Otteluraportti | Roope Korhosen päivä Jymyn juhlaa – Hiukan helle väsytti ulkokentät

Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 2-0 (6-5, 5-3)

Ottelun tilastot

Jymy nappasi seitsemännen peräkkäisen voiton kaadettuaan Kempeleen Kirin puhtaasti. Samalla violetit kuittasivat sarja-avauksessa koetun tappion sinipaidoille. Aivan helpolla voitto ei irronnut, vaikka sisäpelin puolesta siltä näyttikin.

Jymy pääsi molemmilla jaksoilla neljän juoksun etumatkalle, mutta kummallakin kerralla Kempele alkoi kirimään eroa kiinni. Ensimmäisellä puolikkaalla vieraat pinnistivät tasoihin, mutta Konsta Kurikka ratkoi jakson läpilyönnillään. Toisella jaksolla Jymy onnistui ulkopelin ryhtiliikkeessä ajoissa.

Ennen ottelua juhlittiin Roope Korhosta. Hänen ensimmäisestä pääsarjaottelustaan tuli lauantaina täyteen 20 vuotta eli kapteeni liittyi harvalukuiseen joukkoon pelaajia, jotka ovat edustaneet Jymyä yli kahden vuosikymmenen ajan. Muut kolme ovat Matti Korhonen (peliura 1957-1978), Juha Korhonen (1969-1989) ja Jani Komulainen (1997-2017). Korhonen rikkoi tiistaina tehotilastossa (lyödyt+tuodut) ensimmäisenä pelaajana 1500 pisteen rajan. Roope on voittanut urallaan tehotilaston kolmesti.

SuperJymy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen muisti Roopea merkkipaalusta.

Sankari oli myös asiaankuuluvasti ensimmäisen juoksun lyöjä ottelussa. Ensimmäisen tasoittavalla Roope haastoi Jonne Luhtavaaraa, jonka palautus viipyi ja Niko Korhonen ennätti kotiin. KeKin tasoituksen löi hyvän pelin pelannut vaihtajajokeri Markus Keski-Petäjä 2-jatkesiivulla. Toisen tasoittavalla Jymy näytti menevän menojaan. Joni Rytkösen poskipystäri sirvahti läpi 3-rajasta 1+1 juoksun arvoisesti. Seuraavaksi Roope löi Nikon uudelleen sisään, tällä kertaa keskikumuralla. Lauri Rönkkö tinttasi Antti Korhosen kotipesään merkkikumuralla ja Jymy johti jakson puolivälissä jo 5-1.

Kempele oli matkassa ilman Marko Pelkosta ja Heikki Savikoskea, mutta hinautui Jymyn ulkokentän avustuksella lähemmäs. Kotijoukkueen lautasen ääressä debytoinut 17-vuotias Aapo Komulainen ei onnistunut parhaalla tavalla sotkemaan vieraiden sisäpeliä, sillä väärät kaari otti tarkasti ja alasarjoissa tuhoa aiheuttanut tolppa ei hämännyt KeKin kokenutta kaartia. Matti Korhonen näpytti Keski-Petäjän sisään ja Jussi Korhosen pussinpohjalla kotiutui Juhani Ojala.

Virheet kulkeutuivat myös Jymyn sisäpeliin ja joukkue jäi juoksuitta kolmannessa. Sarja-avauksesta jääneitä pahoja muistoja oli jo ilmassa, kun Kempele tasoitti pelin neljännessä. Ossi Meriläinen iski keskisaumasta Keski-Petäjän kotiin ja Onni Määtän näpyllä Tommi Koivisto kiisi viidennen juoksun. Niilo Piiponniemen hieno suoritus Luhtavaaran välilyönnistä poltti Korhosen kotipesän kynnykselle ja Jymy pääsi tasoittavalle etsimään voittojuoksua. Sen löysi Kurikka, jonka luja niitti keskelle saatteli Rytkösen kotiin. Jussi Korhonen yritti viimeisenä keinonaan kauhaisua ja pallo meni juoksuradalle asti. Jymy ei kuitenkaan saanut lisäjuoksua, sillä KeKi haki pallon ja kakkoselle juossut Kurikka oli pesästä irti pelivälineen ollessa kolmosella ennen kuin Niko Korhonen tuli kotiin. Avausjakso siten 6-5.

Aapo Komulainen debytoi Jymyn lautasen äärellä.

Kurikka jatkoi samaan malliin heti tauon jälkeen. Nyt puhkesi kakkospuoli ja juoksun toi jälleen Rytkönen. Roopen vastustamattomalla kumuralla kotiutui kolmannen kerran Niko ja Laurin välilyönnillä Kona. Komulainen kotiutti Määtän räpylävirheellä Kalle Kuosmasen ja perään Jymy pisti KeKin pakettiin ulkovuorossa. Hikinen iltapäivä kääntyvän lopullisesti violettipaidoille. Mutta kun merkkivirheet sotkivat Jymyn sisävuoron ja KeKi iski kaksi juoksua toisen tasoittavalla oli pelinjohtaja Komulainen pakotettu ottamaan aikalisän.

Se tehosi ja vieraiden painostus saatiin katki. Koska Rytkönen-Korhonen-parivaljakko oli miltei pitelemätön koko päivän, pääsi Jymy yrittämään taas kolmannessa. Kurikka löi väliin ja Rytkönen riensi kotiin juuri ennen Jussi Korhosen polttoheittoa. Vaikka kaksi seuraavaa kokeilua jäivät tuloksettomiksi, ei Kempelekään saanut yhtä kavennusta enempää aikaan ja Jymy kirjasi voiton 5-3.

Niko Korhosen pomppu kulki tänään mainiosti ja sitä käytettiin useampaan kertaan juoksuttamaan Rytköstä kahta pesänväliä. Varsin mainiosti Joni myös tästä tehtävästä helteessä suoritutui. Molemmilla olikin yhdeksän kärkilyöntiä pelin päätteeksi ja palkinnot kourassa. Kurikka ansaitsi mainintoja polttoheitoilla ja ratkaisevilla läpärisivalluksillaan. Ulkopelissä parannettavaa jäi kokonaisuutena, mutta muistetaan kuitenkin, että keli oli varsin raaka.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Tiistaina Jymy matkustaa Imatralle ja perjantaina puolestaan siniselle laguunille Kempeleeseen. Seuraava kotiottelu pelataan Hiukassa sunnuntaina, kun Pattijoen Urheilijat saapuvat vieraaksi. Muista hankkia liput ajoissa ennakkoon osoitteesta: www.jymykauppa.fi!

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen