Otteluraportti | Voitto nihkeästä ottelusta

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 1-0 (2-2, 5-3)

Sunnuntain ottelusta ei tullut trilleriä, mutta Jymy korjasi voiton lukemin 1-0. Muuten hyvin harmaa ottelu sai kuitenkin loppua kohden oman mausteensa, kun vierailijat lämpenivät tuomiosta neljännen tasoittavalla.

Hieman vajaa tuhat silmäparia todistivat Hiukassa kahden uupuneen joukkueen mittelöä. Molemmat joukkueet tekivät ison liudan virheitä erityisesti sisäpelissä. Ottelun alkutahdit löi lyöjätilaston piikkipaikkaa hallussa pitävä Patrik Wahlsten, joka kotiutti tappikumuralla ensimmäisestä ajotilanteesta.

Jymy tuli toisen tasoittavalla tasoihin Roope Korhosen kotiutuksella ja pääsi yrittämään miestä kotiin vielä kahdesti, mutta kotiutuslyönneistä puuttui paras terä. Kolmannen aloittavalla Kossu karkasi uudelleen johtoon, kun Jymyn lukkari Ville Väliaho kadotti katseen polttoheitosta ja ei saanut palloa kiinni kotipesässä. Jymy tuli tasoittavalla tasoihin, kun Roope onnistui toistamiseen.

Roope Korhonen onnistui ensimmäisellä jaksolla kahdesti.

Neljännessä vuorossa Jymyn ulkopeli piti pintansa, kuten myös lähes koko ottelun. Tasoittavalla Jymyllä oli mahdollisuus iskeä osuma jaksovoittoon, mutta Jymyn ensimmäinen yritys kakkoskeulasta tuotti kaksi paloa, eikä Jymy päässyt edes yrittämään miestä kotiin.

Toisella jaksolla Jymyn avausvuoro oli vielä hyvinkin alavireinen, mutta toisessa vuorossa Jymy latasi taululle kaksi juoksua. Ensiksi Antti Korhonen kotiutti Topi Korhosen ja perään Lauri Rönkkö kotiutti Niko Korhosen. Jos Jymy tuhlasi pitkin ottelua omia sisävuorojaan virheisiin, niin siihen kykeni myös vierailijat, jotka söivät omaa peliään voimakkaasti.

Kolmannen aloittavalla Antti Korhosen kotiutuskoukku pakotti vierailijoiden etukentän virheeseen, kun lopulta harhaheitto karkasi katsomon alle ja juoksuja syntyi lopulta tilanteesta kolme. Tämän vuoron jälkeen Jymy turvasi johtoaan, ja Wahlsten iski vielä kahdesti.

Antti Korhonen teki tänään viisi paloa ulkokentällä.

Tämän jälkeen tunteet kuumenivat, kun kakkospesän päälle tullut lyönti tuomittiin lopulta osuneen Miika Anttilaan ja tästä seurasikin pitkähkö torikokous, mikä lopulta jatkui vielä ottelun päättymisenkin jälkeen.

Ottelu toi harmaita pilviä Jymyn leiriin, sillä Topi Korhonen loukkasi nilkkansa toisella jaksolla ja joutui jättämään pelin kesken.