Otteluraportti | Rutiinitaso riitti kellistämään JymyJussit!

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit 2-0 (5-1, 4-3)

Sotkamon Jymyn kausi jatkui lyhyen Itä–Länsi-tauon jälkeen tiistaina Hiukassa. Kouvola-tappion jälkeen Jymy palasi nopeasti voittokantaan vierailija Seinäjoen JymyJussien kustannuksella jaksoin 2–0. Terrafamen kumppaniverkoston tarjoama, ajoittaisten kuurosateiden virkistämä ilmaisottelu houkutteli lehtereille runsaat 1500 katsojaa.

Avausjakson ensimmäiset juoksut nähtiin vieraiden yhden kotiutusyrityksen jälkeen violettien ensimmäisen tasoittavalla. Palottomasta perusajosta Konsta Kurikan ohuella varsisiivulla Kalle Kuosmanen toi johdon. Jatkotilanteista Lauri Rönkkö iski toisen pinnan merkatulla välilyönnillä, tuojana Niko Korhonen. Vahva avausvuoro tuotti kaikkiaan viisi kotiutusyritystä. Toisen alussa Seinäjoki avasi juoksutilinsä Ville Hotakaisen merkkikupperilla Toni Marjamäen toimiessa juoksijana. Miika Anttila pääsi vielä kahdesti yrittämään, mutta tasoitusta ei syntynyt. Toisen lopussa sotkamolaisten paloton perusajo ei tuottanut lisäjuoksuja kolmesta yrityksestä huolimatta. Jussien tasoituksen kolmannen alussa esti Aapo Komulainen ottamalla kärpäsen 3-pesältä.

Kolmannen lopussa isännät ratkaisivat jakson. Roope Korhosen varsi riitti juuri ja juuri Joni Rytköselle, kun vieraiden ulkokenttä mietti ratkaisevan hetken ajan, kuka ottaa pallon. Lauri Rönkön hieman pitempi varsi sen sijaan ei tarttunut kakkospuolen räpylään, Niko Korhonen toi 4–1. Viides juoksu oli harvemmin nähty lukkarin estämisvapaa: Aatu Saastamoisen yhden käden koukku hieman epäonnistui, mutta lukkari Joona Lehtisen tulkittiin olleen liian aikaisin lyöntisektorissa ja Konsta Kurikka tuuletti kotipesään. Seinäjoen vaihtopenkki ei tuomiota täysin sulattanut ja Miika Anttila kävi kertomassa oman mielipiteensä tuomaristolle liian voimakkain äänenpainoin. Päätuomari Tommi Nupponen palkitsi Anttilan puheenvuorostaan keltaisen kortin arvoisella stipendillä. Vierasjoukkueen viimeinen sisävuoro oli lyhyt ja samalla jakson ainoa, jossa kolmostilannetta ei syntynyt.

Niko Korhonen saavutti ottelussa 1500:nnen kärkilyöntinsä sekä pesispörssipisteensä.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue rakensi kakkoskärjellään tilanteen ja Saastamoisen välilyönnillä Antti Kiiskinen toi johdon, kun polttoheitto vielä putosi Lehtisen räpylästä. Tasoittavalla pohjalaisille kaksi tilannetta, mutta Hotakaisen ja Anttilan yritykset eivät onnistuneet. Toisen alussa Jymy teki taas peräpäästä tilanteen ja Rönkkö humautti ajolähdössä keskeltä takaa kaksi lisäjuoksua, tuojina Riku Niemi ja Toni Laakso. Enemmät juoksut blokkasi joidenkin mielestä väärässä paikassa oleva korkeushyppypatja. Jussien tasoittava oli lyhyt, mutta kotijoukkue, ykköskärjen hieman köhiessä teki tilanteen taas perästä. R. Korhonen rikkoi keskisauman ja sukunimikaima Niko toi kotijoukkueen illan viimeisen juoksun.

Vieraat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan kolmannen lopussa Hotakainen kavensi 2-jatkeelta tilanteeksi 4–1, tuojana Marjamäki Sotkamolaisten viimeinen loppui lyhyeen ollen ottelun ainoa tilanteeton vuoro. Ja kun peli jäi tappamatta, Jussit hilautuivat lopussa kantaan. Hotakainen iski välilyönnillään illan kolmantensa kotiuttamalla Tuomas Raunion ja uuden rakentelun jälkeen Anttila uitti kakkosjatkeelta seinäjokiset jo juoksun päähän, vieläpä yhdellä palolla. Juoksun toi Elmeri Lieto. Toinen risti syntyi Niko Korhosen toimesta ykköstilanteessa ja kopinnostopalo päätti ottelun hetkeä myöhemmin.

Jymylle siis tärkeät kolme sarjapistettä ja kärkikolmikon takaa-ajaminen jatkuu. Tilanteita syntyi mukavat 18 ottaen huomioon, ettei sisäpeli rullannut parhaalla mahdollisella tavalla. Kakkoskärki antoi tärkeää tukea etenkin jälkimmäisellä jaksolla. Ulkopeli oli kuitenkin mallikasta, eikä käsistä juuri ilmaisia annettu. JymyJussit pomputtivat ulkona pinnan, pari avausjaksolla ja olisivat kaivanneet ykköstykkiään Jukka-Pekka Vainionpäätä.

Kotijoukkueen parhaiksi aina erehtymätön palkintoraati valitsi kärkimies Kalle Kuosmasen, joka hoiti kentällemenonsa hyvin ja heitti viisi paloa ulkona, sekä neljä pinnaa iskeneen lyöjäjokeri Lauri Rönkön. Riku Niemen ykköstilanteen purku (3/3) ansaitsee maininnan. Myös vierasjoukkueessa kultakypärää saa pitää seuraavassa pelissä sama pelaaja. Elmeri Lieto pelasi sisäpelinsä 5/6 ja myös ulkopeli sujui tutun mallikkaasti. Kakkospytyn korjasi kokenut Ville Hotakainen kolmella kotiutuksellaan.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Seuraavaksi Jymyn matka käy kohti Etelä-Suomea ja Kymenlaaksoa. Vierastupla alkaa torstaina Hyvinkäällä ja perjantaina violetit vierailevat Haminan ympyräkaupungissa. Hiukassa pelataan seuraavan kerran viikon päästä keskiviikkona, kun juuri pelinjohtajaansa vaihtanut Joensuun Maila saapuu vierailulle. Kärkipään mielenkiintoinen kamppailu Hiukassa ke 18.8. jo klo 17:30. Hankithan liput ennakkoon osoitteesta: www.jymykauppa.fi!

Teksti: Petri Lindsberg
Kuvat: Olli Korhonen & Janne Kuronen