Otteluraportti | Läpärit pyörittivät sisäpeliä – piste heitettiin hukkaan

Siilinjärven Pesis – Sotkamon Jymy 0-1 (1-8, 5-5)

Ottelun tilastot

Kovalyöntiseksi mainostetun Jymyn joukkueen kunnarisaalis on kauden aikana ollut odotettua vaisumpi. Asiaa korjailtiin tänään Siilinjärvellä, kun Niilo Piiponniemi, Joni Rytkönen ja Konsta Kurikka kunnaroivat kaikki kertaalleen. Läpilyöntien myötä Jymy meni avausjaksolla menojaan. Toisesta jaksosta jää kuitenkin päällimmäisenä mieleen harmitus, sillä Jymy hukkasi kahteen otteeseen johtonsa ja joutui tyytymään jaksolla tasapeliin.

Ottelun juoksuhanat avasi ensimmäisen vuoron viimeisenä lyöjänä Roope Korhonen, joka teki itselleen saumalyönnillä tilanteen ja kotiutti Riku Niemen, kun Ville Pietinen ei saanut takakentällä palloa vangittua. Kurikka ja Antti Kiiskinen polttivat isäntien kotiutusyritykset ja toisen tasoittavalla Jymy repäisi. Rytkösen lyönti 2-pesän päälle karkasi aivan liian helposti Monttuun ja Ryde kiersi kunnarin. Piiponniemi paloi edellä täpärästi kotipesään. Kurikka poksautti kohta perään virhepompun avustamana 2-luukusta pallon takaisin monttuun, tuloksena 1+2 juoksua. Lauri Rönkön ja kolmantena jokerina pelanneen Aapo Komulaisen onnistuttua oli Jymy jo seitsemän juoksun etumatkalla.

Roope Räisäsen kumuralla Siilinjärvi kavensi, mutta Jymyn vastauksen löi Kiiskinen, jonka pystymailalyönti karkasi SiiPen epävarmalta 2-puolelta jatkeelle. Piiponniemi toi 1-8 ja ne olivat jakson loppulukemat.

Tässä lähtee Kurikan mailasta kunniajuoksu.

Toisen jakson alkajaisiksi Jymy pelasi pelin ensimmäisen juoksuttoman sisävuoronsa, sillä Teemu Kinnunen ja Eino Puustinen polttivat Laurin ja Roopen yritykset. SiiPe jäi itse ilman tilannetta. Toisen vuoron alkuun Jymy nakutti kolme tikkiä: peräkeulan järjestämästä tilanteesta Komulainen löi Matias Litmasen sisään matalalla kumuralla. Piiponniemi vetäisi laakalyönnin pitkän viivan viereen 2-puolelle ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Antti Korhosen 2-saumalyönnillä Niilo toi tuplajuoksun ja Jymyllä oli palottomassa tilanteessa selkeä ote pelistä. Muutamaa lyöjää myöhemmin vuoro oli kuitenkin päättynyt.

Isäntien sisävuorolla vaatimattomasti lyöneen Sebastian Lahden lyöntivuorolla tuli ensimmäinen palo, mutta sitten alkoi tapahtumaan. Mikko Hakomäki purki ajolähtöä. Ville Väliahon syötettyä taktisen väärän hän kurkotti lyömään, ei osunut, mutta juoksi sitten palloa päin saadakseen laittoman. Kokenut tuomaristo ei nähnyt tilanteessa estämisen aineksia, joten sisävuoro jatkui. Seuraavalla lyönnillä Hakomäki kotiutti Pietisen vastustamattomalla välilyönnillä. Otto Hoffrenin pussinpohjalyönnillä Lahti toi Siilinjärven juoksun päähän ja Teemu Kinnunen vastasi isäntien tasoituksesta kotiutettuaan kumuralla ensimmäistä superpesisotteluaan pelanneen Peetu Makkosen.

Jymyn töpeksittyä kolmannen vuoronsa oli savolaisilla paikka siirtyä ohjaksiin, mutta oranssipaitojen räpylä kesti tällä kertaa. Neljännessä Jymy teki kaksi juoksua. Kinnunen lipsautti kaksi väärää ja Piiponniemi toi 3-4. Komulaisen 2-rajanäpyllä Rytkönen toi toisen juoksun ja jakson piti olla sillä selvä. Mutta Mantulla on monttu ja se kutsui viimeisessä vuorossa Niko Korhosen heittoa. Peliväline lipsahti Gorbalta Lahden vaihtolyönnin takapaloyrityksestä yli Kiiskisestä ja Siilinjärvi tuli suoraan tasoihin. Väliaho hoiteli kaksi paloa ja Kiiskinen poltti Hoffrenin pussinpohjasta, joten enempää tuhoa ei päässyt syntymään.

Kiiskinen kirjasi tililleen kolme tehtyä ulkopelipaloa.

Voiton myötä Jymy jatkaa sarjassa kakkosena, kaksi pistettä kolmanneksi nousseen Vimpelin edellä. Vieraiden parhaiksi arvostettiin Kurikka (1+2/1, kl 5/7) ja Rytkönen (1+0/3, kl 7/8). Piiponniemi keräsi kentän korkeimman kärkkärimäärän (9) ja toi neljä juoksua. Komulainen kirjautti kolme lyötyä. Ulkopelissä eniten paloja tehtaili Antti Korhonen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyllä on jäljellä kolme matsia, joista ensimmäinen pelataan torstaina Hiukassa, kun Siilinjärven Pesis tekee vastavierailun.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen