa seuraavat kaksi ottelua vieraskentällä. Sunnuntaina joukkue matkaa JymyJussien vieraaksi Seinäjoelle ja ensi torstaina Mehtimäen Kerubilla vastaan liukuu Joensuun Maila.

Tiesitkö tätä?

ottelu oli Koskenkorvan 23. runkosarjavierailu Hiukassa. Jymy on voittanut yhtä vaille kaikki kohtaamiset ja Koskenkorvalla on vain neljä jaksovoittoa.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Videoraporteissa kootaan yhteen illan parhaat palat ja puidaan ottelua useasta eri perspektiivistä.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Janne Kuronen & Olli Korhonen